ماهان شبکه ایرانیان

دادستان کل کشور در «نگاه یک»:

ضوابط استفاده از رسانه‌های مکتوب در کمسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مشخص شد/هیچ روزنامه‌ای نمی‌تواند از یک کاندیدای خاص حمایت کند

حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت:ضوابط استفاده از رسانه‌های مکتوب در کمسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مشخص شد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور امشب در برنامه نگاه یک ضمن تسلیت به مناسبت فرارسیدن شهادت امام موسی کاظم (ع) در رابطه با مصوبات امروز کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات اظهار کرد: این کمیسیون ترکیبی از نیروهای قضایی، دولتی و مجلس است.

وی افزود: این کمسیون چارچوب ها را در نحوه تبلیغات و استفاده از رسانه های نوشتاری وگفتاری و صدا سیما باید مشخص کند. دو سه حلسه تابه حال برگزار شده است در جلسه قبل چارچوب های استفاده از صدا و سیما بررسی شد و امروز هم بخش عمده ای از کمسیون پیرامون استفاده از فضای مکتوب بود.

دادستان کل کشور تصریح کرد: ضوابط استفاده از رسانه های مکتوب مشخص شد که روزنامه دولتی و روزنامه هایی که از بودجه های عمومی استفاده می کنند به چه ترتیب برنامه هایشان را با کاندیدا تنظیم کنند که کاندیدا به صورت برابر از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه هیچ روزنامه‌ای نمی‌تواند از یک کاندیدای خاص حمایت کند، ادامه داد:نحوه نشر خبر و نحوه تیتر باید به گونه ای باشد که تبلیغ تلقی نشود.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: ماده 68 قانون انتخابات تصریح دارد که روزنامه ها حق ندارند له یا علیه یک کاندیدا مطلب منتشر کنند.

رییس ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی خاطرنشان کرد: همه دست اندرکاران انتخابات تلاش کنند یک فضای امیدواکننده برای حضور حداکثری مردم فراهم شود.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر پوشش ضبط شده مناظره ها و تصمیم کمیسیون در این زمینه گفت: در جلسات قبلی دلایلی اقامه شد که با توجه به اینکه خاطرات خوبی از برخی مناظرات که به صورت زنده پخش می شد وجود نداشت و برخوردهایی که در آنجا صورت گرفت التهاب در جامعه به وجود آورد و نگرانی بود که اتفاقی بیفتد که اخلاق انتخاباتی مخدوش شود و یا مطالبی عنوان شود که مغایر با برخی مسائل امنیتی باشد مقرر شد که مناظره ها به صورت ضبط شده پخش شود. حتی بحث مفصلی شد و با اکثریت آرا قرار براین شد که به صورت ضبطی انجام شود. البته می دانستیم که ضبطشدن مناظره تاثیر منفی در جذب مخاطب خواهد داشت و آثار مثبت و دلایلی که مطرح شد و لذا اکثریت بر این رای دادند که به صورت ضبط شده و با قیودی صورت گیرد اما وقتی خبر آن منتشر شد و دیدیم با یه مطالبه عمومی مواجه شدیم و افکار عمومی به شدت به دنبال پخش زنده بود مجددا در کمیسیون بحث شد و نظرات بررسی شد و به چند دلیل توانستیم رای اعضا را به سمت پخش زنده جلب شد

وی ادامه داد: اولا دیدیم افکار عمومی خواستار این مسئله است و خود کاندیداها نیز متقاضی این بودند که به صورت زده پخش شود البته نگرانی همچنان بود و هست و راهکاری پیش بینی شد که در اجرا مسائلی که لازم است برای کاندیداها مطرح می شود و قطعا کاندیدها دغدغه هایی که اعضای کمسیون دارند مرتفع خواهند کرد و امروز در کمیسیون جواب مثبت به خواسته مردم داده شد.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری اظهار کرد: علاوه بر این، تصمیم گرفته شد که اگر در استان ها کاندیداها بخواهند از فضای فیزیکی دستگاه های دولتی استفاده کنند، مجاز هستند که البته این موضوع باید با ضوابط و مقررات آن دستگاه همخوانی داشته باشد.  

عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: اگر چنانچه رسانه ای مغایر قانون عمل کند حتما پرونده برای آن تشکیل خواهد شد و مدام رصد می شوند. 

حجت الاسلام و المسلمین منتظری با اشاره به عملکرد ستاد پیشگیری از تخلفات انتخاباتی  گفت: این ستاد کار خود را از قبل سال جدید شروع کرده و تمام تخلفاتی که ممکن است در این حوزه انجام شود، احصا گردیده است. قانون 18 مورد را جرم انتخاباتی عنوان کرده و برای اینکه فضای سالمی داشته باشیم مقدمات کار را فراهم کرده و به استان ها ابلاغ شده است. در اینجا ممکن است از همان زمانی که ثبت نام ها شروع شد ممکن بود یکسری جرائم یا تخلفاتی به وقوع بپیوندند مثل تبلیغات زودهنگام که به طور مرتب رصد می شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر جرمی نیز به وقوع بپیوندند در شعب ویژه در دادسرای تهران رسیدگی می شود. 


خبر در حال تکمیل است....
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان