به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، در راستای آموزش جنبه عملی رشته حقوق در حوزه حقوق اداری، مرکز شبیهسازی دادرسیهای ملی و بینالمللی دانشگاه علامه طباطبائی با همکاری انجمن علمی حقوق دانشگاه علامه طباطبائی و دیوان عدالت اداری، مسابقه موت کورت دیوان عدالت را برگزار کرد.
این مسابقه که در راستای انعقاد تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه علامه طباطبایی و دیوان عدالت اداری برگزار شد، با ثبت نام از 74 تیم دانشجویی از دانشگاههای سراسر کشور کار خود را آغاز کرد، که پس از ارزیابی صورت گرفته توسط هیات علمی مسابقات، نهایتا 42 دادخواست، لایحه مورد پذیرش قرار گرفت و 42 تیم وارد دور شفاهی این رقابتها شدند.
در این مسابقات علاوه بر تیمهای شرکتکننده از دانشگاههای سراسر کشور، 20 تن از استادان مطرح حقوق عمومی کشور، قضات و رؤسای شعب دیوان عدالت اداری به عنوان داور حضور داشتند و در پایان با حضور قضات، معاونین و رؤسای شعب دیوان عدالت اداری، مقامات دانشگاه علامه طباطبایی و استادان برجسته حقوق عمومی کشور از تیمهای برگزیده تقدیر و جوایز اهداء شد.
در این مسابقه تیمهایی از دانشگاههای، علامه طباطبائی، شهید بهشتی، تهران، الزهرا، علوم قضائی، امام صادق، خوارزمی، علم و فرهنگ، دادگستری، دانشگاه تهران پردیس فارابی، قم، شیراز، یزد، تبریز، کردستان، رازی کرمانشاه، آیتالله بروجردی، آزاد تهران مرکز، آزاد تهران جنوب، آزاد تهران شمال، آزاد قم، آزاد شیراز، آزاد کیش، آزاد مشهد، آزاد شهر قدس، آزاد نجف آباد، پیام نور همدان و پیام نور بانه طی دو روز به رقابت پرداختند.
به گزارش میزان، در مسابقات ملی موت کورت، یک پرونده فرضی مربوط به حقوق بینالمللی کیفری در اختیار تیمهای شرکت کننده قرار میگیرد. این تیمها در مقابل تیم قضات که از اساتید برجسته حقوق کشور هستند یک بار در مقام دادستانی و یک بار دیگر در مقام وکیل مدافع متهمان فرضی قرار میگیرد. دانش و معلومات حقوقی در کنار نحوه ارائه و نیز نوآوریها و مسائل روان شناختی چون اعتماد به نفس و نیز مهارت بر زبان انگلیسی برای موفقیت در چنین شبیه سازی ضروری است و هر کدام از این موارد دارای نمره هستند.