برترینها: بسیاری از افراد برای زیبایی همه اجزا صورت خود هزینههای زیادی را پرداخت میکنند. عملهای مختلف زیبایی از جمله روش هایی هست که افراد برای جذابتر شدن به آنها پناه میبرند. اما افرادی وجود دارند که از زیبایی دندان و اهمیت آن در نگاه دیگران غافل میشوند. افرادی که دندانهای زیبا دارند، زمان صحبت کردن و خندیدن، زیبایی دندانهای آنها در چشم دیگران جلوه دیگری دارد. داشتن دندانهای زیبا به اندازهای اهمیت دارد که حتی اگر سایر اجزا صورت متناسب و زیبا باشند، اما تنها جای یکی از دندانها خالی باشد و یا رنگ دندانها تیره و زرد رنگ باشد، چهره را غمگین و پیرتر نشان میدهد.
علاوهبراین این روزها دندانپزشکی تنها یک راهکار درمانی نیست و به یک پروسه ترمیم و بهبود زیبایی فردی تبدیلشده است. یک پزشک متخصص در زمینه زیبایی دندان میتواند با استفاده از انواع کامپوزیتها، لمینتهای سرامیکی و دیگر راهکارهای درمانی، علاوه بر درمان مشکلات پزشکی فرد، لبخندی زیبا را برای بیمار پدید بیاورد.
در این مقاله به معرفی انواع روشهای ترمیمی دندان خواهیم پرداخت و با مقایسهای از هزینهها و مشکلات این روشهای پزشکی، در انتخاب بهترین مسیر درمانی به شما کمک خواهیم کرد.
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیتها مجموعهای از مواد هستند که برای ترمیم دندانهای شکسته و تخریبشده مورد استفاده قرار میگیرند. با استفاده از مواد کامپوزیتی میتوان لکههای دندانی را برطرف کرد و حتی به بهبود زیبایی دندان پرداخت.
کامپوزیتها شکلی خمیری دارند و بهصورت لایه به لایه، بر روی دندان قرار میگیرند. با استفاده صحیح از کامپوزیت، میتوان بدون تراشیدن دندان و تخریب بخشی از دندان اصلی، به درمان و بهبود زیبایی دندان کمک کرد.
کامپوزیتهای هماهنگ و همرنگ با دندان شما با بررسی دقیق شکل شکستگی و تخریب، بر روی دندان شما قرار میگیرند و با تاباندن نور از حالت خمیری خارج، و شکلی سخت پیدا میکنند. پس از سفت شدن کامپوزیت، پزشک متخصص به تراشیدن و شکل دادن کامپوزیت به شکل اولیه دندان میپردازد.
به دلیلی زیبایی بیشتر و استحکام مناسب، کامپوزیت دندان در سالهای اخیر، جایگزین آمالگام در ترمیم دندانهای جلویی شده است. بهصورتی که آمالگام خاکستریرنگ تنها در دندانهای انتهایی و در مواقعی استفاده میشود که استحکام بیشتری مدنظر پزشک باشد.
علاوه بر ترمیم دندانهای نیازمند به درمان، از کامپوزیتها برای بهبود شکل لبخند بیمار نیز استفاده میشود. در این روش معمولاً دندانهای جلویی فرد بهصورت کلی ترمیم و شکلی بهتر و سفیدتر را به خود میگیرد تا خط لبخند بیمار، زیباتر شود.
