به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، استفاده از فناوری "واقعیت مجازی" به اندازهای پیشرفت کرده که تنها برای انسان قابل استفاده نیست و امروزه میتوان از این فناوری برای حیوانات هم استفاده کرد.
دراین راستا مزرعهداران روسی در مسکو، از هدستهای واقعیت مجازی روی سر گاوها استفاده کردند تا ببینند آیا این فناوری تغییری در حالات و میزان شیر آنها ایجاد می کند یا خیر.
در این پروژه، گاوها در یک مزرعه تابستانی شبیه سازی شده قرار گرفتند و رنگهای استفاده شده برای چشمان گاوها تنظیم شده بود و منظره قابل مشاهده از یک مزرعه معمول زیباتر و دلنشینتر بود.
از طرفی، هدستها با چشمان گاوها به نحوی سازگار بودند که توانایی دید خوبی به این حیوانات بدهند.
به نظر میرسد که استفاده از هدستها حداقل در یک سطح بنیادی کارکرد خوبی داشته است.
در آزمایش اولیه هدست، اضطراب گاوها کاهش پیدا کرد و احساس عاطفه آنها تقویت شد.
هنوز مشخص نیست که میزان تاثیر واقعیت مجازی روی کیفیت یا حجم شیر گاوها چهقدر بوده است ولی قرار است مطالعاتی جامعتر انجام شود تا به این سوال پاسخ داده شود.
این مطالعه با چالشهایی روبه رو شده و سوالاتی را به وجود آورده است. به عنوان مثال چگونه میتوان با عمر کم باطریهای هدست مقابله کرد؟ یا سوال دیگر این است که پس از برداشتن هدستها، گاوها چگونه با دنیای واقعی مواجه خواهند شد؟
استفاده از هدستها میتواند یک راه حل مناسب برای دامپروریهایی باشد که در مناطق سردسیر هستند و مناظر تابستانی در اطراف آنها کمتر وجود دارد.