ماهان شبکه ایرانیان

پارسایی: مردم موافق تصویب لوایح هستند ؛ میرزایی: می‌خواهند آزادی عمل نمایندگان را پر هزینه کنند

ماجرای خط‌ونشان‌هایی که به بادی بندند

وقتی مخالفان، لیست روی لیست رای نمایندگان به لایحه الحاق به کنوانسیون بین المللی منع تامین مالی تروریسم را منتشر می‌کنند نمی‌توان این تصور را داشت که تنها صداقت است که حرف اول را می‌زند و هیچ هدفی در پس آن وجود ندارد.

ماجرای خط‌ونشان‌هایی که به بادی بندند

به گزارش خبرآنلاین، دو هفته پیش بود که در مجلس غوغایی به پا شده بود. از تجمع مقابل در  گرفته تا جنگ پلاکاردها؛ همه چشم ها را به ساختمان هرمی شکل بهارستان دوخته بودند تا ببینند دست آخر سرنوشت CFT چه خواهد شد. هرچند خانه ها ملتی با اختلاف کم تصمیم به تصویب این لایحه جنجالی گرفتند اما رسیدن به این نقطه چندان ساده و بی حاشیه نبود؛ از جلسه غیرعلنی که بیش از یک ساعت طول کشید تا بیش از 3 ساعت جلسه علنی انقدر بحث و جدال در جریان بود که هنوز شاهد پس لرزه‌های آن هستیم.

هرچند چندین روز است که پرونده لایحه CFT در مجلس بسته شده است توپ به زمین شورای نگهبان افتاده اما حرف و حدیث ها درباره جلسه داغ مجلس ادامه دارد. اگر تا پیش از جلسه بحث پیامک ها و تهدید نمایندگان نقل محافل بود این روزها اینکه کدام نماینده رای مثبت داده است و کدام نماینده رای منفی بازاری پر رونق پیدا کرده است و مخالفان همچنان در تب و تاب این شکست پارلمانی دنبال مقصر می گردند. اما ماجرای رای ها چیست؟

قرار نبود شفاف باشد
بلافاصله بعد از آغاز جلسه  بررسی «لایحه الحاق به کنوانسیون بین المللی منع تامین مالی تروریسم» تعدادی از نمایندگان اصولگرا پیشنهاد علنی شدن آرای نمایندگان را مطرح کردند که این پیشنهاد از سوی هیات رئیسه به رای گذاشته شد اما تصویب نشد. هرچند این موضوع مورد وفاق نمایندگان قرار نگرفت اما مجتبی ذوالنور تلاش کرد تا با جمع کردن امضا تائید انتشار آرا در خبرگزاری ها را از هیات رئیسه بگیرد موضوعی که با مخالفت لاریجانی رو به رو شد. لاریجانی در واکنش به این درخواست گفت این موضوع را در ابتدای مجلس رای گرفتیم اما نمایندگان با آن مخالفت کردند لذا دیگر نیازی به طرح دوباره ان نیست.

این کش و قوس ها برای شفاف شدن آرا پایان ماجرا نبود و یک روز بعد از تصویب لایحه CFT نمایندگان اصولگرا اسامی افرادی را که رای منفی به این لایحه داده بودند منتشر کردند. البته از آنجایی که این تهیه لیست خیلی فوری بود به نظرشان ناقص آمد و چند روز بعد به گفته یکی از نمایندگان یکی از اعضای فراکسیون ولایی کاغذ به دست، اسم کسانی که رای منفی به این لایحه داده بودند را یادداشت می کرد. مدتی از این خبر نگذشته بود که رسانه های اصولگرا لیست افرادی را که رای مثبت یا ممتنع به این لایحه دادند را منتشر کردند. همه این اقدامات در حالی اتفاق می افتد که در صحن یک بار رای گیری شده بود و نمایندگان به آن رای منفی دادند.