می خوای بدونی قبل از این که کامپوزیت یا لمینیت کنی چه طرح لبخندی بهت میاد؟
رنگ دندوناتو دوست نداری؟دندونای مرتبی نداری؟
می خوای بدونی بازیگرها دندونهاشون رو چطوری سفید و هالیوودی کردند؟
چه کسانی مناسب کامپوزیت دندان هستند؟
کامپوزیت یکی از تکنیکهای دندانپزشکی زیبایی است که میتواند عیوب زیبایی دندانهای شما را برطرف کرده و زیبایی لبخندتان را بهبود ببخشد. کامپوزیتها انواع مختلفی دارند و با درجات مختلفی از رنگ، سفتی و شفافیت ساخته شدهاند، به این ترتیب دندانپزشک میتواند کامپوزیت مناسبی که با دندانهای شما همخوانی دارد، انتخاب نماید. کامپوزیت برای بستن فاصله بین دندانها، پر کردن سوراخ دندان و یا از بین بردن لکههای دندان، ترمیم دندانهای خردشده و بد رنگ مورد استفاده قرار میگیرد. کامپوزیت همچنین گزینهای عالی برای ترمیم فوری دندانهای شکسته جلو به شمار میآید.
افرادی که دندانهایشان مشکلاتی چون نامنظم بودن دندان ها، دندان های کوتاه و... دارند کاندید مناسبی برای انجام کامپوزیت دندان هستند.
عوارض ترمیم با کامپوزیت
بهطورکلی درمان از طریق کامپوزیت، از کمخطرترین و کمعوارضترین راههای درمانی دندان بهحساب میآید. با توجه به اینکه بیحسی موضعی در زمان نصب کامپوزیت مورد استفاده قرار میگیرد، شخص بیمار درد چندانی را حس نخواهد کرد. ممکن است برای چند روز جای تزریق، دردی خفیف داشته باشد.
بعد از انجام کامپوزیت، دندانها حساس میشوند و احساس سردی و دردهای خفیف، در محلترمیم احساس میشود که میتوان از مسکنهای در دسترس برای بهبود این دردهای خفیف، استفاده کرد.
حساسیت به کامپوزیت بسیار نادر است و نباید شما را نگران کند. اگر پس از درمان با استفاده از کامپوزیت، احساس دردی شدید و ضرباندار وجود داشته باشد، میتوان آسیبهای عصب دندان را پیشبینی کرد. در این موارد پزشک با برداشتن کامپوزیت، مراحل عصبکشی دندان را آغاز خواهد کرد.
کامپوزیت دندان به خودی خود هیچ گونه عوارضی ندارد و میزان مهارت دندانپزشک است که منجر به بروز عوارض یا عدم بروز عوارض می شود.
چگونه دوام کامپوزیت را افزایش دهیم؟
کامپوزیتها از ماندگاری بالایی برخوردار هستند، اما بهتر است با رعایت مواردی، این ماندگاری را افزایش داد. فشار سنگین به کامپوزیت و استفاده نادرست از خلالدندان یا نخ دندان، میتواند کامپوزیت را از سطح دندان جدا کند.
کامپوزیتها در زمان نصب، به استحکام نهایی میرسند و مصرف مواد غذایی بعد از نصب کامپوزیت، امکانپذیر است. هرچند بهتر است از مصرف نوشابه، چای، قهوه، سس و دخانیات، تا 48 ساعت پس از نصب کامپوزیت، خودداری کنید.
کامپوزیتها بهسرعت تغییر رنگ میدهند و تنها راهکار مناسب برای مراقبت از رنگ کامپوزیت، مسواک زدن و استفاده بهموقع از خمیردندان است. این موضوع را در نظر داشته باشید که با تمامی پیشرفتهای ممکن، استحکام کامپوزیت از دندان واقعی شما کمتر است و نیاز به مراقبت بیشتری دارد.
هزینه کامپوزیت دندان
هزینه کامپوزیت دندان به عوامل مختلفی مرتبط است. میزان تخریب دندان و حجم کامپوزیت موردنیاز، از مهمترین عوامل تعیینکننده قیمت ترمیم با کامپوزیت بهحساب میآید.
کیفیت کامپوزیت استفادهشده و میزان تخصص پزشک نیز میتواند هزینه نهایی را تغییر دهد. در نظر داشته باشید که هرچند مراجعه به یک پزشک شناختهشده، هزینه شما را افزایش میدهد، اما از تکرار مراحل درمانی و پرداخت هزینههای تکراری جلوگیری میکند.
در واقع شما با یک بار هزینه صحیح میتوانید از مشکلات آینده جلوگیری کنید. با این اوصاف و با توجه به توضیحات مذکور، درمان با کامپوزیت میتواند از چند صد هزار تومان تا چند میلیون تومان هزینه روی دست شما بگذارد. این هزینه ارتباط مستقیم با تعداد و میزان درمان موردنیاز دارد.
هرچند هزینه کامپوزیت دندان، چندان پایین نیست، اما این روش، کمخرجترین و ارزانترین روش درمانی برای دندانهای تخریبشده بهحساب میآید. بهتر است پیش از شروع درمان، از هزینه نهایی درمان، میزان مقاومت و نوع کامپوزیت استفادهشده مطلع شوید.
مشاوره تخصصی، قیمت، تعیین وقت
09333400162
تفاوت کامپوزیت با لمینتهای سرامیکی
یکی از پرسشهای همیشگی در زمینه درمان زیبایی دندان، تفاوت لمینتهای کامپوزیتی و سرامیکی است. پوششهای زیبایی کامپوزیتی، درست مثل کامپوزیتهای درمانی توسط پزشک و بهصورت لایه به لایه روی دندان قرار میگیرند.
به کمک این درمان میتوان ایرادات کلی دندان از جمله شکستگی، بدرنگی، فواصل نادرست و ترکهای دندانی را درمان کرد. بااینحال باید این موضوع در نظر گرفته شود که نتیجه نهایی درمان با کامپوزیت، به تخصص مستقیم پزشک و نوع کامپوزیت استفادهشده مرتبط است.
لمینتهای سرامیکی برخلاف کامپوزیت، توسط پزشک ساخته نمیشود و تنها مراحل قالب برداری و نصب بر عهده دندانپزشک است. با استفاده از لمینتهای سرامیکی میتوان ایرادات وسیعتر و شدیدتر دندان و زیبایی را رفع کرد و راهکاری مناسبتر برای مشکلات دندان بهحساب میآید.
در پروسه نصب لمینتهای سرامیکی، ابتدا از دندان بیمار قالب برداری میشود و پسازآن قالب مذکور به یک لابراتوار ارسال میشود. درصورتیکه مراحل قالبگیری و ساخت بهدرستی انجام شده باشد، در زمان نصب لمینت، نیاز چندانی به تراش دندان اصلی نیست. هرچند گاهی ممکن است مقدار کمی تراش برای نصب دقیق لمینت، لازم باشد.
در نظر داشته باشید که برخلاف کامپوزیت، نصب لمینتهای سرامیکی از یک تا چند هفته زمان میبرد و البته هزینهای چندین برابر از کامپوزیت را روی دست بیمار خواهد گذاشت.
بااینحال عدم تغییر رنگ لمینتهای سرامیکی و استحکام بیشتر، این روش درمانی را به راهکاری مناسبتر از کامپوزیتها تبدیل کرده است. هرچند گاهی لازم است از هردو روش در کنار هم استفاده کرد تا نتیجهای مطلوب پدید بیاید.
اصلاح طرح لبخند
اصلاح طرح لبخند، پروسهای درمانی برای بهبود زیبایی لبخند و خطوط دهانی و دندانی بیمار است. در این پروسه پزشک با بررسی دندانهای بیمار، تصمیم میگیرد که چه تعداد از دندانهای فرد مذکور، نیاز به درمان زیبایی دارد.
معمولاً 8 دندان بالایی و پایینی، در پروسه اصلاح طرح لبخند، از طریق کامپوزیت یا لمینتهای سرامیکی، تحت درمان قرار میگیرند. بااینحال باید در نظر داشت که تعداد و روش درمان صحیح باید توسط پزشک متخصص انتخاب شود.
بهترین راه برای اصلاح طرح لبخند، انتخاب یک پزشک متخصص و با تجربه در این زمینه است تا در کنار بیمار، بهترین و کمهزینهترین راهکار درمانی و زیبایی، در نظر گرفته شود. انتخاب نادرست در مراحل ترمیم لبخند، میتواند علاوه بر هزینههای سرسامآور، به دندانها، لثه و فک بیمار نیز آسیب بزند.
درمان زیبایی دندان در کودکی
بسیاری از مشکلات دهان دندان، با مراجعه کودکان به دندانپزشک قابل پیشگیری و درمان اولیه است. درواقع با یک معاینه ساده کودک توسط یک پزشک متخصص، میتوان از هزینههای بسیار زیاد درمانی در بزرگسالی جلوگیری کرد.
پزشک متخصص دندانپزشکی کودکان میتواند با پیشبینی شرایط دندان و شکل رشد، بسیاری از ناهنجاریهای زیبایی دندان را پیش از اتفاق افتادن، درمان کند. در نظر داشته باشید که هزینه مراجعه به دندانپزشک برای کودکان، در مقابل هزینههای آینده دندانپزشکی بسیار ناچیز است و چهبهتر که این مشکلات، پیش از اتفاق افتادن درمان شوند.
دندانپزشک کودکان شخصی است که در این زمینه از تخصص و توانایی لازم برخوردار است و راهکارهای روانشناسی کار با کودک را میشناسد. پس بهتر است پیش از مراجعه به دندانپزشک، از تخصص وی در زمینه درمان کودکان آگاه باشید.
چه زمانی به ایمپلنت دندان نیاز است؟
ایمپلنت یک راهکار درمانی دندان است که معمولاً برای دندانهای ازدسترفته، مورداستفاده قرار میگیرد. درواقع این راهکار نهایی درمانی، کاشت دندان جایگزین در فک بیمار است.
پزشک متخصص در این زمینه، ایمپلنت را بهعنوان آخرین خط درمان در نظر گرفتهشده به بیمار پیشنهاد خواهد کرد. بهطورکلی هر بیماری که شرایط کشیدن دندان را داشته باشد، یک کاندید مناسب برای ایمپلنت و کاشت دندان بهحساب میآید.
بهتر است برای انجام ایمپلنت، به یک دندانپزشک متخصص کاشت یا دندانپزشک عمومی با تجربه انجام ایمپلنت مراجعه شود. هرچند ممکن است در پروسه انجام ایمپلنت، نیاز به مشاوره و درمان توسط متخصص جراح فک و صورت نیز وجود داشته باشد.
ایمپلنت یک پیچ تیتانیومی است که در استخوان فک بیمار کاشته و جایگزین دندان ازدسترفته میشود. مدتزمان صبر برای انجام ایمپلنت، توسط پزشک متخصص تعیین میشود و میتواند از چند ساعت تا 5 ماه باشد.
برای انجام ایمپلنت دندان باید تا سن 18 سالگی صبر کرد و این عمل برای کودکان امکانپذیر نیست. بهطورکلی میزان موفقیت ایمپلنت حدود 97 درصد است و هرچند این عمل پرهزینه و زمانبر بهحساب میآید، اما راهکاری مناسب برای درمان دندانهای ازدسترفته است.
با توجه به هزینه بالای ایمپلنت بهتر است پیش از خراب شدن کامل دندان، با مراجعه به دندانپزشک از راهکارهای کامپوزیتی و سرامیکی برای درمان دندان استفاده کنید. بررسی و درمان کودکان نیز میتواند بهترین گزینه برای پیشگیری از نابودی دندان و نیاز به ایمپلنت دندان باشد.
مرکز دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت ترمه
بهترین دندانپزشکی در تهران با بیش از 15 سال فعالیت دندانپزشکی
جهت مشاهده نمونههای بیشتر به صفحه اینستاگرام مراجعه نمایید.
همین حالا با ما تماس بگیرید