به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی در جریان این بازدید در گفتوگو با برخی ناشران و مسئولان غرفههای مؤسسات انتشاراتی مصر از سطح خوب برگزاری نمایشگاه و همچنین میزان استقبال بالای مردمی از آن تمجید کرد.
وی وجوه مشترک تاریخی، تمدنی و فرهنگی ایران و مصر را مورد تاکید قرار داد و با اشاره به پیشتازی ایران و مصر در امر نشر کتاب و علاقمندی بالای مردم و نخبگان دو کشور به کتاب و کتاب خوانی و نیز آموزش زبانهای فارسی و عربی در دو کشور، تقویت ارتباط بین ناشران ایرانی و مصری و مشارکت متقابل در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و قاهره را زمینه ساز توسعه روابط فرهنگی و علمی و گسترش همکاریهای دوجانبه دانست.
بر اساس این گزارش پنجاهمین دوره نمایشگاه کتاب قاهره از روز سه شنبه دوم بهمن ماه با حضور عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر افتتاح شد و روز سه شنبه در تاریخ 23 ژانویه (3 بهمنماه) به طور رسمی کار خود را آغاز کرد و تا 5 فوریه (15 بهمن ماه) میزبان کتابدوستان از نقاط مختلف جهان خواهد بود.
در این دوره از نمایشگاه کتاب قاهره که به مناسبت پنجاهمین سال برگزاری آن جشن مخصوص پنجاهسالگی و بیش از 800 برنامه فرهنگی و هنری متنوع تدارک دیده شده، اتحادیه عرب به عنوان مهمان ویژه حضور دارد و مرحوم دکتر ثروت عکاشه و خانم دکتر سهیر القلماوی، نویسنده و ادیب برجسته مصری به عنوان دو شخصیت ادبی سال انتخاب شدهاند.
ایناس عبدالدایم، وزیر فرهنگ مصر در یک کنفرانسی مطبوعاتی از مشارکت 35 کشور که شامل 10 کشور آفریقایی، 16 کشور آسیایی و 9 کشور از اروپا و امریکا میشود در این دوره از نمایشگاه کتاب قاهره خبر داد وافزود: امسال مصر با 579 ناشر و دیگر کشورهای شرکتکننده مجموعاً با 170 ناشر و 527 انتشاراتی نیز با 800 هزار عنوان کتاب به نمایندگی در نمایشگاه کتاب قاهره حضور خواهند داشت.
بر اساس اعلام دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره، هشام مطر، نویسنده و روزنامهنگار اهل لیبی، سعود السنعوسی، نویسنده کویتی برنده بوکر عربی در سال 2013، ابراهیم نصرالله، نویسنده فلسطینی برنده بوکر عربی در سال 2018 از نویسندگان و ادباء برجستهای هستند که به همراه 140 نویسنده و ادیب عربی و غیر عربی دیگر در این دوره نمایشگاه کتاب قاهره حضور خواهند داشت.
سال گذشته مثنوی مولوی به عنوان پرفروشترین اثر خارجی در نمایشگاه کتاب قاهره معرفی شد.