خبرگزاری تسنیم: نماینده حقوقی وزارت بهداشت، در ابتدای جلسه امروز محاکمه شبنم نعمتزاده اظهار کرد: چهارشنبه هفته پیش یکی از اقوام و نزدیکان شبنم نعمتزاده در وزارت بهداشت حضور یافته و در آنجا اعلام کرد که نمایندگان شما چنین و چنان درباره نعمتزاده در دادگاه صحبت کردهاند و پس از آن، یکی از مدیران کل ما برکنار شد.
نماینده حقوقی وزارت بهداشت گفت: در جلسات گذشته خانم نعمتزاده به ما ایراد گرفت و گفت اینها نماینده وزارت بهداشت نیستند در صورتی که پیش از این نامهای مبنی بر معرفی فردی از سوی وزارت بهداشت به دادگاه ارائه کردهایم.
وی افزود: در ارتباط با انبار کرج، خانم نعمتزاده به معاونت قضا و داروی استان البرز مراجعه کرد، اما مراجعه وی بعد از زمانی بود که همکاران ما انبار را کشف کرده بودند و بعد از کشف نعمتزاده برای گرفتن مجوز اقدام کرد.
نماینده حقوقی وزارت بهداشت افزود: در جلسات قبلی وکیل خانم نعمتزاده به مسئله اضطرار اشاره کرده و گفت این کار در زمانی صورت گرفته که اضطرار وجود داشته است در حالیکه اضطرار برای مواقع سیل، زلزله یا جنگ است و ما نیز چنین اتفاقاتی در آن موقع نداشتیم.
وی به بند ب ماده 7 قانون احکام دائمی کشور اشاره کرد و گفت: طبق این قانون هرگونه واردات تجاری، ذخیرهسازی، توزیع، عرضه و فروش کالاهای دارویی و ملزومات پزشکی و واکسن که در سامانه کنترل اصالت وزارت بهداشت ثبت نشود جرم است و مطابق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با آن برخورد میشود.
نماینده حقوقی وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین طبق این قانون پخش کردن این داروها به داروخانهها غیرقانونی است و توزیع دارو در داروخانهها باید توسط شرکتهای پخش انجام شود.
وی ادامه داد: مطابق ماده 20 قانون سال 34، قیمتگذاری دارو باید در کمیسیون ماده 20 انجام شود و زمانی که این شرکت تا صد برابر تخفیف داده است میتواند حاکی از مرغوب نبودن کالاها باشد.
وی همچنین به کشف انبار کرج اشاره کرد و گفت: در تاریخ 24 شهریور اداره گشت سیار تعزیرات حکومتی در جاده ماهشهر و در کانکس شرکت چرمسازی مقادیر قابل توجهی مکمل تغذیهای متعلق به رسا فارمد را کشف کردند که تاریخ آنها گذشته بود.
لشگریپور: شبنم نعمتزاده امضای خواهرش را جعل میکرد
متهم ردیف دوم پرونده شبنم نعمتزاده گفت: خانم زینب نعمتزاده یک روز هم در شرکت نبود، اما خواهرش به جای او امضا میکرد.
به گزارش تسنیم، در ادامه پنجمین جلسه محاکمه شبنم نعمتزاده، احمدرضا لشگریپور متهم ردیف دوم پرونده در بیان آخرین دفاعیات خود اظهار کرد: کامیونهای دارو از 6 شهریور سال 96 توقیف بود، اما هیچ اقدامی برای فروش انجام نشد در صورتی که ارزش داروهای این کامیونها 40 میلیارد تومان بود و اگر به فروش میرفت حدود نیمی از بدهی خود را به تامین کنندهها پرداخت میکردیم، اما هیچ ارادهای برای پرداخت تامینکنندهها وجود نداشت و الان هم نمیتوانیم بدهی تامین کنندهها را بدهم.
این متهم در ادامه نامه دستنویسی از نعمتزاده را قرائت کرد و گفت: در این نامه نعمتزاده گفته است که پرداخت تعهدات برای هر شرکت یک الی دو ساله باشد و اکنون دو ساله شده است، اما نمیخواهند پرداخت کنند.
لشگریپور توضیح داد: ما نمیتوانستیم جایزه ندهیم، زیرا اگر جایزه نمیدادیم از ما کالا نمیخریدند و تقریبا تمام کالاهای ما را شرکتهای دیگری توزیع میکردند.
وی در پاسخ به سوال قاضی مبنی بر اینکه درباره کالاهای انحصاری چه اقدامی کردید گفت: ما کالای انحصاری نداشتیم؛ نه قصد ما انحصار بود و نه کالای انحصاری داشتیم.
این متهم همچنین با اشاره به گزارش مندرج در صفحه 30 کیفرخواست افزود: ما هیچگونه گرانفروشی نداشتیم و نمیتوانستیم هم گرانفروشی کنیم، زیرا کالاهایمان تعزیراتی بود.
متهم ردیف دوم پرونده همچنین درباره احتکار داروها نیز گفت: اگر خانم نعمتزاده کالاها را احتکار میکرده به من ارتباطی ندارد. یک مرتبه در همان زمان به او تلفن زدم و گفتم کالاهای "مارنیز" خریدار دارد و فردی حاضر است این کالاها را بخرد، اما نعمتزاده گفت اگر الان بفروشم یک و نیم میلیارد تومان به فروش میرود در حالی که دلار در حال گران شدن است و اگر بعدا بفروشم 3 میلیارد تومان میفروشیم.
لشگریپور همچنین با اشاره به بخش دیگری از کیفرخواست درباره پیشخرید دارو، گفت: هیچ پیشخریدی جایی نداشتیم و همه کالاها را مدتدار میخریدیم، زیرا توان پیش خرید کردن نداشتیم.
وی تاکید کرد: اصلا دارو نمیتواند انحصار شود مگر اینکه شرکتی یک داروی هایتک بیاورد و بگوید اگر میخواهید این دارو را بخرید باید داروهای دیگری نیز خرید کنید که در این ارتباط نیز وزارت بهداشت اجازه فروش سبدی نمیدهد.
لشگریپور اضافه کرد: ما چه کار اشتباهی انجام دادهایم؟ امروز در صدا و سیما بیشتر پیامهای بازرگانی مربوط به فروشگاه رفاه است که عرضه کرده است. ما، چون تازه تاسیس بودیم میخواستیم ما را بشناسند و داروخانهها خرید بیشتری کنند و اصلا کالایی نداشتیم که بخواهیم بازار را به دست بگیریم.
متهم ردیف دوم همچنین با اشاره به بخش دیگری از اظهارات نعمتزاده مبنی بر اینکه مدیرعامل اختیارات تام داشت گفت: این حرف کذب است و اساسنامه شرکت وجود دارد که در آن امضای ثابت رئیس هیئت مدیره و متغیر یکی از اعضای هیئت مدیره برای اسناد اوراق بهادار الزامی دانسته شده است.
وی گفت: خانم زینب نعمتزاده یک روز هم در شرکت نبود، اما شبنم نعمتزاده جای او امضا میکرد. در حالی که زینب نعمتزاده از مصوبات هیئت مدیره خبر نداشت و بعدا خانم شبنم نعمتزاده گفت که از خواهرش وکالت داشته، اما سوال اینجاست کسی وکالت دارد "از طرف" امضا میکند و یا امضا را جعل میکند؟
لشگریپور: نعمتزاده بابت کمک یک میلیاردی به دخترش ماهی 30 میلیون سود میگرفت
متهم ردیف دوم پرونده شبنم نعمتزاده گفت:خانم نعمتزاده از پدرش یک میلیارد تومان پول گرفت، اما به صورت سودی بود. یعنی یک میلیارد تومان داد با سود ماهیانه 30 میلیون تومان و تمام چکها نیز در وجه مریم بختیار همسر محمدرضا نعمتزاده صادر شد.
به گزارش تسنیم، احمدرضا لشگریپور در ادامه پنجمین جلسه محاکمه شبنم نعمتزاده اظهار کرد: خانم نعمتزاده در جلسه قبلی گفت بعد از سال اول تشکیل شرکت، من اصرار داشتم با شرکتهای ایرانی نیز قرارداد ببندیم، اما خانم نعمتزاده یا فراموش کرده یا خود را به فراموشی زده است.
این متهم افزود: در سال 93 با 3 شرکت ایرانی یعنی جابربن حیان، زهرابی و سبحاندارو قرارداد داشتیم و حتی اولین فاکتور شرکت مربوط به کالای سبحاندارو بود.
وی اضافه کرد: خانم نعمتزاده گفته بعد از انعقاد قرارداد با شرکتهای ایرانی متوجه شد درآمد و منافع این کار به من میرسیده است. اکنون سوال این است که اگر چنین چیزی را متوجه شدید چرا مرا بیرون نکردید و به کار با ما ادامه دادید و چرا سایر قراردادها با شرکتهای ایرانی را امضا کردید؟
لشگریپور تاکید کرد: کسی که از شرکتهای ایرانی نفع برد من نبودم. من کاخ نساختم بلکه خانم نعمتزاده ساخت. من یک خانه داشتم که بابت شرکت توسعه دارویی رسا در رهن بانک است و این خانم نعمتزاده بود که 6 شرکت تأسیس کرد.
متهم ردیف دوم پرونده افزود: خانم نعمتزاده اعلام کرد من گفتهام در تیرماه 96 شرایط بهتر میشود. بله من چنین حرفی را زدم، اما گفتم به شرطی که منابع باشد. شما مرداد 96 گفتید تومور مغزی دارید و اگر امکان دارد پول بدهیم. خدا کند چنین چیزی نباشد، اما این آخرین ترفند شما برای گرفتن پول بود.
لشگریپور همچنین افزود: خانم نعمتزاده در جلسات قبلی به کمکهای مالی پدرش اشاره کرد، اما باید بگویم آقای نعمتزاده یک و نیم میلیارد به شرکت پول داد و همان اول 10 چک 150 میلیارد تومانی دریافت کرد و خانم نعمتزاده گفت که پدر گفته است سه ماهه پس بدهید و من گفتم سه ماهه نمیتوانیم پس بدهیم؛ خانم نعمتزاده گفت با پدر صحبت کردم و قرار شد 6 ماهه پول را پس بدهیم که گفتم خوب است، اما 3 ماه بعد زمانی که میخواستم وارد شرکت شوم دیدم 30 الی 40 نفر مقابل شرکت تجمع کردند وقتی موضوع را از نگهبان پرسیدم گفت که با شما و خانم نعمتزاده کار دارند.
وی ادامه داد: از خانم نعمتزاده سوال کردم که گفت پدر چکهای شما را به پتروشیمی دالاهو داده است و آنها هم برای پرداخت پول کارگرانشان گفتهاند این شما و این هم شرکت توسعه.
متهم ردیف دوم پرونده اضافه کرد: در حالی که قرار بود 6 ماهه این پول را برگردانیم تمام یک و نیم میلیارد تومان را 3 ماهه پس گرفتند در حالی که نماینده شرکت فارابی هر روز به شرکت میآمد تا اگر شده حتی 100 میلیون تومان بگیرد و ببرد. شرکتهای تامین کننده میتوانستند کارگران خود را مقابل شرکت ما بفرستند و مطالباتشان را بگیرند، اما این کار را نکردند و نعمتزاده این کار را کرد و آنها را جلوی شرکت فرستاد. بله به ما پول دادند، اما همانطور هم در اوج مشکلات شرکت که میتوانستیم پول تامین کنندهها را بدهیم پول نعمتزاده را دادیم.
وی ادامه داد: خانم نعمتزاده در جلسه قبلی گفت که من مانند بیبیسی هستم و برخی حقایق را با دروغ مخلوط میکند، اما باید بگویم که خانم نعمتزاده مانند شبکه دروغپراکنی آمدنیوز است و فقط دروغ میگوید.
لشگریپور همچنین به توضیح درباره پرداخت یک میلیارد تومان توسط محمدرضا نعمتزاده پرداخت و گفت: در سال 94 یعنی زمانی که اوایل فعالیت شرکت ما بود شرکتهای آزمایشگاهی آدونیسطب را تاسیس کرده بودیم و مجبور بودیم حدود 600 میلیون تومان برای آدونیس طب تجهیزات بخریم و کمبود مالی داشتیم. خانم نعمتزاده از پدرش یک میلیارد تومان پول گرفت، اما به صورت سودی بود یعنی یک میلیارد تومان داد با سود ماهیانه 30 میلیون تومان و تمام چکها نیز در وجه مریم بختیار همسر محمدرضا نعمتزاده و مادر شبنم نعمتزاده صادر شد و تمام اصل و سود پول را هم دریافت کردند و چکها و ردیف آن موجود است و اینها پولهایی بود که به شرکت توسعه دادند و هر ماه نیز سود پول را دریافت کردند.