ماهان شبکه ایرانیان

درحال بروزرسانی...

بررسی سیل اخیر در مجلس/تشکر از سپاه برای انفجار راه‌آهن

سرویس سیاسی فردا: جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.

بررسی موضوع بارندگی‌های اخیر کشور با حضور مسوولین مربوطه در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس قرار دارد.

تاکنون وزرای جهاد کشاورزی، نیرو، کشور، رییس سازمان مدیریت بحران، رییس سازمان هواشناسی و رییس جمعیت هلال احمر در جلسه مجلس حضور یافته اند.

رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس، طرح اصلاح ماده سه و الحاق یک ماده به قانون نحوه پیگیری تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص صدور مجوز واگذاری معادن و نظارت بر برداشت از منابع معدنی و وصول و هزینه‌کرد حقوق دولتی در استان‌های همدان، مرکزی، کرمان، یزد و آذربایجان غربی و سایر استان‌های دارای منابع معدنی از دیگر دستور کار‌های مجلس در جلسه علنی امروز است.

نمایندگان همچنین طرح اصلاح ماده 60 قانون برنامه ششم توسعه و لایحه موافقت‌نامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری بین ایران و دوک‌نشین اعظم لوکزامبورگ را مورد بررسی قرار می‌دهند.
 
هواشناسی: سیل اخیر ناشی از تغییر اقلیم بود/کشور هنوز تحت تاثیر خشکسالی است

رییس سازمان هواشناسی با تشریح عملکرد این سازمان در سیل اخیر کشور این حوادث را ناشی از پیامد‌های تغییر اقلیم و گرم شدن جهانی دانست.

به گزارش ایسنا، سحر تاج بخش در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد این سازمان در سیل اخیر، اظهار کرد: طی سال زراعی 97 ــ 98 مجموع کل بارش کشور 204 میلی متر بود که در مقایسه با بلند مدت 22 درصد افزایش یافته است. همچنین میزان بارش در زمستان 119 میلی متر بود که نسبت به بلند مدت 13 درصد افزایش داشته است.

وی اضافه کرد: از نظر خشکسالی تقریبا برای بازه یک ساله 65 درصد از کشور تحت تاثیر خشکسالی هستند و در بازه 10 ساله 94 درصد از کشور تحت تاثیر خشکسالی قرار دارند؛ بنابراین به نظر می‌رسد کشور هنوز تحت تاثیر خشکسالی است و دوره ترسالی نشده است و سیلاب‌های اخیر هم ناشی از پیامد‌های تغییر اقلیم و گرم شدن جهانی بوده است.

تاج بخش با اشاره به پیش‌بینی‌های این سازمان در مورد بارندگی در جلسه شورای عالی آب که بهمن ماه سال 97 برگزار شده بود، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی‌های وضع هوا در سه بازه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تهیه می‌شود و اساس آن عدم قطعیت است. ما 72 ساعت قبل از وقوع هر رخداد اطلاعیه صادر می‌کنیم و 48 ساعت قبل پیش‌بینی خود را اعلام می‌کنیم که در سیلاب اخیر هم به همین منوال اعلام شد.

رییس سازمان هواشناسی با بیان این که این سازمان توان پیش‌بینی در بازه 15 روزه را دارد، در این باره خاطرنشان کرد: آن چه که اهمیت دارد این است که هر چه از زمان یک رخداد دورتر می‌شویم صحت آن هم کمتر می‌شود و نزدیک رخداد اطلاعات بهتری داریم. در مورد بارش‌ها ما از 15 روز قبل اعلام نمی‌کنیم، زیرا صحت آن قابل اعتماد نیست. به خصوص در بهار که تغییرات زیادی اتفاق می‌افتد.

وی در پایان صحبت‌های خود، گفت که سازمان هواشناسی 150 اطلاعیه، 90 اخطاریه به دستگاه‌های اجرایی و 1950 گزارش رادیویی و تلویزیونی در شرایط مخاطره آمیز داشته است.

از فریاد‌های یک نماینده بر سر اردکانیان تا تذکر لاریجانی
بررسی سیلاب‌های اخیر در مجلس که با حضور برخی از وزرا در پارلمان در حال برگزاری است با حواشی همراه است.

به گزارش تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی امروز (یکشنبه 25 فروردین) قوه مقننه، میزبان وزرای راه و شهرسازی، نیرو، جهاد کشاورزی، کشور و رؤسای سازمان‌های هلال احمر و هواشناسی برای بررسی وضعیت سیلاب‌های اخیر در کشور بودند که این جلسه با حواشی همراه بود.

** تجمع نمایندگان در مقابل میز وزرا و تذکر لاریجانی

پس از حضور وزرا در مجلس برای ارائه گزارش، نمایندگان با حضور در مقابل میز آن‌ها به خوش و بش می‌پرداختند و برخی نیز برگه‌هایی در دست داشتند و از وزرا امضا‌هایی را می‌گرفتند.

پس از تجمع نمایندگان در مقابل میز وزرا، نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه در مجلس، با نشان دادن کتاب آئین‌نامه داخلی مجلس به هیئت رئیسه، خواستار ارائه تذکر درباره تجمع نمایندگان شد، اما پس از اینکه هیئت رئیسه متوجه این موضوع نشد، نماینده ارومیه به جایگاه هیئت رئیسه رفت و به شکل حضوری به هیئت رئیسه تذکر داد. پس از آن علی لاریجانی، رئیس مجلس نیز سخنان اردکانیان را برای دقایقی قطع کرد و به نمایندگان اعلام کرد تا بر روی صندلی خود مستقر شوند.

** فریاد‌های یک نماینده بر سر وزیر نیرو

هنگامی که پیوندی رئیس سازمان هلال احمر در حال ارائه گزارش خود به نمایندگان بود تعدادی از نمایندگان اصفهان با حضور در کنار صندلی رضا اردکانیان با وی به صحبت پرداختند، اما به یکباره صدای فریاد‌های اکبر ترکی، نماینده فریدون شهر در پارلمان شنیده شد که وزیر نیرو را خطاب قرار داده بود.

ترکی نسبت به عملکرد وزرات نیرو درباره سد‌های استان اصفهان معترض بود.

پس از اعتراض‌های نماینده فریدن، معاون وزیر نیرو و برخی از نمایندگان اصفهان تلاش کردند تا ترکی را آرام کنند و وی را به گوشه‌ای برده و معاون وزیر نیرو دقایقی را با وی به صحبت پرداخت.

** اعتراض یک نماینده به اردکانیان

زمانی که وزیر نیرو در جایگاه قرار گرفت تا گزارش خود را ارائه کند، در حین سخنان خود به اقداماتی که وزارتخانه متبوعش در سیلاب‌های اخیر انجام داده اشاره کرد و به برخی از مواردی که باید انجام شود نیز اشاره کرد که در حین ایراد سخنان وزیر، بهروز نعمتی نماینده تهران که بر روی صندلی خود نشسته بود با فریاد خطاب به وزیر نیرو گفت: "آقای اردکانیان پس کی می‌خواهید انجام دهید"

پیوندی: 130 میلیارد تومان برای مناطق سیل زده هزینه شد

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: بالغ بر 130 میلیارد تومان از منابع جمعیت هلال احمر برای حل مشکل سیل زدگان هزینه شده است.

به گزارش مهر، علی اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی در تشریح اقدامات این جمعیت در سیل اخیر، گفت: جمعیت هلال احمر همواره بر اساس وظایف ذاتی خود در حوادث غیر مترقبه چون زلزله و سیل به کمک مردم می‌شتابد.

وی افزود: بر این اساس، جمعیت هلال احمر در مناطق سیل زده حضور یافت و حدود 2145 روستا، شهر و بخش را که تحت تأثیر سیل و سیلاب بودند را امدادرسانی کرد.

رئیس جمعیت هلال احمر افزود: حدود 445 نفر از مردم در مناطق سیل زده درگیر بودند که نیروهای هلال احمر آنان را از مهلکه خارج کرده و به نقاط امن انتقال دادند.

پیوندی تصریح کرد: با توجه به آنکه بسیاری از روستاها و شهرها در مناطق سیل زده با آب محاصره شده بود، جمعیت هلال احمر از طریق امدادهای هوایی به مردم کمک رسانی کرد و حدود 809 ساعت پرواز صورت گرفت و از این طریق مواد غذایی و اقلام مورد نیاز به نقاط سیل زده انتقال داده شد.

وی باتأکید بر اینکه ما در ابعاد بسیار گسترده‌ای بحث امداد و نجات را در دستور کار قرار دادیم، گفت: یکی دیگر از وظایف ما اسکان اضطراری افرادی بود که نجات دادیم که این افراد حدود 227 هزار نفر بودند که لازم است از وزارت آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان و همچنین متولیان حسینیه‌ها تشکر ویژه شود چرا که اماکنی را برای اسکان اضطراری سیل زدگان در اختیار هلال احمر قرار دادند.

رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: همچنین حدود 40 هزار چادر را به تناسب میزان تخریب بین آسیب دیدگان توزیع کردیم و بالغ بر 130 میلیارد تومان از منابع جمعیت هلال احمر برای حل مشکل سیل زدگان هزینه شده است.

پیوندی اظهار داشت: یکی دیگر از مسائل بسیار مهم آن است که به مسائل روحی و روانی سیل زدگان هم توجه شود که ما تیم‌هایی از جمعیت هلال احمر را جهت ایجاد فضای شاد در نقاط سیل زده و همچنین مشاوره دادن و بیان نکات روان شناسی به این نقاط انتقال دادیم.

وی با اشاره به اینکه تاکنون مردم بیش از 100 میلیارد تومان به حساب‌های هلال احمر واریز کرده اند، گفت: همچنین مردم حدود 30 میلیارد تومان در قالب اقلام غیر نقدی کمک کرده اند که این اقلام یا ارسال شده و یا در حال ارسال است.

رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: همچنین ما از صلیب سرخ درخواست کمک کرده ایم که 10 کشور صرفاً اقلام زیستی و غیر نقدی خود را برای ما ارسال کرده اند اما متأسفانه به دلیل تحریم‌ها و بسته بودن حساب‌های ارزی و سوئیفت تاکنون یک دلار یا یورو هم کمک‌های خارجی دریافت نکرده ایم.

 
سیل اخیر 3520 میلیارد تومان خسارت ریلی و جاده‌ای وارد کرد

وزیر راه و شهرسازی از وارد آمدن 3،520 میلیارد تومان خسارت ریلی و جاده‌ای در سیلاب اخیر خبر داد.

به گزارش مهر، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی گزارشی از میزان خسارات سیلاب اخیر به نمایندگان مجلس ارائه داد.

وی گفت: وزارت راه و شهرسازی در ایام نوروز، ستاد سفر‌های نوروزی را تشکیل می‌دهد و پرکارترین زمان خدمتی همکاران ما ایام نوروز است که نیرو‌ها به شکل آماده‌باش فعال هستند؛ جاری شدن سیلاب موجب شد همکاران ما با تلاش مضاعف نقش ایفا کنند.

وزیر راه و شهرسازی افزود: 269 شهر و 213 شهرستان با سیلاب مواجه شدند، ستاد بحران وزارت راه به صورت فعال و شبانه‌روزی نقش ایفا کرد و در سراسر کشور، کلیه راهدارخانه‌ها با آماده کردن تجهیزات، با 12 هزار نفر نیرو و 9000 دستگاه تجهیزات وارد عمل شدند.

اسلامی خاطرنشان کرد: 6800 نقطه در جاده‌های کشور دچار آسیب شده‌اند، 10 هزار و 900 ابنیه فنی آسیب دیده که از این میزان 725 پل کاملاً تخریب شده است و باقی پل‌ها آسیب کلی یا جزئی داشته‌اند.

وی گفت: چشمه‌سار‌هایی که سالیان سال خشک بوده، فعال شده و حرکت آن‌ها در جاده‌ها، آسیب‌پذیری جاده‌های کشور را افزایش داده است.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در مسیر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، حجم آبی که رها شده به ویژه در استان‌های گلستان و لرستان سه برابر دوره بلندمدت است.

اسلامی اظهار داشت: 108 کیلومتر از جاده‌های پلدختر دچار آسیب شده است که 40 کیلومتر آن آسیب جدی دیده، 28 کیلومتر قابلیت بازسازی دارد و 12 کیلومتر باید جاده جدید کشیده شود.

وی، کل خسارات ریلی و جاده‌ای را 3،520 میلیارد تومان تخمین زد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: پیمانکاران بخش خصوصی و نیرو‌های مسلح جهت امداد، نقش مهمی داشتند و از زمان فروکش سیلاب، بازسازی‌ها آغاز شده است.

اسلامی همچنین گزارشی از آمار سفر‌های نوروزی ارائه داد و گفت: امسال 45 میلیون نفر مسافرت سواری، 7.3 میلیون نفر با وسایل کرایه، 2500 نفر سفر با قطار، سه میلیون و 700 نفر سفر گردشگری دریایی و سه میلیون و 500 نفر سفر هوایی گزارش شده است.

وی از جانمایی شهر‌ها و روستا‌ها و حریم رودخانه‌ها در شورای عالی شهرسازی خبر داد و گفت: طرح‌های جدید شهرسازی با دِبی جدید، مورد بازنگری قرار می‌گیرد.

وزیر راه و شهرسازی، آزادسازی بستر رودخانه‌ها را از برنامه‌های مهم وزارت راه و شهرسازی خواند.

خسارت 2100 میلیارد تومانی سیل به تأسیسات/به لایروبی توجه ویژه شود

وزیر نیرو گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که بالغ بر دو هزار و 100 میلیارد تومان به تأسیسات کشور بر اثر سیل خسارت وارد شده است.

به گزارش مهر، رضا اردکانیان وزیر نیرو در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درباره علت وقوع سیل‌های اخیر در کشور اظهار داشت: همانگونه که خشکسالی نشانه کمبود بارش است، سیل هم در اثر بارش‌های شدید اجتناب ناپذیر است و در همه جای دنیا این اتفاق رخ می‌دهد و در برخی نقاط جهان تلفات جانی و خسارت‌های عمده‌ای را در بر داشته است.

وی ادامه داد: البته ما در تلاش هستیم به مدد دانش و اطلاعات و همچنین تجربیات موجود خسارات ناشی از سیل را کاهش دهیم.

وزیر نیرو بیان کرد: سه عامل منجر به وقوع سیل می‌شود که در مواقعی بر اثر شدت بارش این واقعه رخ می‌دهد. گاهی اوقات طول مدت بارش در شکل گیری سیل تأثیر دارد و گاهی مواقع هم وسعت بارندگی منجر به این مساله می‌شود که هر سه عامل در کشور ما رخ داد یعنی شدیدترین بارش‌ها در طولانی‌ترین مدت و در وسیع‌ترین پهنه اتفاق افتاد و 23 استان کشورمان درگیر سیل شدند.

اردکانیان اظهار داشت: بارندگی دو هفته اول فروردین ماه سال گذشته حدود سه میلیمتر بود، اما بارش‌های امسال در دو هفته اول فروردین ماه 19 برابر یعنی 57 میلیمتر بوده است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه پیش بینی‌هایی درباره تغییرات اقلیمی کشور مطرح می‌شود، تصریح کرد: بر این اساس ما ممکن است خشکسالی‌های شدیدی داشته باشیم به همین دلیل باید در زمان ترسالی حداکثر استفاده از سیل‌ها ببریم تا این آمادگی را در زمان خشکسالی برای عبور از مشکلات داشته باشیم.

وی متذکر شد: فراموش نکنیم در اثر بارش‌های اخیر بیش از 40 تالاب کشور از 40 تا 100 درصد سیراب شدند در حالی که تابستان سال گذشته بسیاری از شهر‌های کشور درگیر تنش آبی بودند و نتیجه کمبود آب منجر به مشکلاتی مانند کمبود برق و همچنین ریزگرد‌ها شد.

اردکانیان با تاکید بر اینکه تلاش ما این است که از ثمرات سیل نهایت استفاده را ببریم چرا که اصل موضوع سیل اجتناب ناپذیر است، ادامه داد: البته ما نباید فراموش کنیم بسیاری از مشکلات صورت گرفته در مناطق سیل زده به دلیل حجم وسیع سیل و محدودیت مخازن بوده که مشکلاتی را در نقاط پایین دست به وجود آورد که لازم است پس از عبور از این بحران و امداد و نجات مردم مناطق سیل زده به صورت کارشناسی شده این مساله مورد بررسی قرار گیرد و همه جنبه‌های آن تحلیل کارشناسی شود.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه سازمان‌های اجرایی توانستند عملکرد خوبی داشته باشند و تلاش کردند شرایط به سمت مطلوب‌تر شدن حرکت کند، تصریح کرد: برای مثال برق بیش از دو هزار روستا در اثر وقوع سیل قطع شده بود، اما در حال حاضر فقط 35 روستا برق شان قطع است و همچنین مشکل آب همه بخش‌ها حل شده و تنها 1.5 درصد روستا‌ها مشکلاتی درباره برقراری شبکه آبی دارند که درصدد آن هستیم مشکلات این بخش‌ها را هم مرتفع کنیم.

وی با بیان اینکه برآورد‌ها حاکی از آن است که بالغ بر دو هزار و 100 میلیارد تومان به تأسیسات بر اثر وقوع سیل خسارت وارد شده است، گفت: همچنین امیدواریم به لایروبی توجه ویژه شود و در این کار تسریع شود و همچنین باید به این نکته توجه شود که موضوع سیلاب مانند مدیریت آب بحثی چند منظوره است و نمی‌توان صرفاً یک دستگاه را نشانه گرفت چرا که با پرداختن به یک وجه حل این مشکل امکان پذیر نیست.

اردکانیان متذکر شد: ما در بهمن ماه و در جلسات شورای عالی آب پیش بینی‌های سازمان هواشناسی را مورد بررسی قرار دادیم که پیش بینی‌های آن‌ها حاکی از آن بود که سه ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت از لحاظ بارش شرایط نرمال است.

علی لاریجانی در واکنش به این اظهارات اردکانیان با بیان اینکه پس این پیش بینی دقیق نبوده است، گفت: لازم است مساله لایروبی مورد توجه ویژه وزارت نیرو قرار گیرد چرا که احتمال دارد ترسالی ادامه یابد و بر این اساس برنامه خود را به مجلس ارائه دهید که می‌خواهید چه اقداماتی در این زمینه انجام دهید.

حجتی: سیل 13 هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرد

وزیر جهاد کشاورزی گفت: به بخش کشاورزی بر اثر سیل اخیر 13 هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده است.

