«قطع شبکه برق سراسری، مشکل عمده تمام بحرانهای ماست»
صادق بیکپور مشاور وزیر ارتباطات که چند روزی برای امدادرسانی همراه همکارانش در لرستان به سر میبرد، روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار علمی ایرنا به این معضل بزرگ اشاره کرد و گفت: با قطع برق پس از چند ساعت و تمام شدن باطریهای اضطراری، سایتهای ارتباطی به ناچار قطع و خاموش میشوند. در این مورد نیز یک سری اقدامات در وزارت ارتباطات انجام شد.
برای رسیدگی به آسیبهای فیزیکی و مشکلاتی که سایتها داشتند، دهها تیم فنی توسط اپراتورها همراه کشور ایجاد شد که پس از اعلام خرابی سایتها به سرعت به رفع ایرادها مشغول میشدند.
باید بگویم با اولین تیم امدادی که به سمت پلدختر حرکت کرد، یک گروه سه نفره متشکل از کارشناسان فنی حوزه ارتباطات نیز به آن سمت حرکت کردند تا در اولین فرصت بتوانند یکی از سایتهای آنجا را بالا بیاورند تا ارتباط تلفنی مردم برقرار شود. در اکثر نقاط آسیبپذیر، تیمهای مخابرات جز تیمهای پیشتازی بودند که به محل بحران میرسیدند و کارشان را آغاز میکردند.
شرکت مخابرات و شرکت زیرساخت ایران نیز با تلاش شبانهروزی و قابل قدردانی مسیرهای آسیبدیده فیبر نوری را شناسایی و تعمیر میکردند که جا دارد واقعا از آنها تشکر کنم.
وی گفت: همین الان که در حال گفت و گو هستیم، دلیل از کار افتادن بیش از اکثر سایتهای ارتباطی در مناطق سیلزده، قطع شبکه برق سراسری است.
البته این کارگروه بیکار نمانده بود و با توجه به هشدارهایی که از قبل داده شد و تجربیاتی که از بحرانها و حوادث گذشته به دست آورده بود، از هفته قبل از آغاز بحران سعی کردند برای این بحران فکری کنند.
او در این خصوص گفت: بر اساس اطلاعات قبلی و تجربیاتی که داشتیم، ژنراتورهای ثابت و سیار شرکتها و اپراتورهای مخابراتی مورد بازبینی قرار گرفت. در برخی مناطق که کمبود ژنراتور احساس میشد، دیزل خریداری یا اجاره کردیم تا در مدت بحران دچار مشکل نشویم.
کارگروه بحران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سعی کرد با مدیریت منابع بر اساس اولویت، نسبت به تامین نیروی مورد نیاز مراکز فاقد برق سراسری خطوط ارتباطی کشور اقدام کند.
بدیهی است که ما نمیتوانیم برای تک تک سایتهای خود دیزل قرار بدهیم، اما در واقع بر اساس منابع محدودی که وجود داشت و اولویتبندی که در نظر گرفته بودیم، توانستیم دیزلها را به مناطقی که نیازمند این دستگاه بود برسانیم و سوخت آن را تامین کنیم. هم اکنون 14سایت ارتباطی در شهر پلدختر توسط دیزل ژنراتورهای پرتابل روشن و در حال خدمتگزاری به حادثه دیدگان استان لرستان هستند.
بارش شدید باران که از یکشنبه هفته گذشته (11 فروردین ماه) در لرستان آغاز شد، موجب بروز سیل و طغیان رودخانه ها در چهار شهرستان این استان از جمله پلدختر شده و به بسیاری زیرساختهای این مناطق آسیب وارد کرده است.
علمی**9207** 1055