به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 37 سنت یا 0.6 درصد کاهش نسبت به روز گذشته، به 61.84 دلار در هر بشکه رسید.
بهای معاملات آتی نفت برنت با 14 سنت یا 0.2 درصد کاهش، به 71.99 دلار در هر بشکه رسید.
نفت برنت 17.4 درصد و نفت وست تگزاس اینترمدیت 19.7 درصدی از رکورد قیمت بالایی که در اوایل اکتبر به ثبت رسانده بودند، کاهش پیدا کردهاند.
بانک آمریکایی جی پی مورگان اعلام کرد کاهش قیمت نفت بهدلیل افزایش بیش از حد تولید و ادامه صادرات نفت ایران بوده است.
واشنگتن از روز دوشنبه تحریمها علیه صادرات نفت ایران را آغاز کرد اما به هشت واردکننده شامل چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، ایتالیا، یونان، تایوان و ترکیه معافیت 180 روزه برای واردات نفت از ایران داد که به آنها اجازه میدهد به خرید نفت از ایران ادامه دهند. انتظار میرود با صدور معافیت واشنگتن به شماری از کشورها، صادرات نفت ایران از ماه آینده افزایش پیدا کند.
شرکت نفت و انرژی JXTG Nippon که بزرگترین پالایشگاه نفت ژاپن است اعلام کرد بهدنبال تحولات اخیر، ممکن است واردات نفت ایران را از دسامبر ازسر بگیرد.
در چین، ابرنفتکشهای حامل حدود 9 میلیون بشکه نفت ایران به ارزش 650 میلیون دلار، خارج از بندر دالیان قرار دارند. طبق آمار کشتیرانی، اکثر این نفتکشها در 30 روز گذشته رسیدهاند.
بانک جی پی مورگان اعلام کرد فراتر از ایران، عرضه بالاتر از حد انتظار به خصوص از سوی آمریکا، تولیدکنندگان خاورمیانهای عضو اوپک، روسیه و لیبی وجود دارد. تولید روسیه، آمریکا و عربستان سعودی که سه تولیدکننده بزرگ جهان هستند، در اکتبر برای نخستین بار به بیش از 33 میلیون بشکه در روز رسید که پاسخگوی بیش از یکسوم از 100 میلیون بشکه در روز مصرف نفت جهان است.
عراق که دومین صادرکننده بزرگ عضو اوپک است، قصد دارد تولیدش را از 4.6 میلیون بشکه در روز فعلی، به پنج میلیون بشکه در روز در سال 2019 افزایش دهد.
مورگان استنلی با توجه به موج جدید عرضه، پیشبینی خود از قیمت برنت تا پایان امسال و نیمه اول سال 2019 را از 85 دلار به 77.50 دلار در هر بشکه کاهش داد.
بر اساس گزارش رویترز، ذخایر نفت نیز رو به رشد است. آمار موسسه امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به دوم نوامبر، به 432 میلیون بشکه افزایش پیدا کرده است. با وجود عرضه کافی نفت به بازار، جی پی مورگان هشدار داد ریسک عرضه به دلیل ریسک ژئوپلیتیکی و عدم وجود مازاد ظرفیت تولید، همچنان بسیار بالا مانده است.