مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی (اداره کتاب) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید: وزارت ارشاد نسبت به قاچاق کتاب بیتوجه نیست و از ناشران مالباخته حمایت مادی میکند.
محمدجواد مرادینیا درباره قاچاق کتاب اظهار کرد: مبارزه با قاچاق کتاب تنها برعهده ارشاد نیست و اضلاع دیگری هم دارد؛ نیروی انتظامی، قوه قضاییه، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و شهرداری (بحث سد معبر). اینها اضلاع مختلف این مجموعه هستند که با همکاری و هماهنگی یکدیگر این موضوع را پیگیری میکنند، کارگروهی هم بهنام کارگروه «مبارزه با قاچاق کتاب» تشکیل شده که نمایندگان تمام مجموعههایی که از آنها نام بردم در آن کارگروه حضور دارند. باید منتظر عملی شدن نتایج این تصمیمات باشیم.
او افزود: وزارت ارشاد به عنوان محور این کارگروه وارد میدان شده است و امیدواریم با همکاری سایر مجموعهها، قدمی در این راه برداریم. بحث قاچاق کتاب بحث مهمی است، زیرا حق ناشران و نویسندگان پایمال میشود و برخی افراد سودجو بدون اجازه نویسندگان و ناشرانی که از ارشاد مجوز گرفتهاند، کتابهایشان را چاپ و با قیمت ارزانتری عرضه میکنند که طبیعی است باید با آنها برخورد شود.
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی درباره کتابهایی که مجوز ندارند، اما به صورت گسترده چاپ و عرضه میشوند، نیز بیان کرد: کتاب یا مجوز دارد یا ندارد، اگر کتاب مجوز داشته باشد ما از مجوزمان حمایت میکنیم و به دنبال احقاق حق ناشران هستیم. اگر هم مجوز نداشته باشد و به صورت غیرقانونی منتشر شود، دو جرم اتفاق افتاده است که هرکدام مسیر خود را دارد.
مرادینیا در ادامه تأکید کرد: ما به دنبال جلوگیری از این اتفاقها هستیم و همانطور که گفتم، کارگروهی برای این موضوع تشکیل شده است. در این میان نقش صنف و اتحادیه پررنگتر است. وزارت ارشاد از اتحادیه حمایت میکند، حتی از آنها حمایت مادی دارد. اگر کتاب ناشری به صورت غیرمجاز توسط شخصی یا مجموعهای چاپ و عرضه شود و ناشر مالباخته در دادسرای فرهنگ و رسانه طرح شکایت کند، ما از ناشر حمایت میکنیم، در واقع بخشی از هزینهها را تقبل میکنیم تا ناشر خسارتدیده هزینه مضاعفی را متحمل نشود.