مدیرکل فنی و حرفه ای قم:

اخبار کوتاه جهان انرژی/عزم قطر برای بهره‌برداری بیشتر از میدان گازی مشترک با ایران

تهران - ایرنا - عزم قطر برای بهره‌برداری بیشتر از میدان گازی مشترک با ایران، افزایش تولید نفت برزیل به عنوان رقیب جدید اوپک، ازسر گیری فعالیت میدان نفتی شراره لیبی، خطر اتمام ذخایر نقتی مکزیک در ۹ سال آینده و خروج کونوکوفیلیپس و شل از پروژه ماسه‌های نفتی کانادا مهمترین خبرهای جهان انرژی در ۲۴ ساعت گذشته بود.

اخبار کوتاه جهان انرژی/عزم قطر برای بهره‌برداری بیشتر از میدان گازی مشترک با ایران
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، قطر درباره عزم کشورش برای بهره‌برداری بیشتر از میدان گازی مشترک با ایران، اعلام کرد که قصد دارد پس از 12 سال توقف در توسعه پروژه گازی میدان شمالی (پارس جنوبی)، با توسعه یک پروژه جدید در بخش جنوبی این میدان واقع در آب‌های عمیق خلیج فارس در مرز ایران، تولید گاز را تا 10 درصد افزایش دهد.
از این طریق دو میلیارد فوت مکعب در روز (400 هزار بشکه معادل نفت) به ظرفیت صادرات گاز این کشور افزوده خواهد شد.
تولید کنونی این میدان گازی حدود 21 میلیارد فوت مکعب در روز است.

**برزیل رقیب جدید اوپک در عرضه نفت
با توجه به اینکه سرمایه گذاری های عظیم برزیل موجب افزایش تولید و رشد تقاضا برای نفت سبک این کشور به ویژه در چین و هند شده است، این کشور قصد دارد صادرات نفت خود را در سال جاری میلادی به طور قابل توجهی افزایش دهد.
پیش بینی می‌شود که تولید نفت برزیل در سال 2017 میلادی 210 هزار بشکه در روز افزایش یابد که این افزایش در میان تولیدکنندگان غیر عضو اوپک پس از آمریکا، بیشترین میزان به شمار می‌آید و موفقیت توافق کاهش تولید این سازمان را به تاخیر می‌اندازد.

**فعالیت میدان نفتی شراره لیبی از سرگرفته شد
به گفته یک منبع آگاه از لیبی عضو سازمان اوپک، تولید نفت از میدان شراره این کشور پس از یک هفته توقف در پی درگیری‌ها و بسته شدن خط لوله‌ای که نفت این میدان را به پایانه صادراتی زاویه می‌رساند، از سر گرفته شد.
هفته گذشته شرکت ملی نفت لیبی برای صادرات نفت میدان شراره وضع فوق العاده اعلام کرده بود.

**خروج کونوکوفیلیپس و شل از پروژه ماسه‌های نفتی کانادا
دولت کانادا از چهار سال پیش تلاش می کند، شرکت‌های خارجی را از پروژه ماسه‌های نفتی آلبرتا بیرون کند.
شرکت‌های کونوکوفیلیپس آمریکا و شل انگلیسی- هلندی در ماه آوریل تصمیم گرفتند تا بخش بزرگی از سهام پروژه های تولید نفت خود در این منطقه را به شرکت منابع طبیعی کانادا بفروشند.
شرکت کنوک چین اکنون از جمله آخرین بازماندگان خارجی در ماسه نفتی آلبرتا است.

**خطر اتمام ذخایر نقتی مکزیک در 9 سال آینده
کمیسیون ملی هیدروکربن‌های مکزیک هشدار داد که ذخایر کنونی نفت این کشور آنقدر با سرعت در حال سقوط است که احتمال دارد در صورت نیافتن ذخایر جدید، در 9 سال آینده با اتمام سطح ذخایر رو برو شود.
طبق آمار این کمیسیون، سطح ذخایر نفت مکزیک در سال 2016 میلادی با 10.6 درصد کاهش نسبت به سال 2015 میلادی به 9 میلیارد و 160 میلیون میلیارد بشکه رسید.
سطح ذخایر اثبات شده نفت این کشور از سال 2013 میلادی تاکنون 34 درصد کاهش یافته است.

**تولید نفت برزیل بیش از 14 درصد افزایش یافت
نهاد نظارت بر صنعت نفت برزیل اعلام کرد که تولید نفت این کشور در ماه آوریل 2017 با 14.6 درصد رشد سالانه، به دو میلیون و 676 هزار بشکه در روز رسید.
این در حالی است که تولید نفت این کشور در مقطع یادشده 0.4 درصد نسبت به ماه ژانویه کاهش نشان می‌دهد.
گفتنی است که تولید گاز برزیل نیز در ماه آوریل با 9.2 درصد افزایش سالانه و سه درصد کاهش ماهانه به 106 میلیون و 600 هزار متر مکعب در روز رسید.

**آلمان تا سال 2050 میلادی 100 درصد مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر می‌شود
آلمان در چارچوب برنامه‌های بلندمدت انرژی خود قصد دارد تا سال 2030 میلادی سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در تولید برق را به 45 درصد برساند و تا سال 2050 میلادی این میزان را به 100 درصد افزایش دهد.
این کشور انرژی بادی و خورشیدی را در شبکه برق خود به کار خواهد گرفت.

**امضای یادداشت تفاهم هند و آمریکا در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر
نهاد نظارت بر نیروگاه‌های برق هند و اتحادیه ملی کمیسیون تنظیم مقررات نیروگاههای برق آمریکا یادداشت تفاهمی برای تبادل اطلاعات در حوزه یکپارچگی انرژی های تجدیدپذیر، ذخیره سازی انرژی و شناخت بازارهای غیرمتوازن انرژی امضا کردند.
انتظار می رود که هند در سال 2017 میلادی میزان استفاده از انرژی خورشیدی را به 9 گیگا وات برساند.
این کشور در سال مالی 2016-2017 میلادی از 5.4 گیگاوات انرژی بادی بهره مند شد.

**رانندگان تانکرهای نفت نیجریه اعتصاب می‌کنند
یک مقام رسمی اتحادیه کارگران صنعت نفت و گاز طبیعی نیجریه گفت: قرار است رانندگان تانکرهای این کشور در اعتراض به دستمزدهای پایین و خرابی جاده‌ها دست به اعتصاب بزنند و عرضه نفت را تا زمان برآورده شدن درخواست‌شان مختل کنند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:

https://t.me/irnaeco
اقتصام **1070*1579* خبرنگار : فریبا بابائی ** انتشار : مرضیه فاتحی
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر