پرونده فرار مالیاتی برخی از پزشکان که با نداشتن دستگاه کارتخوان در مطبها کلید خورد روز به روز قطورتر میشود. این بار صحبت از آن است که فرار مالیاتی پزشکان با داشتن یا نداشتن دستگاه کارتخوان در مطب چندان رابطهای ندارد و کم نیستند پزشکانی که کارتخوان در مطب دارند
به گزارش به نقل از جوان ،پرونده فرار مالیاتی برخی از پزشکان که با نداشتن دستگاه کارتخوان در مطبها کلید خورد روز به روز قطورتر میشود. این بار صحبت از آن است که فرار مالیاتی پزشکان با داشتن یا نداشتن دستگاه کارتخوان در مطب چندان رابطهای ندارد و کم نیستند پزشکانی که کارتخوان در مطب دارند، اما دستگاههای پوزشان به نام همسر یا منشی مطب است، نه خودشان! اما رئیسکل سازمان امور مالیاتی در اینباره میگوید: «در مورد نصب پوز بانکی هیچکس الزام قانونی ندارد، بلکه برای سهولت انجام کار است. ولی پزشکانی که پوز نصب نکنند با دقت بیشتری به حسابهای خودشان و اطرافیانش رسیدگی میکنیم.» چالشها پیرامون پزشکانی که دستگاه کارتخوان ندارند و پول ویزیت و سایر خدماتشان را نقد میگیرند، همچنان ادامه دارد.
برخی چهرهها ماجرا را با آمارهای قابل تأمل فرار مالیاتی پزشکان مرتبط میدانند و برخی دیگر همچون وزیر بهداشت، رئیس سازمان نظام پزشکی و اعضای کمیسیون بهداشت مجلس که همگی پزشک هستند در حمایت از همصنفان خود معتقدند، پزشکان منظمترین اقشار در پرداخت مالیات هستند، اما واقعیتهای آماری و شواهد متعدد خلاف این ماجرا را اثبات میکند. براساس اعلام محمدرضا نوری، رئیس امور مالیاتی شهر و استان تهران از میان حدود 20هزار پرونده پزشکان در تهران، تنها 11هزار نفر برای عملکرد سال 1396 اظهارنامه ارائه کردند که میانگین مالیات اعلامی از سوی پزشکان برای هر نفر 5 میلیون و 700 هزار تومان بود، اما با توجه به رسیدگیهای انجام شده برای عملکرد سال 1395 که تقریباً به همین میزان مالیات ابراز شده بود. براساس آمار و اطلاعات سامانههای طرح جامع مالیاتی، این میانگین برای هر نفر حدود 14میلیون تومان توسط سازمان تعیین و تشخیص داده شده است.
نوری همچنین درباره 500 پرونده پزشکان با درآمد بالا گفت: «میانگین مالیات اعلام شده توسط پزشکان با درآمد بالا حدود 17میلیون تومان برای هر نفر بود، در حالی که مالیات واقعی آنها بالغ بر 76میلیون تومان تعیین و تشخیص داده شده است.»، اما سیدحسن قاضیزاده هاشمی در دفاع از پزشکان معتقد است، اگر پزشکی مالیات ندهد مقصر اصلیاش مسئولان مالیاتی کشور هستند که ماجرا را میدانند و با تسأهل و تسامح برخورد میکنند. حرف آقای وزیر چندان هم غیرمنطقی نیست. اما در ورای این بازی دزد و پلیس، همچنان درصد بالایی از پزشکان یا مالیات نمیدهند یا اظهارنامههای مالیاتیشان با واقعیت تطابقی ندارد و در شرایطی که در مطبهایشان صفرهای حسابشان را چک میکنند از دور نظارهگر ماجراهای شکل گرفته در پیرامونشان هستند. ورود و خروج حسابهای اطرافیان پزشکان هم برای خودش ماجرایی است.
یک منشی مطب که روزانه میلیونی پول به حسابش میآید! تراکنشهای مالی این چنینی مشکوک است و نشان میدهد، یک جای کار میلنگد و اگر بخواهید آخر ماجرا را در بیاورید، متوجه خواهید شد معرفی یک حساب برای واریز ویزیت به نام منشی هم جزو خدماتی است که در این شغل باید ارائه شود. به گفته غلامحسین دوانی عضو انجمن حسابداران خبره بسیاری از پزشکان دستگاههای کارتخوان خود را به نام منشیهایشان گرفتند تا بتوانند از زیر بار پرداخت مالیات شانه خالی کنند، اما تراکنشهای مشکوک به حساب منشیها باعث پیگیری سازمان امور مالیاتی شده است. اما با تمام اینها آنطور که سیدکامل نحوینژاد رئیس سازمان امور مالیاتی میگوید: این سازمان اگر تکلیف شود، مشکلی برای بررسی حساب پزشکان و اطرافیانشان ندارد. وی تأکید میکند: اگر تکلیف شود اطلاعات حساب آنها به کاهش فرار مالیاتی کمک میکند و میتوانیم مثلاً از بخشی از اقشار چهار تا پنج برابر مالیات بیشتر دریافت کنیم که از روی عدالت است، ولی پزشکانی که پوز نصب نکنند با دقت بیشتری به حسابهای خودشان و اطرافیانش رسیدگی میکنیم.»