ماهان شبکه ایرانیان

توصیه هایی برای کاهش عوارض یائسگی

یائسگی یک روند طبیعی زندگی بوده و با تغییراتی در بدن همراه است. شما می توانید با آگاهی از این تغییرات و رعایت توصیه هایی از مشکلات و عوارض یائسگی بکاهید.

توصیه هایی برای کاهش عوارض یائسگی

کاهش عوارض یائسگی

یائسگی یا منوپوز(Menopause)، مرحله یی از زندگی زنان است که طی آن چرخه عملکرد تخمدان ها به پایان می رسد و هورمون های استروژن و پروژسترون که توسط تخمدان ها ترشح می شود، به شدت کاهش می یابد. لازم به ذکر است که حتی پس از یائسگی نیز مقداری استروژن توسط غده های آدرنال و ذخایر چربی بدن ترشح می شوند و همچنین مقداری از آندروژن های غدد فوق کلیوی نیز به استروژن تبدیل می شوند.

با آگاهی از ویژگی های خاص این دوران است که می توان با منطقی ترین شیوه ها با مسائل و مشکلات این دوره به مقابله برخاست. بیشتر خانم ها قادرند این تغییرات را به آسانی و بدون ابتلا به بحران خاصی طی کنند. شروع یائسگی در زنان، به دلیل بهبود وضعیت تغذیه، زندگی سالم تر و پیشرفت های علم پزشکی چند سالی به تعویق افتاده است و آثار آن حدوداً بین سنین 45 تا 55 سال و طی سه مرحله ظاهر می شود.

هر چند علایم و نشانه های فیزیکی و جسمانی ناشی از یائسگی می توانند خواب تان را مختل نموده و انرژی تان را تحلیل ببرند و در نهایت به صورت غیر مستقیم احساس ناراحتی و اندوه را در شما تقویت نماید ولی این یک روند طبیعی زندگی است که شما می توانید با رعایت توصیه هایی، از عوارض آن بکاهید.

خانم‌ها در اواسط زندگی‌شان معمولا تغییراتی را احساس می‌کنند که به دلیل پایین بودن سطح استروژن اتفاق می‌افتد با آگاهی از این تغییرات می‌توان عوارض این مرحله از زندگی را کاهش داد.

موهای‌تان می‌ریزد

تغییراتی مانند رشد موهای زائد صورت یا حتی کچلی در این دوره به احتمال زیاد اتفاق می‌افتد. اما اغلب از دست دادن موهای سر، ساق پا، ناحیه تناسلی و ریزش موی زیر بغل گزارش شده است. معمولا رشد موهای زائد روی صورت بیشتر از هر جای دیگری است و همین تناقض گاهی خانم‌ها را حسابی گیج می‌کند.

چه کار کنید؟

هورمون درمانی خوراکی در کنترل رشد موهای صورت می‌تواند موثر باشد. استفاده از کرم‌ها و روش‌هایی برای از بین بردن موها از جمله لیزردرمانی و داروهای ضدتستوسترون می‌تواند مفید باشد. درباره آلوپسی پوست سر هم می‌توان به صورت موضعی از ماینوکسیدیل برای درمان استفاده شود.

خواب مختل می‌شود

هنگامی که گرگرفتگی و تعریق شبانه بروز می‌کند، خواب شبانه هم مختل شده، سبب بیدار شدن فرد از خواب می‌شود. به هم خوردن میزان طبیعی خواب باعث می‌شود فرد روز بعد احساس ضعف و خستگی کند و کلافه باشد.

چه کار کنید؟

هورمون‌درمانی دوره یائسگی در کاهش مشکلات خواب موثر است. حواس‌تان باشد اختلال خواب در خانم‌های یائسه را نباید به عنوان یک پدیده طبیعی این دوره تلقی کرد و حتما لازم است در صورت بروز آن به پزشک متخصص مراجعه شود.

پوست‌تان نازک می‌شود

 یکی از مهم‌ترین علائم کمبود استروژن در یائسگی خشکی پوست و از دست دادن خاصیت ارتجاعی آن است. قرار گرفتن در معرض نور خورشید و البته استعمال دخانیات در افزایش چین و چروک بسیار موثر است. به همین دلیل باید تا جای ممکن از قرار گرفتن در معرض آفتاب و البته مصرف سیگار اجتناب کرد.

چه کار کنید؟

از کرم‌های مرطوب کننده استفاده کنید. اگر هم خواستید دوش بگیرید باید آب را ولرم کنید و تا زمانی که پوست‌تان هنوز خشک نشده کرم مرطوب‌کننده به پوست‌تان بزنید.

استخوان‌ها محکم نیست

درد مفاصل و عضلات از علائم مهم و قابل توجه دوران یائسگی است. واقعیت این است به همین دلیل خطر بروز شکستگی‌هایی در زنان یائسه زیاد می‌شود.

چه کار کنید؟

ورزش احتمال پوکی استخوان را کاهش داده و موجب حفظ توده استخوانی می‌شود. محققان توصیه می‌کنند زنان در سنین قبل از یائسگی و پس از آن به‌طور منظم و حداقل سه تا چهار روز در هفته ورزش کنند.

دندان‌ها سفت نیست

یائسگی بر بخش‌های مختلفی از بدن از جمله دهان و دندان اثر می‌گذارد. التهاب لثه و خشکی دهان از جمله شایع‌ترین مشکلات است ضمن آنکه بزاق هم کاهش پیدا می‌کند و حتی احتمال خونریزی لثه‌ها هم زیادتر است.

چه کار کنید؟

برای حل این مشکل باید از مسواک‌های «خیلی نرم» استفاده شود و خمیر دندان مورد استفاده نیز نباید ترکیبات سفیدکننده داشته باشد. دهان‌شویه‌ها نیز نباید الکل داشته باشند یا اینکه الکل خیلی کمی داشته باشند. به نظر می‌رسد هورمون‌درمانی می‌تواند بر استخوان‌ها تاثیر بگذارد و مانع از دست دادن دندان‌ها و متعاقب آن استفاده از دندان مصنوعی شود. هورمون درمانی همچنین در کاهش خونریزی لثه‌ها و تحلیل استخوان‌ها و البته بهبود جریان بزاق موثر است.

از ظاهرتان خوش‌تان نمی‌آید

بسیاری از خانم‌ها یائسگی را مترادف با اتمام دوران زنانگی‌شان می‌دانند. تعداد زیادی از خانم‌ها احساس می‌کنند بعد از یائسگی جذابیت خود را از دست داده‌اند. براساس آمارها، جراحی‌های پلاستیک بین زنان 51 تا 64 ساله 47 درصد بیشتر گزارش شده است.

چه کار کنید؟

اولین کار این است که به پیام‌های منفی‌ای که درباره یائسگی هر جا می‌شنوید، گوش نکنید. شما خیلی راحت می‌توانید بین ذهن و بدن‌تان برای این تغییر صلح برقرار کنید. پیشنهاد ما به شما انجام حرکات کششی همراه آرام کردن ذهن است.

چاقی‌ سیبی پیدا می‌کنید

در دوران پیش از یائسگی به‌طور متوسط یک تا سه کیلوگرم به وزن افراد اضافه می‌شود که این چاقی بیشتر در ناحیه پایین شکم است. مهم‌ترین دلیل آن هم این است که میزان هورمون استروژن در بدن کاهش می‌یابد. سلول‌های چربی در ناحیه لگن، ران و باسن‌گیرنده‌های استروژن دارند. با بالا رفتن سن سطح استروژن شروع به کاهش می‌کند. در زنان یائسه چاقی به صورت چاقی شکمی (سیبی شکل) خواهد بود.

چه کار کنید؟

 بعد از یائسگی، فرم بدن زنان (به‌جز کسانی که مراقب رژیم غذایی خود هستند.) به دلیل عدم ترشح هورمون استروژن دستخوش تغییر می‌شود. برای پیشگیری از این موضوع کافی است روزانه 100 تا 200 کالری از میزان دریافت کالری‌تان را کاهش دهید بنابراین بهتر است تعداد وعده‌های غذایی را زیادتر و حجم غذای مصرفی را کم کنید.

بی‌اختیاری غلبه می‌کند

بی‌اختیاری ادرار ممکن است همراه با نیاز به سریع‌تر رفتن به دستشویی باشد یا اینکه هنگام سرفه، خنده یا بلند کردن اجسام ایجاد شود.

چه کار کنید؟

استفاده از کرم‌های موضعی استروژن‌دار برای واژن در کوتاه‌مدت می‌تواند بی‌اختیاری ادرار را بهبود بخشد اما درمان قطعی برای این مشکل نیست. باید توجه داشته باشید که هورمون‌درمانی ممکن است بی‌اختیاری را حتی بدتر کند. روش‌هایی مانند استفاده از فیزیوتراپی و در صورت لزوم عمل جراحی از جمله گزینه‌های بعدی برای حل این مشکل است.

دستگاه تناسلی خشک می‌شود

تغییرات بدن طی دوران گذر یائسگی و بعد از یائسگی ممکن است خشکی واژن را باعث شده و رابطه زناشویی را دردناک کند یا فرد دچار خونریزی بعد از رابطه شود.

چه کار کنید؟

به هیچ عنوان نباید از صابون و شامپوی بدن برای شست‌وشوی واژن استفاده کرد جایگزین‌هایی که می‌توان برای صابون در نظر گرفت لوسیون‌های پاک‌کننده و گلیسیرین هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان