ماهان شبکه ایرانیان

لزوم ایجاد نقشه گرید ملی؛ یافتن مکان بحران با چند کد ساده

لزوم ایجاد نقشه گرید ملی؛ یافتن مکان بحران با چند کد ساده
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، محمد عرب کرمی روز سه شنبه در نشست تخصصی «مدیریت سیلاب و اطلاعات مکانی» درخصوص گرید ملی و نحوه کاربرد آن در مخاطراتی مانند سیل خوزستان، گلستان، شیراز و لرستان صحبت کرد و گفت: تکنولوژی ارتباط مکانی، چارچوب مشترک و کاربردی را با هدف مدیریت موارد بحرانی گوناگون اطلاعات مکانی در سطح ملی داراست، گرید ملی زبان مبنا و مشترک این سیستم را در اختیار ما قرار می‌دهد.
اگر به نرم‌افزارهای سیستم‌های جغرافیایی مراجعه کنید، خواهید دید که دیگر کشورها اکنون از گرید ملی برای مواقع خطر استفاده می‌کنند و ما نیز باید به آن سمت برویم.
وی افزود: در مدارس کشورهای دیگر، زمانی که دانش آموزان به فهم مختصات جغرافیایی می رسد، با گرید ملی کشورشان آشنا می شوند و تا سطوح بالاتر نیز آموزش می‌بینند تا بتوانند در مواقع مختلف از این نقشه گرید ملی استفاده کنند. اگر مکانی بدون آدرس و در دل دشت و بیابان باشد، می توان با استفاده از نقشه گرید ملی به نشانی دست پیدا کرد.
عرب کرمی در معرفی مزایای استفاده از گرید ملی گفت: روش ساده برای یافتن مکان، استفاده سهل و آسان از موقعیت‌های جغرافیایی، افزایش سرعت و دقت در مکان‌یابی، توانایی ایجاد ایندکس بندی استاندارد، بهبود مکان‌یابی بخصوص در زمان حادثه و در شرایط امداد و نجات، بهبود راهبری عملیاتی برای گروه‌های امدادرسان، امکان ارسال کد محل با روش هایی مانند پیامک از مزایای استفاده از گرید ملی است.
معاون مدیریت کارتوگرافی و اطلس‌های ملی سازمان نقشه‌برداری کشور با این توضیح که می توان با اختصاص هشت رقم، کد سازمان نقشه‌برداری را با یک مربع 100 متری به عنوان گرید معرفی کنیم، گفت: مشخصات مکانی این سازمان می تواند به همین هشت کد در تمام کشور شناخته شود، می‌توان یک محدوده 10متری را با اختصاص کد 10رقمی در کل ایران مشخص کنیم. در نهایت این داده‌های مکانی می‌توانند از طریق یک اپلیکیشن روی موبایل قابل دسترسی باشند تا همگان بتوانند با این کد به گرید ملی برسند.
به گفته وی، گرید ملی این امکان را می دهد که اگر فردی در موقعیتی باشد، بتواند از طریق همین اپلیکیشن موقعیتش را اعلام کند. در سیل اخیر برخی نقاط آن‌قدر تحت تاثیر بحران و سیلاب قرار گرفتند که دیگر از آن آدرسی باقی نمانده بود. برای این که درصورت بروز بحران، آماده استفاده از این نقشه ها باشیم، باید از الان روی نقشه گرید ملی کار کنیم تا با استفاده از یک کد چند رقمی، محل حادثه را پیدا کنیم.
عرب کرمی تصریح کرد: مختصات سیستم‌های تصویر به علت پیچیدگی‌شان برای عموم مردم قابل درک نیست و بهتر است برای مواقع بحرانی از یک سیستم کدگزاری موقعیتی استفاده شود. این امکان در کشورهای مختلف جهان اجرایی شده است اما با وجود این که سه سال از تایید این طرح می‌گذرد، هنوز آن را به مرحله اجرا درنیاورده‌ایم. هماهنگی بین دستگاه‌ها برای استفاده از گرید ملی در مواقع بحرانی می‌تواند کمک شایانی کند، البته الان وزارت نیرو از این امکان استفاده می‌کند.
نشست تخصصی «مدیریت سیلاب و اطلاعات مکانی» با حضور مدیران اجرایی، کارشناسان و اساتید برجسته دانشگاه های ایران و آلمان به همت سازمان نقشه برداری کشور و به میزبانی سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
علمی**9207** 1055
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان