احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد در خطبه نماز جمعه این هفته خود، تمام اعتراضات و حوادث پس از انقلاب را لیست کرده و آن ها را «فتنه» خواند.
به گزارش انتخاب؛ علم الهدی به حوادث سال های 78، 88، 98 و 1401 اشاره کرد اما نامی از اتفاقات سال 96 که برخی امام جمعه مشهد را دارای نقش ویژه در آن خواندند، نشد. او البته بعدها این موضوع را رد کرد.
علم الهدی امروز چه گفت؟
امام جمعه مشهد گفت: در زمان انقلاب مقدس اسلامی هم فتنههای زیادی همچون قائله 14 اسفند بنی صدر در دانشگاه تهران که به وسیله منافقین اجرا شد و در سال 78 که جریان تجدیدنظرطلب قائله کوی دانشگاه را راه انداخت و فرزندان این ملت را با مردم درگیر کرد، وجود داشت.
امام جمعه مشهد به اتفاق دیگری اشاره کرد و گفت: فتنه پیچیده سال 88، دیگر اقدام جدی دشمن برای براندازی نظام اسلامی بود که با شعار محوری «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است» به میدان آمدند و مردم را تحریک کردند برای این که نظام را برگردانند اما موفق نشدند.
وی ادامه داد: در فتنه سال 98 با اعلام قیمتهای جدید برای بنزین، باز هم برخی را راه انداختند، جایگاه سوخت آتش زدند و خرابی به بار آوردند و در فتنه سال 1401 با شعار «زن زندگی آزادی» عدهای دست نشانده دشمن و مزدور خارجی با انواع جرایم و آدم کشیهای بیرحمانه، خواستند نظام را براندازی کنند اما موفق نشدند.
سخنگوی دولت روحانی در مورد پشت پرده حوادث 96 چه گفت؟
علی ربیعی سخنگوی دولت روحانی، در سال 1402 طی مصاحبه ای درباره حوادث دی ماه 96 گفت: اعتراضات دی 96 از مشهد شروع شد. آنچه ما یافتیم این بود که عدهای در مخالفت با دولت، اعتراضات را شروع کردند اما آنان اثر بومرنگ را نمیشناختند و فکر نمیکردند که این بومرنگی که پرتاب میکنند به سمت خودشان برگردد.
وی افزود: افرادی که در نخستین ساعت ناآرامیها در مشهد دستگیر شدند، به شکل آشکار وابسته به جریانی بودند که علیه دولت وقت فعالیت میکرد. البته این ظرفیت هر آن در جامعه وجود داشت که یک حرکت ایمن علیه هر چیزی را تبدیل کند به محملی برای اعتراض. وقتی زمینه فراهم میشود، عدهای به آن میپیوندند و به آنچه جای اعتراض دارد، اعتراض میکنند. بنابراین ماجرای دی 96 از اردوکشی خیابانی علیه دولت و به بهانه قیمت تخممرغ شروع اما به حرکتی علیه حاکمیت تبدیل شد.