ماهان شبکه ایرانیان

وزیر ارتباطات در مجلس: مگر می‌شود مافیای فروش فیلترشکن‌ها پیدا نشود؟

وزیر ارتباطات امروز (۱۱ شهریور) در صحن علنی مجلس پاسخ سوالاتی درباره سیم‌کارت‌های بدون هویت و فیلترشکن‌ها را داد

وزیر ارتباطات در مجلس: مگر می‌شود مافیای فروش فیلترشکن‌ها پیدا نشود؟

وزیر ارتباطات امروز (11 شهریور) در صحن علنی مجلس پاسخ سوالاتی درباره سیم‌کارت‌های بدون هویت و فیلترشکن‌ها را داد. نمایندگان مجلس انتقاداتی نسبت به عملکرد وزارت ارتباطات در ساماندهی سیم‌کارت‌ها و عدم اختلال و مسدودسازی فیلترشکن‌ها داشتند که محمدجواد آذری جهرمی پاسخ‌هایی را در برابر این سوالات ارائه داد. به گفته جهرمی مسدود کردن فیلترشکن‌ها باعث اختلال کسب‌وکارها خواهد شد و همچنین مافیای فیلترشکن در کشور بنا به دلایلی نامشخص شناسایی نمی‌شود.

جهرمی به سوال مربوط به چرایی عدم قطع فیلترشکن‌ها توسط وزارت ارتباطات که از سوی «نصرالله پژمانفر» نماینده مشهد طرح شده بود، اشاره و تاکید کرد که مسدودسازی این برنامه‌ها بر اساس قانون به هیچ‌وجه وظیفه آنان نیست:

«ارائه دهندگان خدمات دسترسی (اپراتورهای اینترنتی) موظف به اینکار هستند. اما فرض کنید صبح فردا تمام فیلترشکن‌ها همه از دسترس خارج می‌شوند. اتفاقاتی که رخ می‌دهد را فکر کنید. استاد دانشگاهی که دنبال مطلب علمی می‌گردد، بسیاری از سایت‌ها مسدود هستند. تاجر ما که می‌خواهد تحریم‌ها را دور بزند به مشکل می‌خورد. تمام توسعه دهندگان نرم‌افزار به مشکل می‌خورند. مگر می‌شود بدون ساماندهی این حوزه و با همه این ابزارها جنگید. با این حجم از محدود بودن عمومی دسترسی‌ها نمی‌توان این کار را انجام داد.»

مسدود کردن فیلترشکن‌ها

وزیر ارتباطات کشورمان همچنین تاکید داشت که وزارت ارتباطات بارها و بارها تاکید کرده که باید فیلترینگ طبقه بندی شود: «نمی‌شود سطح سیستم و فیلترینگ اینترنت برای یک استاد دانشگاه و یا دانشجو و یا یک خبرنگار برابر باشد.»

وزیر ارتباطات همچنین به مافیای فیلترینگ در کشور اشاره کرد و با لحنی اعتراض آمیز گفت: «فیلترشکن به راحتی در کشور فروخته می‌شود. هیچ برخوردی با این تجارت در کشور نمی‌شود؛ تجارتی که به راحتی پشت آن مشخص است. مگر می‌شود نفهمید چه کسی در کشور مشغول فروش این فیلترشکن‌ها است؟ مگر می‌شود مافیای پشت فیلترشکن‌ها پیدا نشود؟ یک تجارت چند صد میلیارد تومانی پشت این حوزه است که نافعینی دارد. می‌گویند فروش فیلتر شکن در قانون جرم نیست و با همین عبارت استناد می‌کنند که کار خود را ادامه دهند.»

جهرمی در پاسخ به معضل وجود 500 هزار تا دو میلیون سیم‌کارت مجهول‌الهویه در کشور، اعلام کرد که در دو سال گذشته با یک همکاری و برنامه فشرده بین مرکز ملی فضای مجازی، وزارت ارتباطات، اپراتورها و سازمان ثبت احوال بیش از 17 میلیون سیم کارت فاقد هویت و یا مخدوش از سیستم حذف شده:

«چرا این اقدام از نظر نمایندگان ملت اقدام کمی است؟ ما که نمی‌توانیم سیم‌کارت همه مردم را حذف کنیم. باید تک تک بیش از 120 میلیون پروفایل سیم‌کارت در کشور را شناسایی می‌کردیم و این شناسایی همچنان ادامه دارد. اما در مورد بحث اتباع؛ شما نمایندگان درست می‌گویید. اتباع بیگانه با پاسپورت می‌روند سیم‌کارت خریداری می‌کنند و دفاتر ارائه دهنده سیم‌کارت از مدارک هویتی این افراد بیگانه سو استفاده کرده و با آن سیم‌کارت صادر می‌کنند.»

مسدود کردن فیلترشکن‌ها

جهرمی راه حل این معضل را اتصال بانک اطلاعاتی ناجا به سیستم هویتی اپراتورها دانست. او تاکید کرد که این موضوع در دولت الکترونیک محقق خواهد شد:

«ناجا این اقدام را انجام داد اما به دلیل ملاحظات شبکه اطلاعاتی‌شان؛ بانک دیتایی که در اختیار قرار دادند یک بانک آفلاین بود با 24 ساعت تاخیر. همین باعث شده که اتباع بعد از ورود به کشور تا 24 ساعت نتوانند سیم‌کارت فعال بگیرند. داستان به جایی رسید که دوستان حزب‌الله لبنان می‌گوید آمریکا ما را تحریم کرده و شما به ما سیم‌کارت نمی‌دهید.»

گفتنی است در پایان صحبت‌های نمایندگان مجلس و وزیر ارتباطات، رای‌گیری انجام شد و نمایندگان ملت با 102 رای موافق، از پاسخ‌های وزیر قانع شدند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان