به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی، پیشاپیش میلاد مسعود حضرت مسیح (ع) را به همه هموطنان مسیحی و مسیحیان سراسر جهان تبریک و تهنیت گفت و تصریح کرد: از جمله خصایص مهم کتب آسمانی و انبیای الهی، تایید کتب آسمانی و پیامبران پیش از خود است؛ چنانکه در قرآن کریم نیز در موارد متعددی بر این نکته تاکید شده است، از جمله در آیه شریفه «وَ نَزَّلَ عَلَیْکَ الْکِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِّمَا بَیْنَ یَدَیْه». عبارت «لما بین یدیه» در آیات متعددی آمده است و معنای آن منحصر به یک کتاب آسمانی یا یک پیامبر خاص نیست.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دین مبین اسلام، همواره ادیان الهی را مورد تصدیق قرار داده و به خصوص تصدیق تورات و انجیل را مورد تصریح قرار داده است، به سخنان قرآن کریم درباره حضرت عیسی مسیح (ع) اشاره کرد و ادامه داد: این پیامبر الهی و والده ایشان در قرآن کریم بسیار مورد تکریم قرار گرفته اند. به عنوان نمونه، در قرآن کریم آمده است «إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاکِ وَطَهَّرَکِ وَاصْطَفَاکِ عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِین». تصریح قرآن نسبت به برگزیدگی و تطهیر حضرت مریم (س) و ذکر کرامات و مدارج عالی ایشان و همچنین بیان معجزات حضرت مسیح (ع) همگی دلالت بر عظمت این پیامبر الهی در نگاه قرآن کریم دارد.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به آیهای از سوره مبارکه صف افزود: در این سوره آمده است که حضرت عیسی (ع) تورات را تصدیق میکند و به آمدن پیامبری بعد از خود، بشارت میدهد. «مُصَدِّقاً لِما بَیْنَ یَدَیَّ مِنَ التَّوْراهِ وَ مُبَشِّراً بِرَسُولٍ یَأْتی مِنْ بَعْدِی اسْمُهُ أَحْمَد»؛ لذا انبیای الهی هم پیامبران و ادیان پیش از خود را تایید کرده اند و هم نسبت به آمدن پیامبران پس از خود بشارت داده اند؛ گرچه این بشارتِ در مورد پیامبر بعدی در خصوص پیامبر اکرم (ص) موضوعیت ندارد.
محور همه تعالیم انبیاء، توحید است
رئیس قوه قضاییه، اصول تعالیم انبیاء را واحد و محور همه آنها را توحید دانست و اظهار کرد: گرچه شرایع در زمانها و مکانهای مختلف، متفاوت بوده و برخی از آنها نیز نسخ شده است، اما تعالیم اصلی انبیاء واحد بوده است. در قرآن کریم در موارد متعدد هر آنچه در خصوص کرامات حضرت مسیح (ع) ذکر شده نهایتا به کلمه توحیدی منتهی شده است. به عنوان مثال در سوره آل عمران از قول حضرت عیسی (ع) میفرماید «إِنَّ اللَّهَ رَبِّی وَ رَبُّکُمْ فَاعْبُدُوهُ هذا صِراطٌ مُسْتَقِیم». عبودیت حق تعالی و ایمان حضرت عیسی (ع) به وجود سلطان حقیقی نشان میدهد که توحید محض، محور تعالیم این انبیاء بزرگ الهی بوده است.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به آیهای از سوره مائده که میفرماید «و اذْکُرْ نِعْمَتِی عَلَیْکَ وَعَلَى وَالِدَتِکَ إِذْ أَیَّدتُّکَ بِرُوحِ الْقُدُس»، خاطرنشان کرد: "تأیید به روح القدس" در قرآن مقولهای خاص است و دارای آثاری است. در روایات ائمه اطهار نیز برای تایید به روح القدس آثار عجیبهای ذکر شده است که مفسر بیانات قرآنی است. معجزاتی که از سوی حضرت عیسی (ع) رخ میداد، شاید همگی از باب تاییدات به روح القدس بوده باشد. خداوند به آن حضرت میفرماید آیا تو گفتی که مردم، شما و والده ات را خدا بپندارند؟ حضرت پاسخ میدهد «مَا قُلْتُ لَهُمْ اِلَّا مَا اَمَرْتَنِى بِهِ اَنْ اعْبُدُوا اللَّهَ رَبِّى وَ رَبَّکُمْ» این عبارت که عبودیّت نسبت به حق و حق توحید است، جمله واحد و حقیقی همه انبیاء الهی است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه جهان امروز تشنه همین معنویت و آثار آن است، تصریح کرد: جای تاسف است که برخی کشورهای مدعی پیروی از مسیحیت و بویژه حکام آنها کاملا برخلاف تعالیم حضرت مسیح (ع) رفتار میکنند و مرتکب جنایاتی میشوند که به هیچ عنوان مورد تایید هیچیک از پیامبران الهی نیست.
آیت الله آملی لاریجانی، رفتار کشوری مانند آمریکا و حمایت آن از جنایاتی نظیر کشتار مردم مظلوم یمن را نمونهای از تناقض در ادعای این کشورها نسبت به پیروی از حضرت مسیح (ع) و عمل بر خلاف تعالیم آن حضرت برشمرد و افزود: همه پیامبران الهی برای مقابله با همین جنایات و رذائل مبعوث شده اند، اما میبینیم که امروز کشورهای سلطه با هدف براندازی حکومتهای مردمی و سوق دادن جوامع به سمت تمایلات خود به انواع جنایات دست میزنند.
رئیس قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد که تعالیم انبیاء (ع) برای بشریت امروز بیش از پیش روشن شود و مورد عمل قرار گیرد تا انسان به رشد و کمال مطلوب خود برسد.
آمریکا از سوریه خارج نمیشود بلکه «فرار» میکند
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به عقب نشینی آمریکا از سوریه، این اقدام را «فرار آمریکا» توصیف کرد و گفت: عقب نشینی آمریکا در واقع فرار رو به جلو است و امروز با ادعای شکست دادن داعش در حال خروج از سوریه هستند در حالیکه همه دنیا میداند پیروزی مردم سوریه و شکست داعش صرفا با مقاومت مردم و دولت قانونی سوریه و همچنین حمایتهای جمهوری اسلامی از محور مقاومت صورت گرفته و اگر این مولفهها وجود نداشت، شکست داعش محقق نمیشد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مقام معظم رهبری نیز این پیروزی را پیش بینی کرده بودند، نصرت الهی را وعدهای قطعی در ازای صبر و مقاومت دانست و اظهار کرد: آمریکا تحت هر پوششی میتواند از سوریه خارج شود، اما هم حکام این کشور و هم مردم دنیا به خوبی حقیقت را میدانند و تاثیری در اصل ماجرا ندارد.
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به در پیش بودن سالروز چهل سالگی انقلاب اسلامی، بر ضرورت ارزیابی صحیح عملکرد ارکان مختلف نظام تاکید کرد و گفت: دشمنان جمهوری اسلامی و در رأس آنها آمریکا، چهار دهه تلاش کردند که این نظام را از پای درآورند، اما نتوانستند. پس از تلاطمهای اقتصادی اخیر در ایران نیز مشاور آقای ترامپ مدعی شد که جمهوری اسلامی، چهل سالگی خود را نخواهد دید، اما امروز میبینید که ایران، مقتدرتر از هر زمان دیگر به پشت گرمی ملت بصیر خود در منطقه میدرخشد و تجربه مقاومت خود را در معرض دید جهانیان قرار داده است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه وجود برخی کاستیها در کشور قابل انکار نیست و باید نقش دشمن خارجی و سوءتدبیرهای داخلی را در همه این کاستیها لحاظ کرد، یادآور شد: اگر بخواهیم به دیده انصاف به چهل سال گذشته نگاه کنیم، ایران به پیشرفتهای فراوانی دست یافته است. امروز تاثیر جمهوری اسلامی در منطقه، غیرقابل انکار است. استقلال جمهوری اسلامی، ارزان به دست نیامده است. امروز کسی نمیتواند به ایران بگوید اگر دو هفته مورد حمایت ما نباشید نابود میشوید، اما یک کشور مدعی عظمت نظیر عربستان، امروز اینگونه از نزدیکترین دوستان خود مورد خطاب قرار میگیرد.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به حمایتهای همه جانبه کشورهای استکباری از صدام خبیث در طول دوران جنگ ایران و عراق و دفاع مقدس، اظهار کرد: عدهای که امروز با فراموش کردن همه دشمنیها و تهدیدها و تحریمهای 40 سال گذشته، پیشرفتهای گسترده ایران در عرصههای مختلف فناوری و راهبردی را با توسعه ظاهری چند خیابان و ساختمان در کشورهای کوچک منطقه مقایسه میکنند، کوته بین یا بی انصاف هستند.
دشمن به دنبال ایجاد شکاف میان مردم و مسئولان است
رئیس قوه قضاییه با اشاره به انجام وظیفه نظام در خدمت رسانی به مردم در طول چهل سال گذشته و دسترسی بسیاری از روستاها و نقاط دورافتاده به خدمات بهداشتی، آب، برق، راه و ... خاطرنشان کرد: امروز علاوه بر توجه به کاستیها و عبرت از سوءتدبیرها باید مقاومت و پیروزی خود را نیز مورد توجه قرار دهیم و مردم و مسئولان نیز باید بیش از گذشته هوشیار باشند که دشمن به دنبال وارد آوردن ضربه به استحکام نظام و ایجاد شکاف میان مردم و مسئولان است.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه مهمترین کار غربیها هدف قرار دادن معیشت و اقتصاد ملت ایران است، بر ضرورت توجه جدی به این حربه و همچنین عملیات روانی دشمن تاکید کرد و گفت: باید مسئولان در جهت حل مشکلات اقتصادی گام بردارند و مردم نیز باید نسبت به عملیات روانی دشمن، هوشیار باشند تا با درایت مسئولان و بصیرت مردم بتوانیم توطئههای دشمن علیه نظامی را که بر پایه آزادی و ارزشهای اخلاقی و دینی بنا نهاده شده است، خنثی کنیم و با افتخار به راه خود ادامه دهیم.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخوردهای قاطع دستگاه قضایی با مفسدان اقتصادی، این برخوردها را لازم و عادلانه دانست و تصریح کرد: مفسدان باید بدانند که اگر بخواهند به حقوق میلونها نفر از مردم تعدی کنند، حتما مورد مواخذه و برخورد قرار خواهند گرفت و جمهوری اسلامی اجازه نخواهد داد عدهای در فضای متلاطم اقتصادی در جهت دستیابی به مطامع خود، حقوق و معیشت مردم را هدف قرار دهند.
آیت الله آملی لاریجانی با رد این ادعا که برخورد با مفاسد اقتصادی، سیاسی و جناحی است، تاکید کرد: مقابله دستگاه قضایی با مفاسد اقتصادی که از گذشته هم وجود داشته، یک امر حاکمیتی است و دستگاه قضایی در رسیدگیها هیچ توجهی به مسائل جناحی و سیاسی ندارد بلکه صرفا براساس قانون و شرع عمل میکند.
قوه قضاییه حامی جدی سرمایه گذاری سالم در کشور است
رئیس قوه قضاییه همچنین با بیان اینکه برخی در صدد تبلیغ این معنا هستند که این برخوردهای دستگاه قضایی نشان میدهد، سرمایه گذاری در کشور ما امن نیست، تاکید کرد: مقابله ما با مفاسد اقتصادی در واقع حمایت از سرمایه گذاری سالم و ایجاد فرصتهای برابر است. بر این اساس مجددا تاکید میکنم که قوه قضاییه حامی جدی سرمایه گذاری سالم و مشروع در کشور بوده و همواره در صدد رفع موانع سرمایه گذاری است.
براساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون «دستور العمل نظارت و پیگیری احیای حقوق عامه» در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت و مواد دیگری از آن به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید.