ماهان شبکه ایرانیان

گزارش میزان از پرونده پدیده/۱

گران‌نمایی املاک با کارشناسی غیرواقعی/ ۶۱ برابر کردن قیمت یک زمین در یک بازه زمانی پنج ساله

در پرونده موسوم به پدیده شاندیز، گران‌نمایی املاک با کارشناسی غیرواقعی و ۶۱ برابر کردن قیمت یک زمین در یک بازه زمانی پنج ساله به چشم می‌خورد که محمدرضا محمدی نقش مهمی در این اقدامات مجرمانه داشته است. تاریخ انتشار: ۰۶:۰۰ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ - کد خبر: ۵۳۲۹۹۴

پرونده پدیده شاندیزبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، چهاردهم اردیبهشت ماه سال جاری بود که رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی از برگزاری دادگاه پرونده موسوم به پدیده در آینده نزدیک خبر داد و گفت: پرونده موسوم به پدیده دارای سه متهم اصلی و تعداد زیادی متهم دیگر است که پس از طی تشریفات قانونی و انجام تحقیقات مقدماتی برای رسیدگی به دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی ارسال شد.

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در ادامه تصریح کرد: طبق کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد متهمان این پرونده متهم به اخلال در نظام اقتصادی و مشارکت در کلاهبرداری از طریق فروش اوراق موسوم به سهام پدیده و همچنین تعدادی از متهمان به مشارکت در کلاهبرداری از طریق خرید و فروش اوراق موسوم به سهام پدیده شاندیز و تحصیل مال نامشروع متهم هستند.

در ادامه و در تاریخ 22 اردیبهشت ماه سال جاری اولین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده موسوم به شرکت پدیده، به ریاست قاضی منصوری در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در مشهد برگزار شد و تا پانزده جلسه ادامه داشت.

پرونده‌ای که به گفته رئیس دادگاه دارای 22 متهم و بیش از 100 جلد بود. اخلال در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در کلاهبرداری از طریق تبلیغات گسترده و خرید و فروش اوراق موسوم به سهام پدیده، تصاحب و حیف و میل اموال مردم و ارائه گزارش خلاف واقع تنها بخش‌هایی از تخلفات متهمان طبق کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد بود که در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی خراسان رضوی مورد رسیدگی قرار گرفت و نهایتا حکم آن صادر شد.

جزییات احکام پرونده پدیده

تبلیغات بدون وقفه برای مدیرعامل پدیده شاندیز این توهم را بوجود آورد که برند پدیده نیز همچون قیمت سهام‌ها رشد بدور از هرگونه منطق را داشته است، پس محمدی به عنوان کارشناس ارزیابی مسکن وارد بازی می‌شود.

متهم محمدرضا محمدی که در سومین جلسه دادگاه به اتهاماتش رسیدگی شد، طبق کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد؛ مشارکت در اخلال عمده و کلان در نظام اقتصادی کشور و تشکیل شبکه کلاهبرداری، ارزیابی خلاف واقع و غیرواقعی اموال پدیده که منتهی به رشد غیرواقعی ارزش معاملاتی اوراق موسوم به سهام شرکت پدیده شده و همچنین حیف و میل اموال مردم از جمله اتهاماتش بود.

پرونده پدیده شاندیز

صفری نماینده دادستان در جلسه دادگاه پرده از اقدامات مجرمانه محمدی برداشت و گفت: سال 91، شما برند پدیده را 1 میلیارد گفته‌اید، چه اتفاقی می‌افتد که در یک بازه زمانی کوتاه این مبلغ یک هزار میلیارد تومان می‌شود؟

وی روش اقدامات محمدی اینگونه بیان می‌دارد: در مورد یک قطعه زمین از سال 1388 تا 1392 معادل 22 هزار و 300 درصد افزایش قیمت لحاظ کرده‌اند. در گزارشات دوره‌ای، ارزش املاک را به صورت یکسان از طریق نرم افزار افزایش می‌داده است، یک ملک ممکن است در موقعیتی بیش از 5 برابر ارزش پیدا کند و ممکن است یک ملک راکد بماند، شما چگونه همه املاک را با یک درصد مشخص افزایش می‌دادی؟

نورچی کارشناس ارشد حسابرسی نیز عنوان می‌کند: در تاریخ 5/ 8/88 زمین را خریده‌اند و روز بعدش آقای محمدی زمین را ارزیابی کرد و زمین زراعی که 27 میلیارد تومان ارزش داشته است را مبلغ 800 میلیون تومان خربده است. یا کلاه بر سر آن فروشنده گذاشته‌اید و یا کلاه بر سر سرمایه داران گذاشته‌اید که 800 میلیون تومان را 27 میلیارد تومان بدهید، قیمت این زمین 800 میلیون تومانی را که این آقا، 27 میلیارد تومان ارزیابی کرده است، دوباره آن را 33 میلیارد تومان در نظر گرفته است. ما نمی‌دانیم دراین مدت چه اتفاقی افتاده است؟ این زمین که سرجایش است و اگر قیمتش افزایش پیدا کرده است، قیمت اعیان است و شما هرچه را که می‌خواهید بر روی اعیان ساختمان بسازید.

وی ادامه می‌دهد: در گزارش اسفند ماه 92 دوباره همین زمین 185 میلیارد تومان، قیمت گذاری شده است. در گزارش 5 /8/ 88 زمینی 1885 و نیم متر به قیمت تمام شده 255 میلیون تومان قولنامه کرده‌اند. این مبلغ را همان زمان آقای محمدی به قیمت 25 میلیارد و 103 میلیون و 250 هزار ریال ارزیابی کرده است و در گزارش 20/7/ 91، همین زمین 92 میلیارد و 975 میلیون ریال و در گزارش اسفند 92 همین زمین 155 میلیارد و 82 میلیون و 300 هزار ریال ارزیابی غیرواقعی شده است؛ یعنی 61 برابر قیمت تمام شده است و یا 6081 درصد به قمیت زمین اضافه شده است.

کارشناس ارشد حسابرسی در ادامه می‌گوید: در ردیف 14 گزارش کارشناسی 5/8/88 زمینی به متراژ 12 هزار و 499 متر بوده که قیمت تمام شده آن 874 میلیون و 510 هزار تومان است، به ارزش 15 میلیارد تومان قیمت زده‌اید و باز هم در گزارش بعدی همین را 61 میلیارد تومان و در گزارش بعدی 102 میلیارد تومان است و قیمت را 118 برابر کرده‌اید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان