ماهان شبکه ایرانیان

خبر خوش برای کشاورزانی که گیاهان دارویی می‌‌کارند

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، محمدعلی طهماسبی در حاشیه بازدید از دهمین همایش گل و گلاب لایزنگان داراب افزود: از آنجا که گل محمدی از گیاهان دارویی است و توسعه کشت گیاهان دارویی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است، اعتباراتی از ردیف های قانونی در حمایت از تولیدکنندگان گل محمدی قرار می گیرد.

وی اظهار داشت: گل محمدی، آویشن، زعفران و زرشک از نمونه‌های گیاهان دارویی و مورد حمایت است که تولیدکنندگان آنها در مناطق غیربرخوردار از تسهیلات با نرخ هفت درصد و در مناطق برخوردار از وام با نرخ 9 درصد برخوردار می شوند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بانک کشاورزی و دو بانک دیگر، این تسهیلات را در اختیار معرفی شدگان به این بانک ها قرار می دهند.

طهماسبی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شهرستان داراب میزبان یکی از بزرگترین دشت گل‌های گل دیم جهان است که ویژگی های بیشترین حجم تولید گل و ارگانیک و طبیعی بودن گل ها، از ویژگی های برتری گل و گلاب داراب در سطح بین‌المللی است.

وی ادامه داد: افزون بر پنج هزار هکتار سطح گل دیم و تولید بیش از 7 هزار تن انواع گل در داراب، سبب رونق تولید و اشتغال پایدار در این منطقه شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سطح کشت گل محمدی در برخی کشورهای مدعی بین دو تا سه هزار هکتار است و از این رو، دشت گل محمدی در لایزنگان داراب از ظرفیت های مهم برای کشور است.

طهماسبی همچنین به برنامه وزارت جهاد کشاورزی در زمینه احداث بیش از 600 هکتار گلخانه در استان فارس اشاره کرد و گفت: امسال با برنامه‌ریزی صورت گرفته، این استان بیشترین تعداد گلخانه در مقیاس کوچک و بزرگ را راه اندازی خواهد کرد و در این راستا، اعتباری افزون بر پنج هزار میلیارد تومان تخصیص خواهد یافت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین از سرمایه‌گذاران دعوت کرد تا در صنایع فرآوری گل‌محمدی و تولید اسانس گل در شهرستان داراب سرمایه‌گذاری کنند و گفت: این اقدام ضمن کمک به رونق اشتغال در این شهرستان، از خام‌فروشی محصولات جلوگیری می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز در حاشیه این آیین گفت: ارگانیک و طبیعی بودن گلهای محمدی و وسعت دشت گل محمدی داراب، این منطقه را به گلستان بی نظیر گل در دنیا تبدیل کرده است.

محمدمهدی قاسمی با اشاره به مشکلات برخی باغداران منطقه لایزنگان و کوهستان‌های اطراف داراب افزود: برخی از باغات این منطقه هنوز سند ندارند که باید بر اساس نقشه‌های دهه 40 وضعیت این مناطق را بررسی کرد تا اگر باغ‌هایی وجود داشته و مربوط به اجداد اهالی باشد سند صادر شود.

وی ادامه داد: در غیر این صورت، می‌توان از دیگر ظرفیت‌های قانونی، این باغ‌ها را به آنها واگذار کرد.

علی مظفری فرماندار داراب نیز در حاشیه این آیین گفت: پیگیری سند دار شدن باغات این منطقه، ترمیم مسیر جاده‌ای باغات و ثبت این جشنواره و دشت گل محمدی داراب به عنوان بزرگترین جاذبه طبیعی گردشگری از برنامه‌های است که در دستور کار مسئولان شهرستان است.

دهمین جشنواره گل و گلاب داراب در روستای هدف گردشگری لایزنگان برگزار شد. علاوه بر برگزاری نشست‌های تخصصی، برپایی غرفه‌های عرضه محصولات محلی و ارگانیک و همچنین برنامه‌های فرهنگی و هنری حال و هوایی خاص به این جشنواره داد.

ظرفیت‌های بسیار خوبی در کشور برای گیاهان دارویی وجود دارد و می‌تواند منبع ارزآوری مناسبی برای کشور باشد، تشویق کشاورزان، ارائه تسهیلات و انجام حمایت‌های لازم می‌تواند آنها را برای این کار تشویق کند و ارز بسیار خوبی هم نصیب کشور خواهد کرد.

طی سال‌های گذشته اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام شده به ویژه اینکه استفاده از گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در کشور رواج بیشتری پیدا کرده است مردم استفاده از محصولات طبیعی را جایگزین محصولات شیمیایی می کنند البته توسعه گیاهان دارویی در دنیا رواج بیشتری پیدا کرده و در بسیاری از کشورهای اروپایی بخش زیادی از مداوا و درمان بیماری ها توسط گیاهان دارویی انجام می‌شود در حقیقت مردم برگشتی به طبیعت و انس با طبیعت داشته‌اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان