شناسه : ۱۵۷۷۵۹۸ - یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۳:۳۵
سرنوشت نهادههای خوراک دام و ارز به هم گره خورده؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، حسین کیهانی با بیان اینکه مهمترین مشکل پیش روی کارخانههای خوراک دام، طیور و آبزیان تأمین مواد اولیه و نهادههای دامی است، اظهار کرد: یکی از دغدغههای اصلی تولیدکنندگان این بخش، نبود یا کمبود مواد اولیه است؛ مواد اولیه و نهادههای مورد نیاز تولیدکنندگان با ارز دولتی تأمین میشود اما زمانیکه به بازار میرسد قیمتی به مراتب بالاتر دارد، همچنین ترخیص این کالا از بنادر نیز دچار مشکلات زیادی است.
وی، فرصت تغذیه دام و طیور را بسیار اندک و حساس دانست که با کوچکترین کمبودی غیرقابل برگشت خواهد بود، ادامه داد: اینکه بتوان به موقع نهادههای کارخانهها و تولیدکنندگان این بخش را تهیه کنیم و در اختیارشان قرار دهیم بسیار حساس و مهم است چرا که اگر در مقطع زمانی مشخص خوراک به دام نرسد، تولیدکننده دامی نمیتواند خروجی مورد نظر را برداشت کند و حتی در مبارزه و مقابله با بیماریها نیز ناتوان خواهد شد.
مدیرعامل شرکت تعاونی تأمین نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان مازندران در پاسخ به این پرسش که سال آینده را چگونه میبینید و برای برون رفت از مشکلات چه برنامهای را در دستور کار قرار دادهاید، تصریح کرد: برای حل مشکل مواد اولیه و نهادههای مورد نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان اقدام به کسب مجوز واردات نهاده کردهایم که امیدواریم بتوانیم در آینده و به صورت تشکلی، حداقل نیاز بهره برداران این بخش را برآورده کنیم.
کیهانی در ادامه گفت: در صورت عدم افزایش نرخ ارز و همچنین عدم افزایش نرخ جهانی نهادهها در سال 98 میتوانیم علوفه را به قیمت مناسب تهیه کنیم.
وی با اشاره به نیاز مصرفی دام، طیور و آبزیان کشور به نهادهها، بیان کرد: واحدهای تولیدی سالانه 6 میلیون تن ذرت، 3 میلیون تن کنجاله سویا و 2 میلیون تن جو نیاز دارند.
مدیرعامل شرکت تعاونی تأمین نیاز کارخانههای خوراک دام، طیور و آبزیان مازندران با بیان اینکه تشکلهای تولیدی توان مالی واردات چنین محموله سنگینی را به کشور ندارند، اظهار کرد: اتحادیه کارخانههای خوراک دام، طیور و آبزیان کشور در حد توان میتواند بسته به توانایی مالی محدودی که دارد بخشی از اقلام مورد نیاز اعضایش را وارد کند.
کیهانی در پاسخ به این پرسش که به چه میزانی میتوانید نهادهای مورد نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان را استان را تأمین کنید، تصریح کرد: در مازندران به صورت ماهانه و حداقل بین 10 تا 15 هزار تن ذرت و 6 هزار تن جو میتوانیم وارد کنیم که بخشی از نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان استان را تأمین میکند.