به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناسبت هفته ملی کودک صبح امروز در محل این نهاد فرهنگی برگزار شد.
در این نشست نظری در سخنانی عنوان داشت: شعار امسال هفته ملی کودک «آینده را باید ساخت» انتخاب شده است. در مواجهه با آینده آدمی با سه مفهوم مواجه است. نخست اینکه میتواند بیان کند که از آینده هیچ خبری ندارد و منتظر آن میماند تا بیاید که این رویکرد منفعلانه است. رویکرد دیگر حدس زدن آینده بر اساس روالها و رویههایی بوده که در گذشته وجود داشته است و رویکر سوم نیز که به آن رویکرد فعال میگوییم. اندیشیدن به این مساله است که صرفنظر از اینکه چطور روزهایمان طی شده است، به اینکه آینده باید چگونه شود و باشد بیاندیشیم. شعار امسال ما توجه به این ضرورت سوم است و به این مساله که آینده مسالهای است که باید آن را ساخت توجه دارد
وی ادامه داد: مهمترین سرمایهای که برای ساختن آینده کودکانمان نیاز داریم، توجه به امروزمان است، امروزی که باید بتواند برای اصلاح جامعه و اهتمام به طرحی نو درانداختن برای ساخت فردای جامعه به کار ما بیاید. ما در برخی ساحتها آینده را خرج و فدای امروزمان کردهایم اما جامعه موفق جامعهای است که امروز را صرف و خرج ساخت آیندهاش میکند. من بر این باورم که باید این راه را طی کرد و نظام آموزش و پرورش ما نیز باید خودش را با این واقعیت هماهنگ کند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری افزود: هفته ملی کودک به دنبال حل مشکلات کودکان و نوجوانان نیست بلکه یک رزمایش فرهنگی موثر است که برای برجسته سازی کودکان و نوجوانانمان در مسیر تعالی جامعه به کار میآید.
نظری در بخشی دیگر از نشست خبری خود به موضوع نظام آموزشی کشور اشاره کرد و با توجه به ضرورت تغییر محتوا و روش آموزشی جامعه، گفت روش فعلی مبتنی بر کتاب و حفظ کردن و خواندن آن است در حالی که کودک دوست دارد در بازی و سرگرمی موضوعات مختلف را یاد بگیرد. او نیاز به آموزش مهارتها دارد و ما باید بتوانیم این نیاز او را برآورده و در جامعه منعکس کنیم. مثلا ما سالهاست که صحبت از این میکنیم که کنکور قرار است برداشته شود اما هر سال در حال برگزاری آن زودتر از موعد مقرر هستیم. من چندی قبل فیلم «مشق شب» مرحوم کیارستمی را میدیدم و پس از آن به این فکر کردم که ما هنوز اسیر رفتارهایی هستیم که در این فیلم میبینیم. نیاز امروز ما نه این دست آزمونها که آموزش مهارتهاست. اگر مهارتهایی مانند کنترل خشم و یا قدرت نه گفتن و ...را داشتیم، وضعیت جامعه ما بسیار متفاوت میبود.
وی تصریح کرد: از همه حاضران و فعالان در هفته ملی کودک میخواهم که در ایام این هفته و پس از آن برای تغییر مسیر ساختن آیندهمان گام برداریم و به متعالیتر شدن جامعه بیشتر فکر کنیم. امیدوارم در این راه مسئولان نیز به پیچیدگیها توجه کنند. جامعه ما در مسیر یک انقلاب دائمی است که نه کرانهای دارد و نه زمانی. اصلاح جامعه ما با کنار آمدن با این شرایط میسر نمیشود.
شبی با سینمای کانون در هفته ملی کودک
در بخشی دیگر از این نشست خبری نیز حامد رهنما دبیر هفته ملی کودک در سخنانی عنوان کرد. روزهای هفته کودک به ترتیب به موضوعات خانواده و سبک زندگی، محیط زیست و میراثفرهنگی، بازی و نشاط، رسانه و ارتباطات، آموزش سلامت و ایمنی، نیازهای ویژه و کتاب و فرهنگ مطالعه اختصاص پیدا کرده است. امسال تمرکز برنامه ما بر این بود که فعالیتهایمان در تهران تمرکز نداشته باشد و در استانها نیز مانند تهران فعال باشیم.
رهنما ادامه داد: از روز چهاردهم مهر و همزمان با ایام هفته کودک نمایشگاهی در محل مرکز آفرینشها برپا میشود که در آن نمایی از تمامی اتفاقاتی که در کانون طی سال میافتد قابل رویت و مشاهده خواهد بود. در این نمایشگاه نهادهایی چون جمعیت جوانان هلال احمر، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فضایی ایران، شورای کتاب کودک، انجمن تصویرگران ایران، سازمان پست و...صاحب غرفه بوده و به اجرای برنامه برای کودکان میپردازند. همچنین شهرداری تهران نیز قول داده در این هفته منتخبی از نقاشیهای کودکان تهرانی را در سطح شهر تهران به نمایش بگذارد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری نشستهای تخصصی این هفته ملی در دانشگاههای خوارزمی و تربیت معلم گفت: برنامه هفته سینمای کودک را در هفته آینده در سینمای کانون در خیابان وزرا خواهیم داشت و همچنین شب شنبه نیز در پردیس سینمایی کوروش برنامه شبی با سینمای کانون با مرور آثاری از عباس کیارستمی، ناصر تقوایی، فرشید مثقالی و علی اکبر صادقی برپا میشود.
به گفته رهنما مراسم روز ملی کودک نیز 16 مهر ماه در محل مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری برگزار میشود.