علی کیان در گفت و گو با ایسنا افزود: برای اظهار نظر درباره میزان تاثیر حفر تونل شهدای غزه از زیر پارک چیتگر بر خشک شدن درختان این پارک باید بررسیهای دقیقی صورت بگیرد.
با بیان اینکه «کاج تهران» گونه غالب پارک چیتگر است، اظهار کرد: بر اساس بررسیهای منابع طبیعی بیشتر مشکل درختان پارک به دلیل کاهش منابع آبی در سالهای اخیر است. در گذشته بارندگیها بهصورت منظم طی سال پخش میشد اما درسالهای اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی بارشها نامنظم شده است و بر حیات درختان و پوشش گیاهی تاثیر گذاشته است.
وی ادامه داد: از دیگر عواملی که سبب آسیب رسیدن به درختان پارک چیتگر شده است میتوان به بهرهبرداری بیرویه از چاههای زیرزمینی اشاره کرد. افت سفرههای آب زیرزمینی باعث نرسیدن آب به پوشش جنگلی میشود و هر چه آب کمتری به درختان برسد درختان بیشتر خشک میشوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به اینکه مسئولیت مدیریت، توسعه و بهرهبرداری اصولی، حفظ و احیای پوشش گیاهی و درختان در محدوده پارک چیتگر با شهرداری تهران است، گفت: سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ناظر بر فعالیت شهرداری در این محدوده است همچنین اداره منابع طبیعی استان تهران مکاتباتی را با شهرداری در این زمینه انجام داده است.
وی در ادامه اظهار کرد: زمانیکه تنش آبی برای درختان و جنگلها به وجود میآید ممکن است که آفات و بیماریها نیز به درختان حمله کنند و درخت را خشک کنند. هنگامی که منابع آبی محدود میشود هزینه آبیاری و مراقبت از پوشش گیاهی نیز بیشتر میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران تصریح کرد: شهرداری تهران با توجه به منابع محدود خود ممکن است که برای تامین آب و نگهداری درختان مشکلاتی داشته باشد با این وجود سازمان جنگلها پیگیر وضعیت درختان در این پارک است.
کیان در پایان با بیان اینکه از شهرداری تهران خواستهایم که طرحهای خود برای حفظ درختان و پوشش گیاهی به ما ارائه دهند، گفت: شهرداری برای این کار مشاور گرفته و در حال طراحی برخی برنامهها برای حفظ پوشش گیاهی است. ما نیز به عنوان دستگاه ناظر بر این برنامهها و اجرای آنها نظارت داریم.