به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان ارائه گزارش وزرا در مورد علل بروز سیلاب‌های اخیر و وضعیت استان‌های سیل زده، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، گفت: این بارش‌ها برکات زیادی برای کشور ما داشته است و آثار آن در سال‌های آینده و سال جاری مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه استان‌های گلستان و مازندران در ابتدا با سیلاب مواجه شدند اما آمادگی لازم برای بارش‌ها در این دو استان وجود نداشت، افزود: باید مسائل مربوط به آبخیزداری در بالادست در این استان‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در استان مازندران نیز باید معبر رودخانه‌ها باز شود و در استان گلستان نیز باید طرح زهکشی 280 هزار هکتاری آغاز شود، در این صورت اراضی کشاورزی اصلاح شده و تولید ملی افزایش می‌یابد.

حجتی افزود: در بخش کشاورزی، استان مازندران و گلستان 2 هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده است، در کل کشور به بخش کشاورزی 13 هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده که از این میزان 3 هزار میلیارد تومان مربوط به خسارات بخش کشت و صنعت استان خوزستان است.

وی با اشاره به مصوبات هیئت دولت برای اعطای کمک‌های بلاعوض به کشاورزان، گفت: 50 درصد این کمک‌ها به استان‌ها تخصیص داده شده است که بر این اساس 540 میلیارد تومان کمک‌های بلاعوض مصوب شده است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: علاوه بر این، بانک‌ها موظف به امهال وام‌های کشاورزی شده و چهار بانک نیز موظف به ارائه تسهیلات به کشاورزان شده اند.

حجتی تصریح کرد: باید 750 میلیارد تومان خسارت به کشاورزانی که بیمه کشاورزی شده اند، پرداخت شود که از این میزان 65 میلیارد تومان خسارت پرداخت شده است.

وی اظهار داشت: باغ‌ها، دامداری‌ها، زنبورداری‌ها و مرغداری‌ها و مزارع پرورش ماهی بیشترین خسارت را از سیل اخیر دیده اند؛ 600 مرغداری در کشور آسیب دیده اند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آسیب جدی ایستگاه‌های پمپاژ آب کشاورزی، گفت: باید پس از پایان سیلاب‌ها بلافاصله نسبت به بازسازی این ایستگاه‌ها اقدام کرد.

حجتی گفت: خزانه‌های برنج استان گلستان و مازندران نیز از بین رفته است.

وی اظهار داشت: امروز عصر در هیئت دولت جلسه داریم و منابع برای تأمین خسارات استان‌های غیر از شمال (استان خوزستان و لرستان) تعیین می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین از اقدامات دامپزشکی برای دفن لاشه‌های حیوانات خبر داد.

در پایان علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: وزارت کشاورزی باید به بیمه کشاورزان اهتمام جدی داشته باشد، اگر همه بیمه شوند، بسیاری از این مشکلات ایجاد نمی‌شود.

بدری: وزارتخانه‌های راه، نیرو و کشور و هواشناسی مسئول سیل اخیر هستند

سخنگوی کمیسیون عمران وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، نیرو، کشور و سازمان هواشناسی را مسئول سیل اخیر خواند.

به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت استان‌های سیل زده، «صدیف بدری» سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: عدم برنامه‌ریزی مناسب، بارش‌های اخیر را به «نغمت» تبدیل کرده است. مجلس باید با مقصران این سیلاب‌ها برخورد کرده و زمینه‌های تکرار این گرفتاری‌ها را رفع کند.

وی همچنین از بررسی میدانی علل و عوامل سیلاب‌های اخیر توسط کمیسیون عمران خبر داد و گفت: گزارش این بررسی‌ها به صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، نیرو، کشور و سازمان هواشناسی را مسئول سیل اخیر خواند و افزود: بارش‌های اخیر قابل پیش بینی بود و با پیش بینی دقیق می‌توانستیم از وارد شدن خسارات جلوگیری کنیم.

بدری وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، نیرو، کشور، و سازمان هواشناسی را مسئول سیل اخیر خواند و گفت: سازمان هواشناسی باید اطلاعات در مورد سیلاب‌ها را مورد بررسی قرار می‌داد و هشدار‌های لازم را به وزارت نیرو اعلام می‌کرد.

وی علت وقوع سیل در شیراز را تغییر کاربری رودخانه، علت وقوع سیل در آق قلا را عدم لایروبی رودخانه‌ها و علت وقوع سیل در استان خوزستان و شهرستان اهواز را عدم وجود شبکه جمع آوری آب‌های سطحی خواند.

بدری گفت: وقوع خشکسالی‌ها موجب کم اهمیت شدن حریم رودخانه‌ها و افزایش ساخت و ساز‌ها شد.

حسنوند: متهم ردیف اول سیل‌های اخیر، وزیر نیرو است

رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: حدود 2 ماه پیش از وقوع سیل به وزارت نیرو در این باره اعلام خطر شد، اما اقدامی صورت نگرفت و بر این اساس متهم ردیف اول این وقایع وزیر نیرو و مجموعه او است.

به گزارش مهر، فریدون حسنوند رئیس کمیسیون انرژی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درباره علت وقوع سیل در برخی از استان‌های کشور، گفت: سوال مهم این است که آیا وزارت نیرو و مسئولان دست اندرکار در جریان وقوع سیلاب و سیل رخ داده قرار گرفته بودند یا خیر؟ آیا پیش بینی و پیشگیری قابل تحقق بود یا خیر و آیا کاهش خسارات جز دستور کار قرار گرفته بود یا خیر؟

وی متذکر شد: در تاریخ 17 بهمن ماه 1397 یعنی دو ماه قبل از سیلاب، مسئولان وزارت نیرو در جریان این کار قرار گرفتند و در آن تاریخ گزارشی به وزیر نیرو داده شد و بنده اعلام کردم که طبق گزارش‌های واصله، وضعیت سد کرخه در شرایط خطرناکی قرار گرفته است و اگر تدبیری اندیشیده نشود، احتمال بروز فاجعه‌ای ملی و منطقه‌ای متصور است.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: همچنین بنده اعلام کردم که ورودی و خروجی آب و آبگیری در تراز جدید در سد کرخه باید صورت گیرد و سازمان آب و برق هم باید در اسرع وقت این موضوع را بررسی کنند و اقدامات لازم و پیشگیرانه اتخاذ و عملیاتی شود.

حسنوند گفت: در همان گزارش به وزیر و معاونان وی اعلام شد که تراز سد کرخه 215، ورودی آن 680 و خروجی آن 428 است که با ادامه این روند حتی با بارش‌های معمولی به تراز 220 می‌رسیم و بر این اساس از 24 بهمن ماه به بعد بارش‌های شدید در راه است در حالی که تراز بالاتر از 215 هنوز روی این سد تست نشده است و کارشناسان و متخصصان هم به شدت نگران افزایش تراز آن هستند.

وی افزود: همچنین در آن نامه عنوان کردیم که آستانه تحمل بخش‌های پایین دست هم کم است و برای خروج آب حدود 450 متر مکعب بر ثانیه است و اگر ظرفیت خروجی کرخه برای حداقل 1500 متر مکعب بر ثانیه مهیا نشود، ممکن است با شرایط بسیار ناگواری روبرو شویم.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: بر این اساس حدود 2 ماه قبل از وقوع سیل به وزارت نیرو اعلام خطر شد و همچنین ورودی و خروجی و همچنین پیش بینی 1500 متر مکعب به عنوان یک شرایط آرام و روان اعلام شد، اما کوچک‌ترین اقدامی در این زمینه از سوی مسئولان این وزارتخانه صورت نگرفت.

حسنوند تصریح کرد: همچنین مقامات امنیتی کشور چندی پیش به رئیس جمهور نامه‌ای در هفته اول بهمن ماه مبنی بر وقوع سیل و اتفاقات ناگوار نوشتند که رئیس جمهور آن را به وزیر نیرو ارجاع داد و وزیر نیرو هم نوشت که ملاحظه شد، اما هیچ اقدامی صورت نگرفت و اگر همه این مسائل صحت دارد، متهم ردیف اول این حوادث وزیر نیرو و مجموعه او است.

وی خاطرنشان کرد: باید مقصر خسارت‌های وارد شده به استان‌هایی، چون گلستان، خوزستان و لرستان بر اثر وقوع سیل به ملت و دستگاه‌های قضائی معرفی شوند چرا که نمی‌شود با تعارف و مماشات از این خسارات گذشت و مقصر مشخص است و عزم برای محاکمه، عزل و استیضاح می‌خواهد.

بنایی:سیل 300 میلیارد تومان به خراسان رضوی خسارت وارد کرد

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت:در استان خراسان رضوی بارش‌های اخیر حدود 300 میلیارد تومان خسارت بر جای گذاشته است.

به گزارش مهر، حمید بنایی نماینده گناباد در جلسه علنی روز یکشنبه و در جریان بررسی وضعیت استان‌های سیل زده، گفت: در سال 89 مسئولان سازمان هواشناسی از فقدان رادار‌های هواشناسی گلایه کردند چرا بعد از 10 سال این دستگاه‌ها تأمین نشده، چرا رئیس سازمان هواشناسی تا به حال یک بار برای ارائه گزارش به کمیسیون نیامده است؟

وی اظهار داشت: چرا پل‌ها و ابنیه‌ای که تازه ساز هستند تخریب شده‌اند؟ باید قوه قضائیه ورود کند و عملکرد پیمانکاران در ساخت و ساز‌ها را مورد بررسی قرار دهد.

نماینده گناباد در مجلس همچنین از عدم لایروبی رودخانه‌ها و سد‌ها انتقاد کرد و گفت: تخریب بی رویه منابع طبیعی خطر سیلاب را تشدید کرد.

بنایی اظهار داشت: خسارات ناشی از سیل 50 هزار میلیارد تومان برآورد شده که از توان دولت خارج است.

وی با اشاره به بارش‌های اخیر در استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی گفت: در استان خراسان رضوی بارش‌های اخیر حدود 300 میلیارد تومان خسارت بر جای گذاشته است.

کاظمی: ارتباط 40 روستا در پلدختر هنوز قطع است/1500 واحد تجاری، تخریب شد

نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی گفت:در شهرستان پلدختر و معمولان بیش از 90 درصد واحد‌های مسکونی تخریب و ارتباطات 40 روستا هنوز هم قطع است.

به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی خسارات سیل اخیر، حمید رضا کاظمی نماینده پلدختر، گفت: در شهرستان پلدختر و معمولان بیش از 90 درصد واحد‌های مسکونی تخریب شدند. 10 روستا باید جابجا شوند و ارتباطات 40 روستا هنوز هم قطع است.

وی ادامه داد: حدود 1500 واحد تجاری، تخریب شده است. 15 پل در مسیر‌های اصلی تخریب شده و کلیه زیرساخت‌های آب، برق و گاز از بین رفته است.

نماینده پلدختر، میزان خسارت واردشده به زمین‌های کشاورزی را 5 هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: امروز مهمترین دغدغه مردم، مسکن و اسباب و اثاثیه است.

کاظمی گفت: حفر تونل در مسیر‌های اصلی، احیای جاده پلدختر به خرم آباد، لایروبی رودخانه‌ها، اجرای طرح‌های آبخیزداری، اسکان موقت سیل زدگان، استمهال وام‌های کشاورزی از درخواست‌های جدی مردم پلدختر است.

تفحص از عملکرد وزارت نیرو در سیل اخیر

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان از نمایندگان درخواست کرد، کمیته تحقیق و تفحصی برای بررسی عملکرد وزارت نیرو و رهاسازی آب سد‌ها تشکیل دهند.

به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس و در جریان بررسی وضعیت استان‌های سیل زده، قاسم ساعدی نماینده دشت آزادگان و رئیس مجمع نمایندگان خوزستان، گفت: خوزستان امروز برای زندگی مبارزه می‌کند، تاریخ خواهد نوشت که فرزندان کرخه با سپر انسانی در برابر سیل ایستادگی کرده اند.

وی تأکید کرد: بحران سیلاب خوزستان نتیجه اتخاذ تصمیمات غلط و پیش بینی‌های نادرست در مورد آبگیری سد‌های کرخه و دز بود.

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان ادامه داد: عدم تأمین حقابه تالاب‌ها، تخریب محیط زیست و عدم لایروبی رود‌ها از عوامل سیلاب اخیر است.

