به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین، "باید به فکر تشکیل مجلس دوم باشیم" این ادبیات و جملاتی شبیه به این در حالی این روزها از سوی جریانها و شخصیتها در فضای سیاسی کشور شنیده می شود که عده ای آن را از ضروریات لازم برای رفع نواقص در روند قانونگذاری کشور میدانند، عدهای دیگر اما پرداختن به آن در شرایط فعلی را غیرکارشناسی و اولویت دادن به موضوعات کم اهمیت می دانند.
اکبر ترکان با بیان اینکه تشکیل مجلس دوم به هیچ عنوان نیاز امروز کشور نیست، معتقد است امروز باید به دنبال راهکارهایی برای عبور از تحریم های ایالت متحده آمریکا باشیم.
او در بخش دیگری از گفت و گو به ارایه توضیحاتی درباره اولویت های امروز کشور و حرف و حدیث ها در زمینه بروز فتنه 98 پرداخت.
تشکیل مجلس دوم موضوع اصلی کشور نیست
اکبر ترکان درباره پیشنهادهای مطرح شده مبنی بر شکلگیری مجلس دوم به خبرآنلاین گفت: اینکه ما در مقطع زمانی کنونی و با این سطح از گرفتاریها پیشنهاد تشکیل مجلس دوم که نیازمند اصلاح قانون اساسی است را مطرح کنیم به هیچ وجه قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: دغدغه اصلی کشور در شرایط فعلی این است که با مدیریت صحیح، سنجیدگی و هشیاری توطئه تحریمهای آمریکا علیه ایران را خنثی کنیم، اینکه در چنین شرایطی عدهای موضوع شکلگیری مجلس دوم را که به معنای اصلاح قانون اساسی است مطرح می کنند به هیچ وجه موضوعیت ندارد و امروز زمان آن نیست.
ترکان با یادآوری تحریمهای آمریکا علیه ایران، ادامه داد: واقع امر این است که با وقوع تحریمها صادرات نفت کشور با مشکل مواجه شده و درآمدهای ارزی کشور کاهش خواهد یافت بنابراین جابجایی ارز محدود شده و خرید و تامین نیازهای کشور نیز با مشکلاتی روبرو خواهد شد که باید راهکاری برای عبور از این شرایط اندیشید.
ارز کشور را مفت هزینه نکنیم
وی با تاکید بر ضرورت درنظر گرفتن راهکارهایی برای بالا بردن مقاومت کشور برای مقابله با فشارها، تصریح کرد: باید سیاست گذاریها به گونهای باشد که تحریمها کمترین صدمه را به کشور وارد کند؛ این به معنای آن است که باید ارزش دلارهای موجود خود را دانسته و ارز کشور را مفت هزینه نکنیم؛ در این زمینه اگر امکان تولید محصولی در داخل وجود دارد مشابه آن را از خارج وارد نکنیم و با مدارا کوشش کنیم تا مصرف ارزی کشور پایین بیاید.
ترکان یکی از راه های صرفه جویی ارزی را کنترل مصرف سوخت به ویژه بنزین توصیف کرد و گفت: متاسفانه شاهدیم که از ابتدای کار دولت مصرف بنزین از 62 میلیون به صد میلیون لیتر در روز رسیده که این به معنای هدررفت منابع ارزی است.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه قیمت هر لیتر سوخت جهانی رقمی معادل 2 دلار است، ادامه داد: این در حالی است که هر لیتر بنزین در ایران 1000 تومان معادل 10 سنت عرضه می شود که رقم بسیار ناچیزی است. عرضه بنزین با این رقم به باد دادن ثروت ملی و ضعیف کردن کشور در مقابل تهدیدات تحریم ایالات متحده است.
ترکان با مثبت ارزیابی کردن طرح مجلس برای ارایه یک لیتر بنزین به هر ایرانی، افزود: با این روش یارانه افراد قطع و به جای آن به هر ایرانی یک لیتر در روز سوخت داده می شود، در چنین شرایطی علاوه بر اینکه منبع درآمدی برای گروه های فقیر درنظر گرفته می شود گروه های پرمصرف هم متوجه می شوند که باید بنزین را با قیمت واقعی جهانی 2 دلار خریداری کنند که این موضوع بر مدیریت مصرف هم تاثیر خواهد گذاشت.
وی راه حل اجرای اقتصاد مقاومتی را صرفه جویی در سوخت و استفاده از سوخت برای توسعه کشور عنوان کرد و گفت: واقعیت این است که انرژی که ما در کشور می سوزانیم 80 میلیارد دلار قیمت جهانی دارد. آیا نمی شود این میزان را صرفه جویی و مازاد آن را برای بهبود زندگی و اقتصاد مردم صرف کنیم.
چه کسی قرار است در سال آینده فتنه کند؟
ترکان در بخش دیگری از گفت وگو در پاسخ به ادعاهای مطرح شده درباره وقوع فتنه 98، با طرح این سوال که آیا کسی قرار است در سال آینده فتنه کند؟ ادامه داد: نکند عدهای نگران شکست خودشان هستند به این معنی که تا شکست خوردند بگویند دیدید فتنه شد.
وی با بیان اینکه فکر نمی کنم سال آینده فتنه ای داشته باشیم، تصریح کرد: اگر منظور از فتنه تحریم های ایالات متحده است که همین حالا هم وجود دارد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه ادامه داد: البته شاید قرار است عده ای در یک رقابت سیاسی ببازند بنابراین تلاش دارند با طرح چنین موضوعاتی زمینه ای فراهم کنند تا به محض باخت بگویند این همان فتنه ای است که ما می گفتیم.