ایران، عربستان و آمریکا؛ سد راه اجرای توافقنامه‌ای زیست‌محیطی؟

گروه‌های زیست‌محیطی از آلمان ادعا کرده‌اند که مسئولان ایران در جلسه‌ سازمان ملل در آلمان با پیشنهاداتشان سد راه اجرایی شدن اهداف توافقنامه پاریس شده‌اند

ایران، عربستان و آمریکا؛ سد راه اجرای توافقنامه‌ای زیست‌محیطی؟

گروه‌های زیست‌محیطی از آلمان ادعا کرده‌اند که مسئولان ایران در جلسه‌ سازمان ملل در آلمان با پیشنهاداتشان سد راه اجرایی شدن اهداف توافقنامه پاریس شده‌اند.

به گزارش به نقل از خبرآنلاین؛ آنطور که دویچه وله خبر داده، در جلسه‌ای که در غرب آلمان توسط سازمان ملل برگزار شد مسئولین کشورهای ایران، عربستان و ایالات متحده آمریکا، کشفیات علمی این سازمان و پیشنهاداتشان برای اجرای توافقنامه پاریس را زیر سوال برده‌اند تا اجرایی شدن توافقنامه زیست‌محیطی پاریس با مشکلاتی روبرو شود.

جان کوالزیگ از گروه‌ زیست‌محیطی آکسفام که در این نشست سازمان ملل حضور داشت، در این رابطه گفت: «عربستان صعودی شخصیت اصلی ماجرای حمله به علم است و حالا آمریکا هم به کمک این کشور آمده است.»

همچنین مارتین کایسر از گروه زیست‌محیطی گرین پیس توضیح داد: «ایران، عربستان و آمریکا در حال تشکیل یک ائتلاف سنگ‌دلانه از مخالفان علم هستند.»

پیش از این هم گزارش‌هایی منتشر شده بود که نشان می‌داد این 3 کشور نقش زیادی در تغییر اقلیم دارند؛ رتبه‌بندی منتشر شده توسط «شاخص عملکرد تغییراقلیم» که در دی ماه سال 97 منتشر شده نشان می‌دهد که کشورهای عربستان‌ سعودی، ایالات متحده آمریکا، ایران، کره‌جنوبی و چین در زمینه اقدامات انجام شده برای مقابله با تغییر اقلیم یا گرمایش‌جهانی رتبه‌های آخر را دارند.

به طور کلی ماجرای توافقنامه پاریس به نزدیک 4 سال پیش برمی‌گردد؛ دسامبر سال 2015 میلادی سران بیش از 150 کشور از جمله ایران در پاریس جلسه گذاشتند تا برای نجات زمین از بحرانی زیست‌محیطی چاره‌ای پیدا کنند. انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان به سرعت رشد کرده، این موضوع منجر به افزایش شدید دمای زمین شده و ...این بیست و یکمین باری بود که کشورها در این رابطه دور هم جمع شده بودند، جلسه‌ای بسیار حیاتی که بسیاری آن را آخرین فرصت نجات زمین می‌دانستند.

سرانجام بعد از 10 روز جلسه همه کشورها به توافقی رسیدند. در این توافقنامه کشورها متعهد شدند که انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را کاهش دهند و به نوعی جلوی افزایش 2درجه‌ای دمای کره زمین را تا پایان قرن بگیرند. به گفته مقامات کشورهای دیگر در میان کشورهای در حال توسعه، در آن زمان ایران نقش زیادی در ایجاد «توافقنامه تاریخی پاریس» داشت.

اما پس مدتی بعد از اینکه این توافقنامه در مجلس شورای اسلامی تصویب شد شورای نگهبان آن را رد کرد و موجی از انتقادات علیه این توافقنامه آغاز شد. هرچند چندی بعد شورای نگهبان اعلام کرد که مشکلی با تایید این توافقنامه ندارد، اما هنوز از تصویب آن در مجلس خبری نیست.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان