ماهان شبکه ایرانیان

مصرف ویتامین D و E در دوران بارداری، احتمال ابتلا به آسم در کودک را کاهش می‌دهد

مطالعه بر روی اگزما و آسم، به منظور بررسی تاثیر رژیم غذایی مادر در دوران بارداری بر روی خطر ابتلا به بیماری آسم و بیماری‌های اگزما آتوپیک(یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی) در کودک مورد بررسی قرار گرفت. محققان دریافتند که سطح بالایی از ویتامین D و E در دوران بارداری، با خطر کمتر ابتلا به آسم در کودک همراه است.

مصرف ویتامین D و E در دوران بارداری، احتمال ابتلا به آسم در کودک را کاهش می‌دهد

در حال حاضر حدود 300 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به آسم هستند. برآورد شده است که تا سال 2025، 100 میلیون نفر دیگر به این آمار اضافه شود. شیوه زندگی شهری یکی از عواملی است که نقش مهمی را در این امر ایفا می‌کند. در میان سایر علل، تغییرات در رژیم غذایی، تغییرات آب و هوایی و آلودگی هوا نیز با افزایش تعداد موارد آسم همراه است.

مطالعه بر روی اگزما و آسم، به منظور بررسی تاثیر رژیم غذایی مادر در دوران بارداری بر روی خطر ابتلا به بیماری آسم و بیماری‌های اگزما آتوپیک(یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی) در کودک مورد بررسی قرار گرفت. محققان دریافتند که سطح بالایی از ویتامین D و E در دوران بارداری، با خطر کمتر ابتلا به آسم در کودک همراه است.

این مطالعه پس از افزایش شدید میزان کودکان مبتلا به آسم در کشورهای توسعه یافته در سال 1990 آغاز شد. در این زمان، افزایش موارد آسم در انگلستان باعث کاهش مصرف میوه و سبزیجات تازه شد.

لوییس زوپی، نویسنده این مطالعه گفت: “ما فرض کردیم که برخی رژیم‌های غذایی، باعث افزایش حساسیت‌های تنفسی (گلو و بینی) و آلرژی‌ها و تحریک کننده‌ها و در نتیجه افزایش شیوع آسم در کودک می‌شود.

“مطالعات اولیه ما نشان داد که ویتامین E و D نقش مهمی در بیماری‌های تنفسی داردند و از آنجایی که افزایش شیوع در بچه‌های جوان اتفاق افتاده است، ما متوجه شدیم که رژیم مادران در دوران بارداری بر خطر ابتلا به آسم در کودک تأثیر می‌گذارد.”

این مطالعه شامل 2000 زن باردار و 1924 کودک تک فرزندی آنها بود و به مدت 15 سال طول کشید. محققان داده‌ها را از طریق پرسشنامه‌ها، ارزیابی‌های بالینی و داده‌های مراقبت‌های بهداشتی روتین در سن‌های 1، 2، 5، 10 و 15 سالگی کودکان، جمع آوری کردند.

تاثیر مقدار ویتامین D و ویتامین E مصرف شده توسط مادران در دوران بارداری بر روی بیماری آسم و خس‌خس سینه بررسی شد.

وقتی بچه ها 15 سال داشتند، از آنها خواسته شد که پرسشنامه‌ای با پرسش‌هایی مانند «آیا در 12 ماه گذشته، احساس تنگی نفس یا خس‌خس در قفسه سینه داشته‌اید؟» و سؤالات دیگری در مورد اینکه آیا آنها به غیر از دوران سرماخوردگی خس خس سینه داشته‌اند و اینکه آیا تابحال دچار اگزما یا تب یونجه(آلرژی) شده‌اید؟

اطلاعاتی در مورد اینکه آیا کودکان از داروهای آسم استفاده می‌کنند و اینکه آیا پزشک تشخیص آسم در کودکان را تایید کرده است یا خیر، نیز جمع آوری شد.

ویتامین D و E با ” کاهش احتمال ” تنگی نفس همراه است

اگر چه فقط 39 درصد از 1924 کودک، پرسشنامه را به طور کامل پر کردند و برخی از شرکت‌کنندگان از مطالعه خارج شدند، اما نتایج آنها با یافته‌های بررسی‌های چندگانه سیستماتیک، مبنی بر تاثیر مصرف ویتامین D و E توسط مادر در دوران بارداری بر ” کاهش احتمال ” تنگی نفس و خس‌خس سینه، سازگار بود.

این مطالعه جدید نشان داد که “مصرف پایین ویتامین D مادر در دوران بارداری با تنگی نفس و افزایش خستگی در دوران کودکی بین 2 تا 5 سال و همچنین افزایش شیوع تنگی نفس و شیوع آسم در سن 10 سالگی همراه است.

علاوه بر این، در سال گذشته، 12٫8 درصد از شرکت‌کنندگان گزارش دادند که از داروهای آسم استفاده می‌کنند.

کاهش مصرف میزان ویتامین E مادر در دوران بارداری، با افزایش شیوع تنگی نفس در دوران کودکی در سنین 2 تا 5 سالگی و افزایش آسم در سن 9 سالگی همراه بود.

این مطالعه بیان می‌کند که اگر چه تجزیه و تحلیل این چند سال ارتباطی بین مصرف ویتامین E و D مادر و تنگی نفس و آسم در 15 سال اول زندگی کودکان را نشان داد، اما آسم در نوجوانان 15 ساله به بالا هیچ ارتباطی به مصرف ویتامین D یا E در دوران بارداری مادر ندارد.

عوامل محیطی و رژیم غذایی بیشتر بر توسعه آسم تاثیر می گذارد

فرض بر این است که مصرف ویتامین D و E در دوران بارداری می‌تواند بر میزان شیوع تنگی نفس و آسم در کودک 10 ساله تأثیر بگذارد، اما قرار گرفتن در معرض عوامل آلرژی‌زا، مانند محیط زندگی یا رژیم غذایی، شاید بیشتر بتواند دلیل آسم در کودکان واردشده به سن بلوغ باشد.

نتایج همچنین نشان می‌دهد که رژیم غذایی مادران بیشتر از رژیم غذایی خود کودک می‌تواند بر روی خطر ابتلا به بیماری تنفسی یا آسم تاثیر بگذارد.

نتیجه اصلی این یافته این است که اگرچه بهینه سازی رژیم مادر در دوران بارداری می‌تواند احتمال مشکلات تنفسی در کودکان را کاهش دهد، اما احتمال دارد که با گذشت زمان، تاثیرات مثبت رژیم غذایی مادر بر کودک، کاهش یابد.

این مطالعه به وضوح نشان می‌دهد که ارتباط قوی بین تنگی نفس و آسم کودک و مصرف کم ویتامین D و E  در دوران بارداری وجود دارد. با این وجود، علیرغم افزایش قابل ملاحظه و نگران‌کننده در بروز آسم در سال 1990، شواهدی وجود دارد که میزان بروز آسم در انگلستان در حال کاهش است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان