به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس، زهرا احمدی پور امشب در نشست هماندیشی با اعضای سازمانهای مردمنهاد استان فارس با اشاره به درآمد 8 میلیارد دلاری کشور از گردشگری در سال 95، اظهار داشت: موضوع حفاظت از میراث فرهنگی و گردشگری باید به دغدغه مسؤولان تبدیل شود.
وی با اشاره به ظرفیتهای بسیار گردشگری استان فارس بهعنوان یک استان صاحب فرهنگ و هنر خاطرنشان کرد: سازمانهای مردمنهاد با استفاده از ظرفیتهای قانونی میتوانند فرصتهای بینظیری را در زمینه گردشگری و صنایعدستی ایجاد کنند.
این مقام مسئول با اشاره به فروش 45 میلیارد تومانی صنایعدستی در سال 95 خاطرنشان کرد: در همین سال 237 میلیون دلار صادرات صنایعدستی داشتیم.
احمدی پور در ادامه به نقش سمنها بهعنوان یک بازوی حمایتکننده از سازمان میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: به دنبال تدوین یک نظام مدون برای همکاری با سمنها هستیم تا در تمام ایام سال از حمایت آنها استفاده کرده و این همکاری تنها به چند مناسبت خاص محدود نشود.
وی همچنین با عنوان اینکه برای هر استان متناسب با ظرفیتهای آن یک شعار باید مشخص شود، تصریح کرد: ما بر اساس این شعار که ناشی از ظرفیتهای همان استان است، برنامهها را در دستور کار قرار خواهیم داد که از دلسوزان میراث فرهنگی استان فارس نیز انتظار میرود به این امر توجه ویژه داشته باشند، چراکه نگاه ما بر اساس نظامی است که در استان تدوین میشود.
این مقام مسئول در ادامه به پی گیری طرح یکفوریتی ایجاد تولید و اشتغال در روستاها اشاره کرد و گفت: با تصویب مجلس یک میلیارد و 500 میلیون تومان از محل صندوق توسعه ملی به این امر اختصاص خواهد یافت.
احمدی پور اضافه کرد: توجه به روستاها و ایجاد اشتغال در حوزه صنایعدستی و گردشگری در این مناطق از مهاجرت بیرویه و مشکلات پسازآن جلوگیری خواهد کرد که در این راستا 500 روستای کشور را با سه اولویت مشخص کردهایم.
وی همچنین با عنوان اینکه آرزوی شخصیاش حل بیمه مشکل صنعت گران در حوزه صنایعدستی است، تصریح کرد: این موضوع را امسال در دستور کار قرار دادهایم، چراکه در این حوزه با توجه به صادرات 30 درصدی در سال 95، میتوانیم حرفهای بسیاری برای گفتن داشته باشیم.
احمدی پور در ادامه به انجمنهای میراث فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: ظرفیت این انجمنها فوق العاده است، چراکه بالاترین مسؤول اجرایی هر استان یا شهرستان و بخش در رأس آن قرار دارد و این انجمنها میتوانند در سال درخواست 2 جلسه شورای تأمین داشته باشند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: باید مسئله حفاظت از میراث فرهنگی را تبدیل به دغدغه مسؤولان کرد تا بتوان بر بسیاری از مشکلات غلبه کنیم چراکه وقتی مسئولی خودش دغدغه این کار را داشته باشد، کار سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت.