به گزارش ایرنا، حمید بعیدی نژاد که شامگاه شنبه درمراسم بزرگداشت سالگرددفاع مقدس در کانون توحید لندن سخن میگفت در ابتدای سخنان خود گفت: 'دفاع مقدس فقط شامل صحنههای تاریک مانند استفاده از سلاحهای شیمیایی نیست، بلکه جلوههایی از شکوه ایمان و مقاومت در برابر تجاوز از سوی یک ملت را نیز به نمایش گذاشته است.'
وی ضمن یادآوری حضورش در زمان جنگ در پادگان دوکوهه خاطرنشان کرد: در همان زمان نیز همیشه با خود میاندیشیده که چنین تجلی پرشکوه عشق و ایمان و حال و هوای مخلصانهی رزمندگان در آن روزها دیگر در آینده تکرار نخواهد شد.
سفیر کشورمان گفت: 'واقعاً عزیزان حاضر در جبهه جنگ در آن زمان، همانطور که تاریخ آن مقطع مهم نشان میدهد، جمعی که در آن دوره خاص در این دفاع مقدس حضور داشتند جوانان بسیار پرشور و عاشق دین و ملت بودند' و 'قلوبی بسیار نورانی و درخشان' داشتند و شاهد آن تصاویری است که در آن همیشه رزمندهها باروحیهای پرشور داشته و لبخند به لب دارند. وی همچنین حادثه دفاع مقدس را ازدیدگاه معنوی، حادثهای غیرقابل تکرار در تاریخ ایران و منطقه توصیف کرد.
وی در ادامه افزود که البته در کنار همه رشادتها و ایثارها و زیباییهای معنوی دفاع مقدس ما شاهد صحنههای تاریک و حوادث وحشتناکی بودیم که هرگز از خاطره مردم ایران محو نخواهد شد.
بعیدی نژاد استفاده عراق از سلاح شیمیایی را نمونه گستردهترین استفاده از این سلاحها معرفی کرد که با سکوت مجامع بینالمللی و قدرتهای بزرگ مواجه شد. وی تاکید کرد که در اسناد شورای امنیت در آن زمان، فقط میتوان اشارهای به استفاده از سلاح شیمیایی دید، بدون اینکه مقصر و قربانی آن را معرفی کند.
سفیر کشورمان جنگ نفتکشها و جنگ شهرها و موشکباران مناطق غیرنظامی را ازجمله صحنههای تاریک جنگ برشمرد که همواره با سکوت و رضایت قدرتهای بزرگ و مجامع جهانی روبرو میشدند.
وی با اشاره به اعتقاد به سنتهای الهی و اینکه ظلم هرگز پایدار نبوده و سرانجام ایمان و نور بر ظلمت پیروز میشود به پایان جنگ ایران و عراق اشاره کرد و این نکته را مورد تاکید قرار داد که تمام کشورهای عربی حامی صدام ازجمله کویت که صد میلیارد دلار به صدام کمک کرده بود از کرده خود پشیمان شدند و در ادامه غرب با حذف صدام شرایطی را ایجاد کرد که ایران به قدرت برتر منطقه تبدیل گردید.
بعیدی نژاد در ادامه سخنان خود به ریشههای تشکیل گروههای تروریستی در عراق و ازجمله داعش اشاره کرد و آن را نتیجه بیتدبیری کشورهای غربی در سالهای بعد از اشغال عراق معرفی نمود.
وی تصریح کرد که ایران همواره در موردحمایت غرب از گروههای تروریستی و افراطی هشدار داده و گفته است که این کار موجب ناامنی همه دنیا میشود. او با اینحال خاطرنشان کرد که غرب همواره در جهت اهداف کوتاهمدت خود این هشدارها را نشنیده گرفته است.
بعیدی نژاد گفت: 'داعش زمانی که در عراق و سوریه قدرت پیدا کرد، مانند یک کشور عمل میکرد. نفت صادر میکرد و کالا وارد کرده و پول نفت را از حسابهای بانکی رسمی دریافت میکرد.' به گفته وی شرکت تویوتا بعدها اعتراف کرد که 70 هزار خودروی شاسیبلند به عراق صادر کرده بود که بعداً به خودروهای نظامی داعش تبدیل شدند.
وی در ادامه تاکید کرد:'ریشه مهمترین تحولات منطقه را باید در جنگ ایران و عراق یافت' و اینگونه نتیجه گرفت که امروز تحولات تمام دنیا تحت تاثیر تحولات منطقه است.
او با اشاره به حضور و تلاش نیروهای مستشاری ایران در عراق و سوریه گفت که ایران موفق شد همین الگوهای ارزشی و اعتقادی که در دفاع مقدس متجلی گردید را به گروههای مردمی در میان ملتهای عراق و سوریه معرفی نماید که با اتکای با آن ارزشها بتوانند جلوی خشونتطلبها و تروریستها بایستند.
بعیدی نژاد در ادامه در خصوص نبرد اقتصادی و رسانهای که کشور در حال حاضر درگیر آن است نکاتی بیان کرد و گفت: 'ما رسماً در جنگ اقتصادی هستیم' و آن را جنگی دانست که با یک نبرد رسانهای درهمتنیده شده است.
وی ضمن تاکید بر اهمیت و جدی بودن این نبرد به هجمههای سازمانیافته در شبکههای اجتماعی و رسانهها علیه ایران اشاره کرد و گفت در این گونه شبکهها و گروههای سازمانیافته تلاش میکنند با جعل اخبار و بزرگنمایی مشکلات بین مردم و نظام تفرقه ایجاد کنند و آنها را از اصلاح امور ناامید کنند. این جریانات حتی با حمله، دشنام، تهمت زنی و تهدید، هزینه حضور در فضای مجازی و رسانهای را برای مسئولین و حتی نیروهای منتقد نظام بالا میبرند تا آنها را از حضور رسانهای در هرگونه دفاع از کشور منصرف کنند.
بعیدی نژاد خاطرنشان کرد که این شبکههای جعلی از طریق نرمافزارهای جدید مخرب در شبکههای مجازی مانند توییتر حتی شبکههای خبری و خبرنگاران آنها را در صورت پوشش هر خبری که اندکی لحن مثبت نسبت به ایران داشته یا انتقادی متوجه منافقین کنند، موردحمله، هتاکی و تهمتهای توهینآمیز قرار میدهند تا آنها را به سیاه نمایی محض و اتخاذ مشی براندازانه مجبور کنند.
وی گفت: 'البته در کشور محدودیتهایی وجود دارد و به دلیل برخی ضعفها ممکن است اشتباهاتی هم صورت گیرد، اما آیا واقعاً در غرب و در همین انگلیس مشکلات نیست؟' وی در ادامه افزود: 'شما کشور دیگری پیدا نمیکنید که رسانهها اینقدر (بهاندازه ایران) روی آن تمرکز کرده باشند.'
بعیدی نژاد ضمن اشاره به حادثه تروریستی دراهواز به تقبیح رفتار شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال پرداخت و خاطرنشان کرد این شبکه در حالی که هنوز زمانی از عملیات تروریستی نگذشته بود، با گروه تروریستی که مرتکب این حادثه شده مصاحبه زنده ترتیب داده و سعی کرده است به آنها اجازه دهد فعالیت تروریستی خود را توجیه کنند.
سفیر کشورمان تاکید کرد که چنین رفتاری (تبلیغ خشونت و دادن رسانه به گروههای تروریستی) در هیچ جای دنیا پذیرفته نیست و در هر جای دنیا باشد با آن شبکه برخورد میکنند.
وی ضمن اشاره به پرهزینه بودن راهاندازی یک شبکه تلویزیونی این سوال را مطرح کرد که با وجود تاکید روزافزون بر شفافیت، چرا رسانههایی مثل تلویزیون من وتو و ایران اینترنشنال منابع مالی خود را افشا نمیکنند.
بعیدی نژاد هدف اصلی جنگ رسانهای را بیاعتماد کردن مردم معرفی کرد و بحران ارزی کشور در هفتههای اخیر را نیز عمدتاً نتیجه یک جنگ رسانهای دانست.
وی گفت: 97 تا 99درصد هزینههای ارزی کشور که مربوط به واردات کالاهای اساسی و ماشینآلات و غیره است بدون هیچ مشکلی تامین میشود و توضیح داد که بحران روانی فعلی مربوط به 1 تا 3 درصد نیازهای شخصی به ارز خارجی است که متاسفانه بهغلط به شاخص ارزیابی اقتصاد کشور تبدیلشده است.
سفیر ایران در پایان راه پیروزی را در بازگشت به ارزشها و اعتقادات زمان دفاع مقدس معرفی کرد و تاکید کرد که روشنایی بر ظلمت همواره پیروز شده و در پایان این برهه دشوار، سرانجام ملت ایران پیروز و سربلند خواهند بود.