ساعدی گفت: بر اساس داده‌های هواشناسی، زمان و میزان تقریبی بارش‌ها قابل پیش بینی است، باید بر اساس این پیش بینی‌ها، رهاسازی آب انجام می‌شد. عدم اقدام به موقع در رهاسازی آب ذخیره شده از دلایل قصور دولت و وزارت نیرو است.

وی با بیان اینکه باید مقصران حادثه سیلاب اخیر مورد پیگرد قضائی قرار گیرند، گفت: علوم هواشناسی، تغییرات آب و هوایی را چهار ماه قبل پیش بینی می‌کند، با توجه به این پیش بینی‌ها، باید وزارت نیرو ذخایر آب را رهاسازی می‌کرد.

این نماینده مجلس با انتقاد از عدم اطلاع رسانی دقیق به مردم، گفت: اطلاع رسانی به درستی انجام نشد با این توجیه که باعث نگرانی مردم می‌شود و سفر‌های نوروزی کاهش می‌یابد.

ساعدی از مجلس خواست کمیته تحقیق و تفحصی از بی برنامگی وزارت نیرو در رهاسازی آب پشت سد‌ها تشکیل دهد و جلوی این کار را بگیرد.

 کیخا: خسارت جاده‌ها در سیل زیاد است / وزیر راه توضیح دهد

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: متأسفانه بر اثر وقوع سیل اخیر بسیاری از جاده‌ها و راه‌های کشور تخریب شده که وزیر راه و شهرسازی باید در این خصوص توضیح دهد.

به گزارش مهر؛ احمدعلی کیخا در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیل اخیر، گفت: متأسفانه اطلاعیه‌های هواشناسی به اندازه کافی میزان بارندگی‌ها را نشان نداد و پیش بینی‌های لازم در این زمینه صورت نگرفت.

وی متذکر شد: در زمان بررسی لایحه بودجه 98 رئیس سازمان هواشناسی خواستار تأمین بودجه برای خرید تجهیزات این سازمان شد که متأسفانه با آن موافقت نشد که طبق گفته کارشناسان این سازمان اگر این اعتبارات به سازمان هواشناسی داده می‌شد حدود 4 هزار میلیارد تومان از میزان خسارت‌ها کاهش می‌یافت.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: وزیر راه و شهرسازی باید علت بالا بودن خسارت‌های جاده‌ها و راه‌ها در اثر وقوع سیل اخیر را توضیح دهد و همچنین متأسفانه مجوز ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها داده شده بود که باید توضیح داده شود چرا چنین مجوز‌هایی صادر شده است.

وی تاکید کرد: مشکل اصلی عدم توسعه کشور، سازمان برنامه و بودجه است چرا که بخش بودجه در این نهاد غالب شده است و تنها پول توزیع می‌کند، اما طرح‌های توسعه یافتگی در کشور را در دستور کار قرار نمی‌دهد.

رئیس کمیسیون کشاورزی خاطرنشان کرد: ما نباید صرفاً در لحظه تصمیم بگیریم و برنامه‌های توسعه‌ای باید همواره در دستور کار قرار گیرد و نباید در حال حاضر که با بارش فراوانی رو به رو شده‌ایم خشکسالی را به فراموشی بسپاریم.

مقصران سیل باید شناسایی شوند/تشکر از سپاه برای انفجار راه‌آهن

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی از سپاه پاسداران به دلیل انفجار خط آهن و حل مشکل سیلاب این شهرستان تشکر کرد.

به گزارش مهر، در ادامه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت استان‌های سیل‌زده، محمدنبی هزارجریبی نماینده مردم گرگان و آق‌قلا، گفت: مهمترین خدمت مجلس، شناسایی مقصران حادثه سیلاب و برخورد با آنان است.

وی کوتاهی در مدیریت آب منطقه‌ای را عامل سیل اخیر خواند و گفت: اگر سد وشمگیر و گرگان رود لایروبی می‌شد، امروز با مشکلات سیل مواجه نبودیم.

نماینده مردم آق‌قلا در مجلس افزود: وقتی اعلام شد احتمال بروز سیل وجود دارد، ستاد مدیریت بحران بسیار ضعیف عمل کرد و آق‌قلا و گمیشان زیر آب رفت.

هزارجریبی با بیان اینکه ضعف مدیریت در سیل اخیر مشهود است، تصریح کرد: از تمام وزرا به دلیل کم‌کاری مدیران استانی سوال خواهم کرد.

وی با انتقاد از عملکرد وزارت نیرو، گفت: دریچه سد و دستگاه‌های پمپاژ سد وشمگیر خراب بوده است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه راه‌آهن در غرب شهر آق‌قلا احداث شده اما گذرهای آب تأمین نشده است، گفت: از دوستان سپاه تشکر می‌کنم که با انفجار راه‌آهن، شهر را نجات دادند.

ملکشاهی‌راد: وزارت نیرو نباید مجوز ساخت‌وساز در حریم رودخانه‌ها را می‌داد

نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه وزارت نیرو برخلاف وظیفه خود، اجازه ساخت‌وساز‌هایی را در حریم رودخانه‌ها داده است که این مسئله منجر به تشدید خسارت‌های ناشی از سیل شد.

به گزارش مهر، محمدرضا ملکشاهی‌راد در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درباره سیل اخیر، گفت: بشر همواره در طول حیاتش با بلایای طبیعی مواجه بوده، اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی و امکانات لازم در این زمینه، نباید بلایای طبیعی تا این حد خسارت وارد کند و خسارت‌های موجود قطعاً حاصل سوءمدیریت است.

وی با اشاره به اظهارات وزیر نیرو مبنی بر اینکه اگر در لرستان سد‌های متعدد ساخته می‌شد، شاهد چنین خسارتی در آنجا نبودیم، گفت: پاسخ بنده به وزیر نیرو این است که مراقب کارشناسان نفوذی و گاهاً جاسوس باشد و بداند که اقدامات ویرانگر این افراد، چه بلا‌هایی بر سر کشور آورده است.

نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ساخت سد بختیاری و چند سد دیگر در این استان علی‌رغم دارا بودن اعتبار، متوقف شده است، تصریح کرد: قطعاً این سد‌ها می‌توانستند از میزان تخریب‌ها جلوگیری کنند، اما متأسفانه ساخت این سد‌ها از سوی کارشناسان وزارت نیرو متوقف شده است.

وی تصریح کرد: متأسفانه ساخت‌وساز‌های بسیار زیادی در حریم رودخانه‌ها انجام شده که این مسئله هم منجر به تشدید خسارت‌های سیل شد که وزارت نیرو برخلاف وظیفه خود در این زمینه عمل کرد و اجازه این ساخت‌وساز‌ها را به متجاوزان در حریم رودخانه داد.

ملکشاهی‌راد تأکید کرد: پرداخت خسارت به مردم بسیار مهم است و دولت باید مشکلات مردم را حل و فصل کند. متأسفانه بالغ بر 35 هزار منزل مسکونی و اماکن تجاری و خدماتی در لرستان تخریب شده است.

کمیسیونی در مجلس برای بررسی عملکرد دستگاه‌ها در سیل اخیر تشکیل شود

رئیس کمیسیون شوار‌ها و امور داخلی کشور گفت: لازم است کمیسیون مشترکی در مجلس جهت بررسی عملکرد دستگاه‌های مختلف در سیل اخیر تشکیل شود.

به گزارش مهر، محمدجواد کولیوند رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در جلسه علنی امروز مجلس درباره وقوع سیل در بسیاری از استان‌های کشور، گفت: متأسفانه سیل اخیر در کشور نشان دهنده عدم برنامه ریزی و سوءمدیریت بسیاری از بخش‌های اجرایی کشور بود.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه قانون سازمان مدیریت بحران حدود دو سال است که در مجلس معطل مانده است، متذکر شد: این لایحه در اسفندماه 94 به صورت دوفوریتی به مجلس آمد که مجلس در سال 97 با تمدید اجرای آزمایشی آن مخالفت کرد و در تیرماه سال 95 لایحه آن ارائه شد و کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور حدود 40 جلسه کارشناسی با دستگاه‌های مذکور برای بررسی این لایحه برگزار کرد.

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور تصریح کرد: پس از ارسال لایحه مدیریت بحران از کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور به جلسه علنی مجلس، برخی از دستگاه‌ها مکاتباتی با ما داشتند و خواستار بازنگری در شرح وظایف بودند که در نهایت در بهمن ماه سال 97 این لایحه تصویب و به شورای نگهبان ارجاع شد که شورای نگهبان هم ایراداتی به این لایحه گرفت و مجلس آن ایرادات را مرتفع کرد.

کولیوند درباره مزایای لایحه مدیریت بحران گفت: یکی از مزایای اصلی این لایحه آن است که در آن ایجاد سامانه‌های هشدار سریع در نظر گرفته شده است و همچنین همه دستگاه‌ها ملزم هستند که طرح کاهش خطرپذیری سیل را اجرایی کنند و سازمان مدیریت بحران هم در این لایحه تقویت شده است.

وی تأکید کرد: باید در وهله اول برای مردم مناطق سیل زده امکان اسکان موقت فراهم شود و پس از آن ساختمان‌ها و زمین‌های تخریب شده جانمایی شود و لایروبی رودخانه‌ها در دستور کار نهاد‌های ذیربط قرار گیرد.

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در پایان خاطرنشان کرد: لازم است کمیسیون مشترکی در مجلس جهت بررسی عملکرد دستگاه‌های مختلف در سیل اخیر تشکیل شود و اقدامات آنان در این زمینه را مورد رصد و بررسی قرار دهند.

خسارت 170میلیاردی سیل به نهاوند/2500 واحد مسکونی باید نوسازی شوند

نماینده مردم نهاوند در مجلس گفت: بر اثر وقوع سیل در نهاوند، بیش از 170 میلیارد تومان خسارت به این شهرستان وارد شده است.

به گزارش مهر، حسن بهرام نیا نماینده مردم همدان در جلسه امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی درباره سیل اخیر در این استان گفت: متأسفانه خسارت‌های مالی و جانی بسیاری به مردم همدان وارد شده است که باید دولت در حل این مشکل اهتمام ویژه‌ای داشته باشد.

وی بیان کرد: میزان بارندگی استان همدان در مقیاس ملی به گونه‌ای است که این استان در رتبه سوم قرار گرفت و نهاوند هم بارش بسیار زیادی داشت.

نماینده مردم نهاوند در مجلس متذکر شد: سرشاخه اصلی رود کرخه، سراب گاماسیاب به نهاوند است که متأسفانه به علت جاری شدن سیل طی 24 ساعت خسارت‌های زیادی به این شهرستان وارد شد.

بهرام نیا گفت: حدود 3500 واحد مسکونی در نهاوند دچار خسارت شده است که 2500 واحد باید ترمیم و هزار واحد هم نیاز به نوسازی دارند.

وی با بیان اینکه میزان خسارت‌های وارد شده به بخش دامداری، کشاورزی و باغات نهاوند حدود 25 میلیارد تومان است، تصریح کرد: در کل بالغ بر 170 میلیارد تومان خسارت به نهاوند بر اثر وقوع سیل وارد شده است که لازم است مسئولان اجرایی این مشکل را حل و فصل کنند.

کاظمی: 600 میلیارد خسارت به چهارمحال و بختیاری وارد شده است

نماینده مردم کوهرنگ در مجلس گفت: بر اثر جاری شدن سیل در استان چهارمحال و بختیاری حدود 600 میلیارد تومان آسیب به این استان وارد شده است.

به گزارش مهر، علی کاظمی نماینده مردم کوهرنگ در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درباره وقوع سیل در استان چهارمحال و بختیاری گفت: خوشبختانه در استان چهارمحال و بختیاری شاهد خسارت جانی نبودیم، اما شاهد خسارت‌های مالی شدیدی بودیم، چرا که علاوه بر سیل، رانش‌های زمین باعث شد که 30 روستا در این استان تخریب شوند.

وی افزود: خسارت‌های استان چهارمحال و بختیاری بر اثر وقوع سیل شامل بخش‌های زیربنایی، چون جاده، شبکه‌های آب، گاز و برق و همچنین ساختمان‌های مسکونی است که طبق برآوردها، ساختمان‌های مسکونی 1500 خانوار در استان چهارمحال و بختیاری بین 20 تا صددرصد تخریب شده اند.

نماینده مردم کوهرنگ در مجلس تصریح کرد: همچنین مزارع، باغات و شیلات استان چهارمحال و بختیاری آسیب جدی دیده اند و برآورد‌ها حاکی از آن است که بیش از 600 میلیارد تومان خسارت به این استان وارد شده است.

کاظمی با بیان اینکه باید به بحث انتقال آب در آینده توجه جدی شود، گفت: چرا که ما در آینده با خشکسالی روبرو خواهیم بود و همچنین متأسفانه در تنظیم آب زاینده رود به شیوه درستی عمل نشده که باید این مسئله هم مورد توجه قرار گیرد.
 
دلخوش: جنگل تراشی‌ها عامل سیل در مازندران، گیلان و گلستان بود

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس جنگل تراشی‌ها را عامل بروز سیل در استان‌های مازندران، گیلان و گلستان خواند.

به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت استان‌های سیل زده محمدکاظم دلخوش نماینده صومعه سرا گفت: زمانی که سازمان مدیریت بحران را تشکیل دادیم اعلام کردم که کشور ما سالانه دو بار دچار بحران می‌شود، استان‌های گیلان و مازندران و گلستان سالانه دو تا سه بار با سیل و یا سرمازدگی مواجه هستند.

وی جنگل تراشی‌ها را از علل مهم بروز سیل خواند.

در ادامه عابدی نماینده سمیرم گفت: در شهرستان سمیرم، فریدون شهر خساراتی ناشی از سیل وارد شده، طوفان در شهرستان نائین موجب مشکلات فراوانی شده است.

وی ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های اخیر وزارت نیرو نباید تحت فشار برای طرح‌های انتقال آب قرار گیرد.

در ادامه شریعت نژاد نماینده تنکابن خواستار تشکیل ستادی برای پیشگیری از بحران‌ها شد.

تجری نماینده کرمانشاه نیز اظهار داشت: سیل در استان کرمانشاه خسارات بسیاری به بار آورد و خساراتی به باغات وارد کرد.

وی ادامه داد: علت بروز سیل عدم مدیریت وزارت نیرو، عدم لایروبی رودخانه‌ها و عدم راه اندازی پروژه‌های سد بود.

غلام محمد زارعی نماینده بویراحمد و دنا نیز گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد از استان‌های سیل زده است، اما در فضای رسانه‌ای و تصمیم گیری مطرح نشده‌اند.

وی ادامه داد:1200 میلیارد تومان خسارت به این استان وارد شده و امیدواریم تصمیم گیرندگان برای جبران خسارات نگاه منصفانه‌ای داشته باشند.

پزشکیان در صحن مجلس:
مرکز پژوهش‌ها راهکار‌های تأمین منابع جبران خسارات سیل را بررسی کند
مرکز پژوهش‌ها راهکار‌های تأمین منابع جبران خسارات سیل را بررسی کند

نایب رئیس مجلس از مرکز پژوهش‌ها خواست راهکار‌های تأمین منابع جبران خسارات سیل را بررسی کرده و طرحی در این خصوص به مجلس ارائه کند.

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز یکشنبه و در پایان بررسی وضعیت استان‌های سیل زده، مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: بارندگی نعمت خداوندی بود که بسیاری از مشکلات آبی کشور را حل کرد، اما تخریب‌ها و هزینه‌های سنگینی را به مردم تحمیل کرد.

وی با تأکید بر لزوم بررسی ساختار مدیریت بحران، افزود: بر اساس قانون جدید مدیریت بحران باید شورای عالی مدیریت به ریاست رئیس جمهور تشکیل شود.

نایب رئیس مجلس با اشاره به گزارش وزرای جهاد کشاورزی، نیرو و کشور گفت: وزیر کشاورزی بر لزوم صیانت از جنگل‌ها، آبخیزداری، آبخوان داری و زهکشی تأکید داشت. وزیر نیرو بر لایروبی و جلوگیری از ساخت و ساز‌ها بر بستر رودخانه‌ها تأکید مرد و سازمان هواشناسی نیز نیازمند تجهیزات است.

پزشکیان ادامه داد: برای اجرای این پیشنهادات، نیازمند اعتبارات هستیم.

وی از مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون‌های تخصصی مجلس خواست، طرح‌های خود را برای تأمین این اعتبارات ارائه دهند.

نایب رئیس مجلس تصریح کرد: بدون مشارکت مردم و حرکت جهادی و بسیجی، امکان حل این مشکلات وجود ندارد و دولت و مجلس به تنهایی نمی‌توانند این مشکلات را حل کنند.

پزشکیان اظهار داشت: در حال حاضر اعلام شده است کمک‌های نقدی و غیرنقدی مردم تنها به هلال احمر و کمیته امداد داده شود، چرا جلوی مردم را می‌گیرید؟ مردم را از حضور در صحنه محروم نکنید. همه مردم را به صحنه بکشید. دولت برای تأمین منابع لایحه بدهد.

وی تصریح کرد: از مقام معظم رهبری تشکر می‌کنم که با دستور پشتیبانی و توصیه‌هایشان به حل بحران کمک کردند.

نایب رئیس مجلس گفت: باید در مقابل سیل، سیل کمک‌های مردمی را ایجاد کرد.

به گزارش تسنیم، داوود محمدی، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با اشاره به وقوع سیل اخیر در برخی مناطق روستایی و شهری استان‌های غربی، جنوبی و جنوب‌غربی کشور، گفت: امدادرسانی به مردم مناطق سیل‌زده باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن صورت گیرد، اما متأسفانه در برخی موارد شاهد کوتاهی‌هایی هستیم.

وی با بیان اینکه شکایاتی از سوی مردم مناطق سیل‌زده از طریق نمایندگانشان به کمیسیون اصل نود مجلس ارسال شده است، اظهار داشت: قالب این شکایات مربوط به سهل‌انگاری‌های احتمالی از سوی برخی دستگاه‌هاست در جریان سیل اخیر است که در کمیسیون اصل نود به آن‌ها پرداخته خواهد شد.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در پایان ضمن تأکید بر برخورد جدی و قاطع با مقصران سیل‌های اخیر، خاطرنشان کرد: پس از بررسی‌های لازم در کمیسیون اصل نود مجلس، گزارشی از شکایات مردمی که بر سهل‌انگاری‌هایی از سوی برخی دستگاه‌ها دلالت دارد، تهیه و آن را تقدیم هیئت‌رئیسه مجلس خواهیم کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان