به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ ماه ژوئن سنای آمریکا 3 قطعنامه در ارتباط با توقف تلاشهای رئیس جمهور این کشور در سوء استفاده از قدرت خود برای فروش سلاح به عربستان سعودی و امارات تصویب کرد.
ماه جولای نیز مجلس نمایندگان آمریکا این قطعنامهها را به تصویب رساند، اما روز بعد از این تصویب، قطعنامهها از سوی ترامپ وتو شدند.
توجیه دونالد ترامپ برای این وتو متقاعد کننده نبود و نگاهی به پیام وی در این زمینه نشان میدهد که دولت آمریکا تا چه حد بیشرمانه و غیر قابل دفاع، مشتاق ادامه جریان ارسال سلاح به عربستان سعودی است.
بیشتر بخوانید: کشورهای عربی محلی برای سرازیر شدن تسلیحات آمریکا
ترامپ در توجیه این وتو مدعی شد "نخست و مهمتر از همه، این وظیفه جدی ما است تا از امنیت بیش از 8 هزار شهروند آمریکایی که در عربستان سعودی سکونت دارند و هدف حمله یمنیها قرار میگیرند محافظت کنیم."
این تنها یک نمونه از استدلالهای دولت آمریکا برای توجیه مسلح کردن جنایتکاران جنگی است، موضوع اینجاست که دولت آمریکا به نوعی از افرادی دفاع میکند که با فراهم کردن ابزاری برای عربستان و امارات در راستای قتل عام مردم یمن، زندگی در عربستان سعودی را انتخاب کردهاند.
تمامی این تسلیحاتی که آمریکا به عربستان و امارات فروخته به هچ عنوان برای محافظت از کسی استفاده نشده است. این تسلیحات برای کشتار و قتل عام مردمی استفاده میشوند که کاری با آمریکا نداشتهاند.
بر اساس قانون آمریکا قطعنامههای وتو شده از سوی رئیس جمهور بار دیگر در سنا به رأی گذاشته میشوند. در رایگیری دوم در صورتی که دو سوم از اعضای سنا به این قطعنامهها رأی مثبت دهند وتوی رئیس جمهور لغو میشود و قطعنامهها به قانون تبدیل میشوند، اما در غیر این صورت قطعنامه اجرایی نخواهد شد.
قطعنامه توقف فروش سلاح به عربستان سعودی روز دوشنبه برای بار دوم در سنای آمریکا به رأی گذاشته شد، اما در این رأیگیری تنها 45 نفر به قطعنامه رأی مثبت دادند و 40 سناتور با دادن رأی منفی مخالفت خود را با آن اعلام کردند؛ بنابراین سنا دو سوم مورد نیاز برای باطل کردن وتوی ترامپ را کسب نکرد و قطعنامه توقف فروش سلاح به عربستان سعودی با شکست مواجه شد.
این موضوع نشان دهنده آن است که تمایل برای فروش سلاح به عربستان سعودی، حمایت همهجانبه از این کشور، چشمپوشی از انواع جنایتهای ریاض و تأیید اقدامات جنایتکارانه عربستان سعودی در یمن تنها محدود به دولت آمریکا نیست و این حمایت همهجانبه از عربستان موضوعی است که بخش عمدهای از سیاستگذاران آمریکا بر روی آن اتفاق نظر دارند و اظهاراتی که به ندرت از سوی برخی مقامات آمریکایی در دفاع از مردم یمن مطرح میشود ادعای ریاکارانهای بیش نیست.
سیاست کلان آمریکا با ریاکاری تمام، فروش تسلیحات به عربستان سعودی را بر جان هزاران اسنان بیگناه در یمن ترجیح میدهد و این موضوعی است که در تمامی بخشهای تصمیمگیری آمریکا در قبال مداخلات خارجی مبنا قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: پشت پرده جریان صادرات سلاح آمریکا به عربستان
حدود 22 میلیون نفر از جمعیت یمن در آستانه قحطی کامل قرار دارند، میلیونها نفر از مشکل سوء تغذیه رنج میبرند و این کشور در حال دست و پنجه نرکم کردن با بحرانی است که به اذعان سازمان ملل بزرگترین بحران بشری در جهان است.
با این وجود مقامات آمریکا از گروههای مختلف و به خصوص دولت این کشور با توجیهات و ادعاهای واهی همچنان به حمایت همهجانبه خود از عربستان سعودی حمایت میکنند.