ابوالفضل کریمیان در گفتوگو با ایسنا در خصوص جدیدترین روش تفکیک زباله از مبدا اضافه کرد: ما در این روش از اپلیکیشن و نرمافزار استفاده میکنیم. ما تصمیم داریم این روش را بهصورت آزمایشی در یکی از مناطق مشهد بهکار بریم.
وی ادامه داد: این روش تفکیک از مبدا به این صورت است که شهروندان میتوانند از طریق اپلیکیشن جمعآوری زبالههای خود را اطلاع دهند. ماشینهای مخصوص زبالههای خشک را از درب منزل شهروندان تحویل میگیرند و به ازای آن شهروندان در کیف پول شهروندی خود مبلغی را دریافت میکنند. افراد میتوانند از این مبلغ برداشت نقدی داشته باشند، کارت شارژ بگیرند و….
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: روش جدید تفکیک زباله از مبدا این امکان را برای شهروندان فراهم میکند تا زبالههای خشک خود را به راحتی در اختیار سازمان مدیریت پسماند قرار دهند.
وی اظهار کرد: در سال 96 شهروندان 205 تن زباله خشک جمعآوری میکردند و این مقدار در سال 97 به 230 تن رسید. این امر نشان دهنده همکاری زیاد مردم با طرحهای سازمان مدیریت پسماند است و در نتیجه ما به طراحی برنامه جدیدی اقدام کردیم. در مشهد روزانه 2 هزار و 200 تن پسماند تولید میشود که به چرخه بازیافت و تولید مواد بازمیگردد. حدود 10 تا 11 درصد از این مقدار که 230 تن پسماند را شامل میشود از مبدا تفکیک میگردد.
وی ادامه داد: بخشی از پسماند تفکیک شده ممکن است شامل ضایعاتی باشد که قابل بازیافت نباشند و باید دفن شوند. تفکیک از مبدا توسط شهروندان و با استفاده از برنامههایی که سازمان مدیریت پسماند طراحی کرده است صورت میگیرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد خاطر نشان کرد: مراجعه به منازل شهروندان که یک مرتبه در هفته صورت میگیرد، مراجعه شهروندان به ایستگاههای مبادله پسماند، طرح پاکیاران مدارس و… از جمله برنامههای سازمان پسماند برای تفکیک زباله از مبدا است.
کریمیان با اشاره به اینکه صد درصد مواد خشک جمعآوری شده بازیافت میشود»، تصریح کرد: ما در 15 سال اخیر در مشهد با توجه به نیاز شهروندان روشهای مختلف و متفاوتی را برای تفکیک زباله از مبدا بهکار گرفتهایم. ما برای تفکیک از مبدا از 7 روش استفاده میکنیم.