به گزارش ایسنا، جلیل سبحانی در جمع خبرنگاران با اشاره به بهرهبرداری از فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید با هدف تولید محصول «پلی بوتادین رابر» و تامین نیاز صنایع پایین دستی تولیدکننده لاستیک و تایر در کشور، اظهار کرد: با بهرهبرداری از این طرح پتروشیمی کشور از واردات محصول «پلی بوتادین رابر» بینیاز شد و حتی امکان صادرات این محصول خاص پلیمری فراهم شده است.
وی با بیان اینکه فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید از ظرفیت تولید سالانه 55 هزار تن ماده اولیه لاستیک و تایر (پلی بوتادین رابر)، 20 هزار تن لاتکس، 5 هزار تن اس.تی.پی و 18 هزار تن وی.بی.آر گرید اچ.آی.پی.اس برخوردار است، گفت: این طرح پتروشیمی با سرمایهگذاری 100 درصدی بخش خصوصی بدون برداشت یک ریال از اعتبارات و تسهیلات دولتی با دانش فنی کاملا ایرانی و بومی طراحی، ساخت و بهرهبرداری رسیده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی، تامین قطعات، تجهیزات و مواد شیمیایی ایران با اشاره به اینکه محصولات این طرح برای سه ماه آینده پیشفروش شده است، افزود: همه کارخانههای لاستیک سازی کشور با افتتاح این طرح بهطور کامل با محصول باکیفیت و بهترین قیمت پوشش داده میشوند.
سبحانی با بیان اینکه فعالیتهای این شرکت دانش بنیان صرفا طراحی و تولید انواع کاتالیستهای پرمصرف و یا دانش فنی تولید محصولات پتروشیمی و پلیمری در کشور نیست، ادامه داد: تاکنون 9 قرارداد کاتالیستی با شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به تولید رسیده و آماده تحویل به مجموعه پالایشگاهی و پتروشیمی کشور بوده و کاتالیستهای اتیلن اکساید، پلیمری، بنزینسازی و گازوئیلسازی از جمله آنهاست.
وی از تولیدی شدن واحد 10 هزارتنی کک سوزنی بهمنظور رفع مشکل اصلی صنعت فولاد تا پایان تابستان با همکاری صندوق بازنشستگی، پسانداز و رفاه کارکنان صنعت نفت خبر داد و یادآور شد: سال آینده واحد 40 هزار تنی هگزان، 10 هزار تنی پنتان و 7 هزار تنی هپتان برای واحدهای پلیمری به بهرهبرداری میرسد که تمامی این امور با دانش ایرانی انجام میشود.
رئیس هیاتمدیره هلدینگ دانشبنیان ایرانی HNT با اشاره به اینکه این مجموعه از دو سال پیش کار روی سوخت کمگوگرد برای کشتیها را با همکاری صندوق بازنشستگی، پسانداز و رفاه کارکنان صنعت نفت آغاز کرده و به دانش فنی آن دست یافته است، تصریح کرد: این واحد با ظرفیت سالانه 500 هزار تن در بوشهر برقرار شده است که امیدواریم امسال به پایان برسد. این واحد قابلیت افزایش تولید تا یک میلیون تن در سال را نیز دارد و نیاز کامل کشور را پوشش خواهد داد.
وی همچنین از راهاندازی واحد 40 هزار تنی هگزان، 10 هزار تنی پنتان و 7 هزار تنی هپتان برای پتروشیمیهای کشور با دانش ایرانی در سال آینده خبر داد و خاطرنشان کرد: به زودی کشور از واردات این سه محصول کمیاب و ارزشمند پتروشیمی هم خودکفا خواهد شد.