انتشار لیست با چه هدفی؟
وقتی مخالفان، لیست روی لیست رای نمایندگان به لایحه الحاق به کنوانسیون بین المللی منع تامین مالی تروریسم را منتشر می کنند نمی توان این تصور را داشت که تنها صداقت است که حرف اول را می زند و هیچ هدفی در پس ان وجود ندارد. اما سوال اینجاست که عایدی انها از این اقدامات چه خواهد بود؟

بهرام پارسایی نماینده مردم شیراز و عضو فراکسیون امید به خبرآنلاین گفت: اول باید بگویم به شخصه از شفافیت آرا دفاع می کنم و من شخصا هیچ ناراحت افشای رایم نیستم چراکه به کاری که رایی که دادم اعتقاد داشتم و از آن هم دفاع می کنم اما اینکه دقیقا این انتشار از سوی چه کسی اتفاق افتاده است جای سوال دارد. آیا مستقیم رفته اند و از تک تک نمایندگان پرسیده اند یا به دستگاه رای گیری دسترسی داشته اند این خود موضوع مهمی است که اگر به سیستم دسترسی داشته اند و این اقدام با هیچ واکنشی از سوی هیات رئیسه رو به رو نشده است نگران کننده است چراکه این اقدام امنیت رای را زیر سوال می برد.

پارسایی ادامه داد: به نظر می رسد این انتشار لیست به یک معنا علامت نشان دادن به تندروهایی است که قبل از رای گیری نمایندگان را در پیامک ها تهدید می کردند. به عبارت دیگر اگر این اقدامات را بگذاریم به پای تحت فشار قراردادن نمایندگان از سوی مردم حوزه انتخابیه قطعا نمی تواند صحیح باشد چراکه مردم در شرایط کنونی مطالبه بهبود شرایط را دارند و تصویب این لایحه نیز در همان جهت است لذا این موضوع نمی تواند با هدف تحت تاثیر قرار دادن احساسات مردم باشد. اما ما به چشم دیدیم گروهی نمایندگان را تهدید کردند و به انها تهمت زدند لذا این رفتار می تواند آلارمی باشد برای آنها.

این نماینده مجلس همچنین گفت: اگر افرادی که پیگیر شافیت آرا در این رای گیری هستند صداقت دارند چرا برای شفافیت در ماجرای ارسال پیامک ها هیچ اقدامی نمی کنند؟ یا اینکه چرا مشخص نمی کنند چطور به این لیست دست پیدا کرده اند و چه کسی آن را منتشر کرده اند؟

انتشار با هدف ارعاب
جلال میرزایی نماینده مردم ایلام که خودش شاهد لیست تهیه کردن اصولگرایان بوده است به خبرآنلاین گفت: به اعتقاد من این تهیه لیست با هدف ارعاب نمایندگان شکل گرفته است. او گفت:جریان مخالف CFT تلاش می کند موضع خود را موضع نظام معرفی کند و با انتشار این لیست ها آزادی عمل نمایندگان را پر هزینه کنند و از این طریق قوه مقننه را تحت کنترل خود دربیاورند.

میرزایی با بیان اینکه این اتفاق عجیبی است که در عالم سیاست رخ داده است و ان اینکه وقتی یک جریانی که از سوی مردم مورد بازخواست هستند که چرا برخلاف منافع ملی تصمیم می گیرید در یک اقدام فرار رو به جلو نمایندگان را بازخواست می کنند.

میرزایی با بیان اینکه وقتی اغلب مردم حامی تصویب CFT  هستند انتشار لیست نمی تواند نمایندگانی را که رای مثبت به آن می دهند را تحت فشار قرار دهد گفت: به نظر می رسد این اقدام با چند هدف صورت گرفته است یکی منسجم کردن جریان خود به این معنا که اعضایی که برخلاف تصمیم فراکسیون رای داده اند حساب کار دستشان بیاید. وگرنه این رفتار چه توجیهی دارد که در صحن راه بیفتید و امضا جمع کنید که من را منفی به CFT داده ام.

هرچند بعید می دانم شورای نگهبان وارد این موضوعات شود که چه کسی به چه لایحه ای رای داده است اما صرف این اقدامات می تواند با هدف ایجاد یک ارعابی از تحت تاثیر قرار گرفتن بررسی صلاحیت ها در میان نمایندگان صورت گرفته باشد. البته این افراد حتی پا را از این هم فراتر گذاشته اند و برای شورای نگهبان هم خط و نشان کشیده اند که باید این لایحه را رد کنید.

همه این اتفاقات بدون نتیجه در اراده نمایندگان ملت در حالی افتاده که دو روز قبل هم نامه ای با عنوان 4000 استاد دانشگاه به شورای نگهبان برای رای ندادن به لوایح منتشر شد که هیچ اسمی پای این نامه دیده نمیشد. حال باید منتظر تصمیم شورای نگهبان ماند و فشارهای مخالفان در روزهای باقیمانده را نظاره کرد.

 29216

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی