به گزارش ایسنا، فاطمه کرباسی در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان ابهر، با اشاره به اینکه فرهنگ بنیان جامعه را پیریزی میکند و بقای هر جامعه نیز مبتنی بر اصول فرهنگی است، افزود: فرهنگ هویت جامعه را میسازد و به مفهوم ارزشها اعتقادات باورها و آن چیزی است که برای ما جا افتاده است.
وی با بیان اینکه فرهنگ جزو موارد سهل ممتنع است، ادامه داد: این مقوله در نظر اول آسان به نظر میآید ولی اگر وارد تعریفهای آن شویم جزو مقولههای سخت و ممتنع عنوان میشود.
کرباسی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای بررسی وضعیت فرهنگی استان، ادامه داد: در یک کار علمی نقاط ضعف، نقاط قوت، فرصتها و تهدیدهای فرهنگ استان جمعبندی و شناسایی شده و بر همان مبنا راهبردهایی برای سال گذشته و امسال اعلام شده است.
وی یادآور شد: از نقاط قوت فرهنگ استان زنجان میتوان به روحیه بالای شهادتطلبی، وجود استعدادهای فرهنگی در جامعه، وجود مراکز نهادها و گروههایی که قابلیت بسیج مردم در موقعیتهای خاص را دارند، گرایش بالا به فعالیتهای عمومی در استان، وجود همبستگی اجتماعی، تکثر فرهنگی به ویژه دو زبانه بودن مردم استان، بالا بودن سرانه مطالعه و گرایش به کارهای خیر و بالابودن روحیه مشارکت اجتماعی مردم اشاره کرد.
کرباسی ادامه داد: سال گذشته پنجمین سال متوالی بود که استان زنجان به عنوان شادترین استان در کشور انتخاب شد.
این مسئول با اشاره به نقاط ضعف فرهنگی استان زنجان، ادامه داد: از جمله این نقاط میتوان به تعدد و ناهماهنگی متولیان امور فرهنگی، بیتفاوتی و پایین بودن مسئولیتپذیری، عیبجویی و برجسته کردن نقاط ضعف و کاستیها، عدم برنامهریزی جامع در حوزه فرهنگ، کمتوجهی و بهره نگرفتن از سرمایههای انسانی، تاثیرپذیری از وجوه منفی فرهنگهای دیگر، گرایش به فرهنگهای غیرخودی در نوع مد، حجاب و پوشش و فقدان حمایت موثر از فعالیتها و دستاوردهای فرهنگی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه شش راهبرد از تحلیل وضعیت فرهنگ استان ارائه شده است که از مهمترین آنها میتوان به ترویج و تقویت جنبههای مثبت فرهنگ اسلامی - ایرانی، اصلاح و بهبود رفتارها و هنجارهای اجتماعی، اصلاح سبک زندگی، تقویت جنبههای مثبت فرهنگ بومی، تقویت رویکردهای علمی و فرهنگی جامعه و تقویت گردش آزاد اطلاعات در جامعه اشاره کرد که از سال گذشته قرار شده است چند راهبرد در برنامهها گنجانده شده و هر ساله بر اساس این راهبردها برنامه و پروژه تعریف شود.