به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سفر به استان قزوین برای شرکت در مراسم اختتامیه دوسالانه بین المللی خوشنویسی ایران در جمع خبرنگاران حضور یافت و به سوالات آنها پاسخ داد.
صالحی در خصوص اهمیت برگزاری دوسالانه خوشنویسی گفت: جشنواره دوسالانه به یک فرصت بازیابی استعدادهای خلاق در هنر خوشنویسی که از هنرهای پردامنه و پرتاثیر بوده تبدیل شده است.
وی افزود: خوشنویسی در قزوین قدم به قدم دوران تکاملی خود را طی کرده و اساتید بزرگواری که داوری این آثار را بر عهده داشتند باورشان بر این است که تکامل خوبی در کیفیت و کمیت این هنر رخ داده و گستره جغرافیایی شرکت کننده در آن نیز بسیار اهمیت دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در دوسالانه خوشنویسی در هر حوزه شاهد خلاقیت در بخش های مختلف هستیم و این جشنواره می تواند نشان دهد چه پیشرفت هایی داشته ایم از جمله درخشش بانوان و تعالی هنر خوشنویسی در میان آنها آن کاملا محسوس است.
صالحی یاوآرشد: به نظر می رسد توجه خوبی در حوزه خوشنویسی بانوان در حال پدید آمدن است زیرا بررسی ها نشان می دهد در 100 سال گذشته تعداد محدودی از بانوان خوشنویس را داشتیم اما در دهه های اخیر بویژه در چند سال گذشته شاهد حضور بانوان در هنر خطاطی هستیم که از نقاط مختلف ایران گامهای خوبی در این عرصه برداشته اند.
فرهنگ هنوز در اولویت نیست
خبرنگار مهر پرسید: قرار بود فرهنگ در اولویت سایر برنامه ها باشد اما هنوز در موسیقی و کتاب و سینما و تئاتر مشکلاتی دیده می شود و چرا هنوز نگاه ودرک مشترکی در حوزه فرهنگ ایجاد نشده است؟ که وزیر پاسخ داد: تحقق این امر اهتمام مسئولان و مطالبه مردم را می خواهد وقتی در بودجه کشور فقط 2.5 درصد به فرهنگ، ورزش و گردشگری اختصاص یافته نمی توان به همه اهداف دست یافت.
وی با انتقاد از نوع نگاه مردم به امور فرهنگی هم تصریح کرد: باید از مردم پرسید چرا وقتی نان گران و کم می شود مردم بسرعت مطالبه می کنند اما در حوزه فرهنگ وقتی فعالیتها و محصولات آن کاهش پیدا می کند کسی به آن اهمیت نمی دهد و نگران نمی شود.
صالحی اضافه کرد: منابع فرهنگی باید به گونه ای باشد تا مطالبات عمومی اگر بالا رفت بتواند مسئولان را مجاب کند تا به آن اهمیت بیشتری دهند و هم ما در وزارت ارشاد و هم شما در رسانه ها کمک کنید تا توجه به تامین و مصرف کالای فرهنگی ترویج شود.
سفرهای استانی برای بررسی مشکلات و نیازها
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص کمبود سالن های تئاتر و سینما در استانها گفت: در سفر به استانهای مختلف ضمن بررسی مشکلات و نیازهای هنری مردم تفاهم نامه هایی تنظیم می شود تا برای رویدادهایی که در استان باید رخ دهد هماهنگ باشیم و مقدمات را فراهم کنیم.
وی اضافه کرد: این بار برای مراسم دوسالانه خوشنویسی به قزوین سفر کردم ولی در سفر بعدی به مشکلات فرهنگی و نیازهای قزوین در خصوص سالن تئاتر و موسیقی و سایر موارد رسیدگی خواهیم کرد.
صالحی اظهارداشت: در برنامه سه ساله تا 1400 برای تامین زیرساخت هایی که به هنر کمک کند اقدام می کنیم.
نوسان ارز و کاهش محصولات سبد فرهنگی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر نوسانات ارزی بر فعالیتهای فرهنگی گفت: به هر حال باید بپذیریم نوسانانات ارزی بر کالاهای فرهنگی تاثیرگذار است اما کاغذ به عنوان کالای اساسی از ارز دولتی برخوردار شده است ولی در مجموع دولت در زمینه تامین کاغذ اهتمام جدی دارد و امیدواریم در سینما و نقاشی که نوسان ارز روی آن تاثیرگذاشته هم بتوانیم برنامه ریزی کنیم.
وی اضافه کرد: معمولا وقتی شرایط اقتصادی سخت می شود مصرف کالای فرهنگی هم کمتر می شود مانند سینما رفتن، کتاب خواندن و موسیقی گوش دادن پولی کاهش می یابد و در این شرایط سخت باید از سرانه فرهنگی حفاظت کنیم تا کمتر نشود.
صالحی در مورد بیمه خبرنگاران اظهارداشت: بیمه یک مسئولیت است و مدیران رسانه ها باید خبرنگاران خود را بیمه کنند و ما هم با بنگاههای مطبوعاتی همکاری می کنیم تا این وعده محقق شود علاوه بر آن در فضای کمک مستقیم به بیمه خبرنگاری اخیرا سه هزار خبرنگار به مجموعه فعالان رسانه ای اضافه شده و از خدمات بیمه ای برخوردار شدند.