ماهان شبکه ایرانیان

مهر گزارش می‌دهد؛

تجربه یک اقامت پرستاره در «قصر بهرام»/ مرمت کاروانسرا با سرامیک

گردشگرانی که به «قصر بهرام» می‌روند می‌توانند همزمان با لذت بردن از شب‌های پرستاره کویر گرمسار، یک شب در قصری که توسط بهرام گور ساخته شده اقامت داشته باشند.

تجربه یک اقامت پرستاره در «قصر بهرام»/ مرمت کاروانسرا با سرامیک

به گزارش خبرنگار مهر، کاروانسرایی در استان سمنان در نزدیکی گرمسار واقع شده که دوره آن را به ساسانیان نسبت می‌دهند و می‌گویند که توسط شاه بهرام ساسانی یا بهرام گور ساخته شده و عباس صفوی آن را بازسازی کرده و بعدها به عنوان کاروانسرا مورد استفاده قرار گرفته و هنوز هم می‌توان از آن به عنوان استراحتگاه و یا محلی برای داشتن آرامش در کویر گرمسار بهره برد.

البته اگر از چند خوان سازمان محیط زیست بتوان رد شد! چون برای ورود به منطقه‌ای که این کاروانسرا در آن واقع شده نیاز است که سازمان محیط زیست و محیط بانی آن محدوده مجوز بدهد.

با این وجود این مکان تاریخی در جنوب گرمسار، شمال شهر دریایچه نمک واقع شده و بهترین و نزدیکترین مسیر دسترسی به این کاروانسرا از مرکز شهر پیشوا ورامین است. بنابراین تهرانی‌ها از این مکان می‌توانند به عنوان یکی از نزدیک‌ترین بناهای تاریخی و جایی برای اقامت در وسط کویر استفاده کنند.

مسیر دیگر آن از مرنجاب و سفیدکوه است و ساکنان آران نیز راه زیادی تا قصر بهرام ندارند.

 نبود آلودگی نوری و برخورداری از هوای پاک، این کاروانسرا را در زمینه رصد ستارگان نیز در موقعیت مناسبی قرار داده است همچنین در اطراف آن می‌توان از جاذبه‌هایی مانند جاده سنگ فرش (راه دسترسی به قصر بهرام)، کاروانسرای عین الرشید، آبراه سنگی و سفالی، حرم سرا، حوض قیلوله، گونه های گیاهی و جانوری دیدن کرد.

بنای بیرونی این کاروانسرا چهار گوش و دارای چند برج با دو دروازه شمالی و جنوبی است و روکار آن از سنگ‌های بزرگ آهکی صیقل شده سفید رنگ است که از کوه های مجاور آورده شده اند.

در سال 94 این کاروانسرا مرمت و ساماندهی شد. طبق گفته مهوش کمالی رئیس وقت اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمسار؛ مرمت این بنای تاریخی با انجام سفیدکاری هشت باب از حجره‌ها، مرمت و بازسازی شاه‌نشین، کف‌سازی ایوان حجره‌ها و شاه‌نشین، ایجاد و ساماندهی آشپزخانه و سرویس بهداشتی داخل مجموعه و تجهیز امکانات رفاهی در شاه نشین و حجره‌ها آغاز شده است. در سال‌های گذشته بخش‌هایی از کاروانسرای قصر بهرام و عین الرشید توسط این اداره مرمت شده بود.

کاروانسرای قصر بهرام از مهم‌ترین بناهای مجموعه سیاهکوه است که با پلان مستطیل شکل ساخته شده و مصالح عمده به کار رفته در این کاروانسرا سنگ است و در بخش‌هایی نیز از آجر استفاده شده است.

اما مرمت این بنای تاریخی موجب شده تا بخشی از آن را با سرامیک و کاشی تغییر دهند به گونه‌ای که یکی از حجره‌های آن به آشپزخانه تبدیل شده و با کاشی و سرامیک دیوار آن را پوشانده اند. هنوز هم می‌توان رد مرمت‌های نیمه کاره را در این بنای تاریخی مشاهده کرد.

نکته مهم و قابل توجه در این بنا، نحوه تهیه آب مورد نیاز ساکنان آن بوده است به طوری که آب به وسیله دو مجرای روی هم، که مجرای زیرین از لوله‌های سفالین و دیگری مانند نهری سنگی از تخته سنگ‌های سفید یکپارچه ساخته شده بود، به بنا منتقل می‌شد. این آب مصرفی از چشمه شاه دامنه سیاه کوه به استخرهای بزرگ مقابل بنا منتقل می‌شد. این بنا که در دوره صفویه تعمیر اساسی شده، به بنای شاه عباسی نیز معروف است.

گردشگران می‌توانند از قبل با این کاروانسرا تماس بگیرند و از آن دیدن کنند حتی می‌توان در تورهای گردشگری گرمسار شرکت کرد و از دیدن شب های پرستاره کویر سمنان لذت برد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان