به گزارش ایسنا، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: طبق اعلام سازمان لیگ فدراسیون فوتبال، نوزدهمین دوره لیگ برتر فوتبال از دهم مرداد آغاز خواهد شد، بنابراین تیمهای لیگ برتری برای حضوری مناسب در این رقابتها یک ماه دیگر فرصت آمادهسازی دارند. اما در کنار باشگاهها فدراسیون و سازمان لیگ نیز باید تلاش بیشتری کنند تا به وضعیت این مسابقات و خصوصاً شرایط مالی فوتبال ایران سر و سامان بهتری دهند. درحالیکه فصل قبل وضعیت درآمدزایی فوتبال ایران بسیار اسفبار بود، اما با توجه به دورنمای فصل آینده باید گفت امید زیادی به بهبود این وضعیت دیده نمیشود.
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال در روزهای اخیر چند بار هشدار داده که ممکن است با شرایط فعلی فصل آینده لیگ برگزار نشود یا بهصورت محدود برگزار شود. در واقع اشاره تاج به محدودیتهای سختافزاری برخی باشگاهها و همچنین کمبود منابع مالی کافی در آنها بوده است. فدراسیون همچنین به کرات به باشگاههای بدهکار نیز هشدار داده که اگر بدهیهای خود را تسویه نکنند مجوز حضور آنها در مسابقات لیگ صادر نخواهد شد. اولتیماتومی که در سالهای گذشته نیز بارها تکرار اما هیچگاه عملی نشد! این تصمیم فدراسیون کاملاً درست و منطقی است اما آنها در این رابطه حداقل در یک مورد مقصر هستند. درحالیکه دست فوتبال از دریافت حق پخش تلویزیونی کوتاه شده است، مدیران این ورزش باید تمام تمرکز خود را برای روی سایر منابع درآمدی مثل تبلیغات محیطی یا بلیتفروشی متمرکز کنند اما تجربه سالهای اخیر نشان داده آنها در قبال این حق باشگاهها بسیار منفعلانه عمل کردهاند.
بلیتفروشی در سال قبل بسیار بیبرنامه و شلخته دنبال شده و در حالی که در سالهای اخیر الزاماتی برای فروش الکترونیکی آن از طریق مراجع بینالمللی ایجاد شده اما تا بهحال طرح موفقی برای اجرای آن در نظر گرفته نشده است. این در حالی است که اگر این اتفاق میسر شده بود بهجز سودآوری مالی بهتر باشگاهها، حداقل در دو بازی پرسپولیس و سپاهان در لیگ برتر که در استادیوم آزادی برگزار شد و پرسپولیس و داماش گیلانیان در فینال جامحذفی، آن حواشی و جنجالها ایجاد نمیشد. شرایط تبلیغات محیطی اما وضعیتی تاسفبارتر از بلیتفروشی دارد. سازمان لیگ در سالهای گذشته این مسئولیت را در زمانهای مختلف به شرکتهای متعدد واگذار کرد اما در حقیقت هیچ زمانی نتوانست مبلغ کف مورد توافق را نیز وصول کند. به گفته مسؤول بازاریابی این سازمان، شکایاتی از برخی مجریان تبلیغات محیطی برای پرداخت بدهیها صورت گرفته اما بهرغم گذشت ماهها هنوز خبری از وصول مطالبات باشگاهها نیست تا این منبع درآمدی نیز از کف تیمهای فوتبال ایران برود.
حالا و در نبود این منابع، شرایط دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در آستانه شروع فصل نوزدهم لیگ برتر بهقدری خراب شده که وزارت ورزش مجبور شده به هرکدام از آنها کمک مالی 500 هزار یورویی بکند. این در حالی است که مجلس پیش از این کمکهای مالی دولتی به این باشگاهها را ممنوع اعلام کرده بود. این اتفاق البته فقط مسکنی برای این دو تیم محسوب میشود؛ چراکه اگر وزارت ورزش، فدراسیون فوتبال و نهادهای دیگری مثل مجلس به حل مشکلات درآمدزایی فوتبال کمک کنند دیگر نیازی به این قبیل کمکهای حاشیهساز و بحثبرانگیز نخواهد بود.»