ماهان شبکه ایرانیان

جزئیات راه اندازی کلانتری مجازی

خبرگزاری مهر" سردار محمد شرفی پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم رونمایی از کشفیات پلیس در عملیات مرصاد 26 با بیان اینکه پلیس پیشگیری از وسیع‌ترین پلیس‌های تخصصی در نیروی انتظامی است، اظهار داشت: در بیش از 14 سازمان دولتی یگان حفاظت تشکیل شده و وظیفه پیشگیری از وقوع جرم را در این مراکز برعهده دارد.

وی با بیان اینکه یکی از راهبرد‌های اصلی ما بحث برون سپاری بخشی از فعالیت‌های کلانتری و پاسگاه‌ها است، افزود: سالیانه بیش از 30 میلیون مراجعه به پاسگاه‌ها و کلانتری‌ها وجود دارد و بر این اساس برنامه ریزی کرده ایم تا با روش برون سپاری، از این پس مردم بخشی از این خدمات را از طریق پلیس به اضافه 10 دریافت کنند.

پیگیری روند پرونده‌ها به شکل الکترونیکی در می‌آید

رئیس پلیس پیشگیری ناجا بیان داشت: بر این اساس بخشی از فعالیت‌های ما مانند پیگیری روند پرونده‌ها به شکل الکترونیکی به طور مثال در قالب پیامک در کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها به مردم ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه با انجام این کار پنج میلیون بار مراجعه کننده در سال 97 مطابق این هدف کاهش پیدا می‌کند، ابراز داشت: به منظور افزایش استاندارد‌های تکریم مردم، ارباب رجوع، حقوق شهروندی و متهمان، مطابق اصل ماده 59 و 49 آیین دادرسی از این پس هر فردی توسط کلانتری و یا پاسگاه دستگیر شود بلافاصله باید شناسنامه وی ثبت شود.

سردار شرفی تصریح کرد: با این روند بلافاصله پس از دستگیری متهم دادستان به شکل آنلاین از اتهام وی با خبر و در صورت لزوم وکیل تسخیری برای وی تخصیص داده می‌شود، خانواده وی از موضوع مطلع می‌شوند و در صورت بیماری متهم ملاحظات لازم لحاظ خواهد شد.

افزایش میزان نظارت سیستم قضایی بر عملکرد کلانتری‌ها

رئیس پلیس پیشگیری ناجا تاکید کرد: در واقع با این روش میزان نظارت سیستم قضایی بر عملکرد کلانتری‌ها بالا رفته و حقوق متهمان که از موضوعات سفارش شده قانون است عملیاتی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه حذف بدرقه فیزیکی متهم به محاکم فضایی از برنامه‌های ما در سال 97 و 98 است، ابراز داشت: بر این اساس به جای اینکه متهمان صبح به صبح با پابند و دستبند به طرف محاکم قضایی حرکت کنند که جلوه مناسبی برای بینندگان و خود متهمان ندارد، محاکمه به شکل ویدئو کنفرانس انجام می‌شود.

محاکمه محکومان نیابتی به شکل ویدئو کنفرانس

سردار شرفی تاکید کرد: با آماده سازی زیرساخت‌های لازم در این ارتباط در اولویت نخست محکومان نیابتی یعنی محکومینی که در دو نقطه جغرافیایی پرونده دارند، مشمول این طرح می‌شوند.

وی از دیگر برنامه‌های سال 98 پلیس پیشگیری را راه اندازی کلانتری‌های مجازی برشمرد و ابراز داشت: ارائه خدمات انتظامی به مردم بخش مهمی از درخواست‌ها را شکل می‌دهد که می‌توان این خواسته‌ها را از راه دور پیگیر کرد.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا اضافه کرد: در ارتباط با تحول درکلانتری‌ها و پاسگاه‌ها که مورد تاکید سلسله مقام فرماندهی نیروی انتظامی و رهبر معظم انقلاب است، شورای تحول در سال 95 در کلانتری‌ها راه اندازی شد که در 9 بعد مورد توجه قرار می‌گیرد که یکی باز مهندسی ساختار‌های کلانتری از نظر کیفی و کمی است.

راه اندازی واحد‌های سیار پلیس که مجهز به سامانه پایش تصویری​ هستند

وی با بیان اینکه انتظار می‌رود پلیس در مناطق حاشیه نشین، جرم خیز و کوچک حضور داشته باشد، اما کلانتری‌های ما این گونه گسترش نیافته اند، گفت: بر این اساس توسعه کمی کلانتری و راه اندازی واحد‌های سیار را درنظر گرفتیم که مجهز به سامانه پایش تصویری و سیستم‌های خاص هستند و این سیستم‌ها، زمان، موقعیت و حرکت گشت‌ها را بررسی و محیط پیرامونی را پایش و همزمان با تغییر جغرافیایی جرم حرکت کرده و بدین شکل موثر واقع می‌شوند.

سردار شرفی با بیان اینکه این نمونه واحد سیار پلیس در نجف آباد طراحی و ساخته می‌شود، گفت: امیدواریم تا آخر سال 100 دستگاه واحد سیار پلیس به عرصه‌های اجرایی واگذار و مکملی برای توانمندسازی کلانتری‌ها به ویژه در بخش‌هایی که نیاز به حضور بیشتر کلانتری دارد قرار گیرد.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا از پیش بینی یک هزار واحد سیار پلیس برای کاهش جرائم خبر داد.

تمامی شعبات قضایی در انتهای سال 98 باید به کلانتری مبدل شوند​

وی با بیان اینکه شعبات قضایی تاکنون به عنوان کلانتری کامل فعالیت نداشتند، ابراز داشت: بر این اساس تمامی شعبات قضایی در انتهای سال 98 باید به کلانتری مبدل شوند که زیرساخت‌های آن فراهم شده است که میزان خدمات رسانی کلانتری‌ها نسبت به مردم افزایش خواهد داشت.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا بیان داشت: منابع انسانی قابلیت ها، ظرفیتها، توانمندی‌های حرفه‌ای کارکنان کلانتری و پاسگاه‌ها را بالا بریم و 25 نفر از کارکنان کلانتری در دوره‌های تعالی رفتار حضور خواهند داشت تا در برابر مردم با بهترین رفتار با آن‌ها برخورد کنند.

راه اندازی سامانه پایش هوشمند عملکرد کارکنان نیروی انتظامی

وی با بیان اینکه سامانه پایش هوشمند راه اندازی شده است که رفتار و عملکرد کارکنان را پایش می‌کند، گفت: در این ارتباط 78 درصد افراد از رفتار داخل کلانتری و 85 درصد از عملکرد رضایت داشتند.

سردار شرفی بیان داشت: در صحنه‌های امدادخواهی زمانی که مردم با 110 تماس می‌گیرند میانگین حضور پلیس، بسته به ترافیک و نوع شهر است، به طور مثال در اصفهان این زمان هفت تا هشت دقیقه است، اما اعتقاد ما این است که باید کاهش پیدا کند.

طراحی منظومه گشتی در پلیس به منظور کاهش زمان دادرسی پس از تماس شهروندان

وی با اشاره به اینکه در حال طراحی منظومه گشتی هستیم، بیان داشت: به طور مثال گشت آگاهی اطلاعات مبازره با مواد مخدر در صحنه حضور دارد و از طریق سامانه AVLS در زمان تماس شهروندان به جای کنترل فرماندهی، پیام افراد به نزدیک‌ترین واحد گشتی می‌رود و بلافاصله پس از دریافت پیام، نیرو‌های پلیس در صحنه حاضر شده و فاصله زمان تماس با زمان حضور گشت در سر صحنه کاهش پیدا می‌کند.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه بیش از 56 درصد کل کشفیات در حوزه پلیس پیشگیری بوده است، ابراز داشت: در اصفهان بیش از 85 درصد دستگیری‌ها در این حوزه بوده است که نشان می‌دهد همکاران انگیزه انجام وظیفه بالایی دارند و امیدواریم قابلیت‌های فردی، مدیریت، توان تحرک و استفاده از بستر تحرک و فضای مجازی را فراهم کرده و در اختیار مردم بگذاریم.

تخصیص بودجه پلیس به اندازه منابع پیش بینی شده انجام شود

وی اضافه کرد: 560 میلیارد تومان بودجه برای فعالیت‌های ما در نظر گرفته شده است، اما امیدواریم تخصیص بودجه به اندازه منابع پیش بینی شده انجام شود تا تعهدات خود به مردم را عملیاتی کنیم.

شرفی با تاکید بر اینکه نیروی انتظامی در تمامی بخش‌ها از ساختاری به نام مراکز مطالعه و پژوهش برخوردار است، ابراز داشت: مرکز مطالعات راهبردی در سطح ناجا داریم، دانشگاه علوم انتظامی نیز تولید علم و تربیت نیرو را برعهده دارد و سایر بخش‌های نیز کار پژوهشی و مطالعاتی دارند.

وی ادامه داد: بدین ترتیب هیچ کدام از کار‌های ما بدون پشتیبانی، کار، تحقیق و پژوهش انجام نمی‌شود و شیوه‌های مشارکت دستگاه‌های دولتی در پیشگیری از وقوع جرم از جمله تحقیقات مطرح در این مرکز بوده که نتایج خوبی نیز مطرح شده است.

4 هزار واحد گشتی به دوربین لباس و یا عینک مجهز می‌شوند

رئیس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه مطابق برنامه قرار است 4 هزار واحد گشتی به دوربین روی لباس و یا عینک مجهز شوند که تاکنون یک هزار و 700 مورد در تهران، اصفهان، مشهد، خوزستان، فرودگاه امام به کار گیری شده است.

وی با بیان اینکه بدین ترتیب قاضی با خیال راحت حکم صادر می‌کند و درصد رعایت حقوق نیروی انتظامی و شهروند ان نیز ارتقاء پیدا می‌کند، بیان داشت: دوربین روی البسه پیش از این وجود داشت و در سری جدید این دوربین‌ها روی عینک تعبیه می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی