ماهان شبکه ایرانیان

پیاده‌روی "ابتکار" در روز ملی هوای پاک

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در روز "ملی هوای پاک" گفت: آلودگی هوا یکی از بحران‌های شهرهای بزرگ و صنعتی است و این موضوع تنها مربوط به ایران نیست.

پیاده‌روی "ابتکار" در روز ملی هوای پاک

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار  که سه دوره ریاست سازمان حفاظت محیط زیست را برعهده داشته است، بعدازظهر امروز به مناسبت روز ملی هوای پاک از ساختمان معاونت امور زنان به سمت نهاد ریاست جمهوری پیاده روی کرد.

ابتکار مسافتی از خیابان استاد نجات اللهی تا میدان ولیعصر(عج) پیاده روی کرد و از آنجا با بی آرتی به محل نهاد دولت رفت.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در این مسیر با خبرنگار ایسنا در راستای روز ملی هوای پاک گفت‌وگو کرد.

وی در این باره گفت: روز هوای پاک همچون نفس کشیدن اهمیت دارد. ما 16 کیلو در شبانه روز هوا تنفس می‌کنیم این درحالیست که از غذا و آب کمتر استفاده می‌کنیم، بنابراین هوا برای سلامتی بسیار مهم است. آلودگی هوا یکی از بحران‌های شهرهای بزرگ و صنعتی است و این موضوع تنها مربوط به ایران نیست، لذا مسئله مهمی که وجود دارد این است که اقشار جامعه آگاه باشند.

وی با بیان اینکه همه باید بدانند وجود هوای پاک با سلامتی آنها در ارتباط است، گفت: علاوه بر قوانین، مردم نیز باید برای داشتن هوای پاک تلاش کنند. با تلاش خوبی که در دولت یازدهم و پیش از آن داشتیم در حال حاضر قانون پیشرفته هوای پاک را داریم.

ابتکار با بیان اینکه اولین برنامه کاهش آلودگی هوا در سال 79 به تصویب رسید، افزود: برای هشت کلان شهر این برنامه نوشته شد و روز هوای پاک به عنوان روزی برای آگاهی و فرهنگ‌سازی و جلب مشارکت مردم با پیشنهاد تشکل‌ها و ان جی اوها تعیین شد.

به گفته وی، تشکل‌ها از سالها قبل برای روز هوای پاک فعالیتها و پیشنهادات کلی داشتند و ما به صورت مشخص یک روز از آلوده‌ترین روز سال را به عنوان روز ملی هوای پاک انتخاب کردیم.

ابتکار در پاسخ به این سوال که حضور نمادین مسئولان برای تبلیغ هوای پاک چقدر در آگاه‌سازی جامعه موثر است؟ گفت: مسئولان سعی دارند به صورت نمادین از حمل و نقل عمومی استفاده کنند تا هم اهمیت استفاده از حمل و عمومی را ترویج و هم بتوانند استفاده از حمل و نقل عمومی را به عنوان سبک زندگی خوب معرفی کنند.

به گزارش ایسنا، حضور ابتکار در ایستگاه بی‌آرتی با استقبال گرمی از سوی مردم همراه بود.

به گزارش ایسنا، به منظور جلب توجه مردم به موضوعات مربوط به حفظ محیط زیست و تامین زندگی سالم در راستای نیل به اهداف توسعه پایدار روزهای نمادینی خاصی مرتبط با حفظ محیط زیست مانند روز جهانی محیط زیست، روز زمین پاک، روز هوای پاک و ... تعین می‌شود.

روز هوای پاک در دنیا تحت عناوین مختلف از جمله روز بدون خودرو، روز بدون دود و ... در کشورهای مختلف نام گذاری شده و اقدامات خاصی در این روز جهت تنویر افکار عمومی صورت گرفته است.

در سال 1374 بحران آلودگی هوا در تهران و شش شهر آلوده شامل تبریز، مشهد، اراک، اصفهان، شیراز و اهواز سبب شد تا متخصصان و سازمانهای مردم نهاد این موضوع را مورد تاکید قرار داده وخواهان اقدامات لازم از جمله جلب توجه مردم و اعلام روزی برای اطلاع رسانی در جهت مقابله با آلودگی هوا و هماهنگی بین بخشی شدند.

با روی کار آمدن دولت هفتم طرح جامع کاهش آلودگی هوا در سازمان حفاظت محیط زیست مطرح و کمیته اجرای کاهش آلودگی هوا در آن سازمان با حضور نمایندگان همه دستگاه‌های مرتبط تشکیل شد که به حدود دو سال روی این طرح کار جدی شد و سرانجام در اردبیهشت سال 79 طرح جامع کاهش هوای آلوده تهران با هفت محور به تصویب هئیت دولت رسید. که یکی از محورهای آن به اطلاع رسانی عمومی و جلب مشارکت مردم با عنوان اعلام روز هوای پاک اختصاص داشت.

محورهای هفت گانه برنامه مشتمل بر  رسیدگی به وضعیت و استاندارد سازی خودروهای نو، خودروهای مستعمل، حمل ونقل عمومی، سوخت ، معاینه فنی، مدیریت ترافیک و آموزش همگانی بود. لازم به ذکر است که این مصوبه در دولت هشتم ابعاد گسترده‌تری داشت و شامل هشت کلان شهر شد. در اجرای این مصوبه در سال 1382 سرب برای همیشه از بنزین کشور حذف شد و اقدامات پایه‌ای دیگری مانند استانداردسازی خودروها و اعمال استاندارهای سوخت محقق شد.

اگرچه در دولتهای نهم و دهم این مصوبه به لحاظ عملیاتی تقریبا متوقف شد، مجددا از سال 1392 با تشکیل کمیته اجرای کاهش آلودگی هوا مورد پیگیری قرار گرفت و از اولین نتایج آن حذف بنزین پتروشیمی سرطان زا از هوای شهرهای کشور بود.

دبیرخبر: سولماز خوان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی