به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، «شهربانو امانی» عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درباره پرونده املاک نجومی گفت: بخشی از بدهیها در هر دوره مدیریتی مربوط به سرمایهگذاری و اقدامات زیربنایی است که در هر دوره مدیریتی وجود دارد و باید پاسخگوی آن باشد و از طرفی وقتی در سرمایههای انسانی مرتکب تخلفی میشوند، باید جدیتر پیگیر بود، چرا که بستر فساد وجود داشته و علتهای آن از بین نرفته است و در همین راستا باید پرسید؛ قائم مقام شهردار اسبق اکنون کجاست و چرا مطلبی درباره او منتشر نمیشود؟
او با اشاره به وجود سند تغییر و تحول در شهرداری در دوره مسئولیت اولین شهردار انتخابی شورای پنجم گفت: عدهای معتقد بودند، باید اجازه داد، اسناد تکمیل و شفاف شود، تا پیگیری مسائل را با سند و مدرک مدون پیش ببریم.
برخی حاشیه امن بسیار قوی دارند
امانی با اشاره به چندین تذکر بینتیجهای که به عنوان عضو شورای شهر داده است، گفت: من در ابتدای ورود به شورا مصاحبهای کردم و در آن توضیح دادم، یکی از شهرداران مناطق فاکتوری داده است که دو میلیارد تومان آش نذری پخته و فروخته است و وقتی این مساله را مطرح کردم که برچه مبنایی و براساس کدام معیار و قانون از پول شهروندان چنین کاری صورت گرفت، از من صرفا سوال و جواب کردند.
او ادامه داد: همچنین من یک تذکر در شورای شهر در رابطه با خیره متوسلین به امام رضا(ع) درباره املاک و کمکها مالی بلاعوض پرداخت شده به آن به شهردار دادم که چرا یک نهاد خیریه در دروه مدیریت 12 ساله شهردار اسبق 60 میلیارد تومان کمک مالی بلاعوض دریافت کرده و بیش از 70 هزار متر مربع ملک دریافت کرده است و این تنها یکی از پروندهها است.
امانی با بیان اینکه شورای شهر پیگیر پرونده املاک نجومی است، اما هنوز نتیجهای حاصل نشده است، افزود: اینها علامتهای سوالی است که برای افکار عمومی بیجواب مانده است، که چرا برخی حاشیه امن بسیار قوی دارند.
بابت کمکاری شورا در پرونده املاک باید از مردم عذرخواهی کنیم
امانی در پاسخ به این سوال که چرا پس از گذشت دو سال ونیم از دوره جدید مدیریت شهری پیگیری پرونده املاک نجومی سرانجامی نداشته است؟ گفت: ما وظیفه اجرایی نداریم و از شهردار میخواهیم این پرونده را به سرانجام برساند، اما من تاکنون برای تذکراتم جوابی از شهردار دریافت نکردهام. البته ما چند شهردار عوض کردیم که یک زمان طولانی را از مدیریت شهری گرفت، اما در هر صورت ما هم باید عذرخواهی رسمی و جدی کنیم که کار پیش نرفته و کمکاری داشتیم.
وی تاکید کرد: شهردار و اداره کل حقوقی شهرداری باید این پروندهها را حقوقی میکردند و به سرانجام میرساندند. یک مساله مطرح است و آن کارآمدی و شجاعت است؛ بعضی وقتها برای اینکه کاری را پیش ببرند از کنار برخی حق و حقوق رد میشوند، به نظرم اگر یک خبرنگار میتواند تاثیرگذار باشد، عضو شورا و یا شهردار هم میتواند.
شهردار هنوز درباره پرونده املاک نجومی پاسخی نداده است
عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا شهردار تهران پرونده املاک نجومی را پیگیری کردهاند؟ گفت: هم در دور چهارم و هم در دوره پنجم اسناد موجود است. درست است که یک سال از مدیریت آقای حناچی میگذرد، اما سازمان املاک و مستغلات و حوزه حقوقی آقای شهردار باید به جد تا به امروز پاسخی میدادند. این خلاء در پیگیری نکردن پرونده املاک نجومی وجود دارد و هیچ یک از شهرداران ما در دوره پنجم شجاعت و شهامت استیفای حقوق مردم را نداشتند.
او افزود: عدهای معتقدند، شورا فقط قصد دارد بگوید، تصمیمگیرنده نیست و ابزار استیفای حقوق را ندارد و از همین رو تنها به تذکر بسنده میکند، اما عدهای دیگر هم میگویند تذکر دادن فرصت را می گیرد و نباید مدام درباره اشتباهات دیگران تذکر داد.
امانی با اشاره به اینکه این دوره مدیرت شهری امکان وارد کردن دانش آموختگان جوان و کاربلد را هم ندارد، تصریح کرد: برای ما حتی امکان تایید مدیران مورد نظر خودمان هم وجود ندارد، چرا که مسئولیت را با اختیار میدهند، اما در کشور ما مسئولیت را میدهند اما اختیار را نمیدهند. این همه جمعیت جوان دانشآموخته داریم که میتوانند شهرداری را متحول کنند، ولی به دلیل بدنه بسیار بزرگی که شهرداری دارد، نتوانستیم از دیگر دانشآموختگان و جوانان نیز بهره بگیریم.
مجلسیها درباره چرایی لغو تحقیق و تفحص از پرونده املاک توضیح دهند
او با بیان اینکه شفافیت در این دوره به خوبی پیش رفته است، به شفاف نبودن برخی قراردادها در دورههای گذشته مدیریت شهری اشاره کرد و افزود: در این دوره که شفافیت یکی از اهداف اصلی شورای شهر و مدیریت شهری بوده، وقتی برخی قراردادها بدون ترک تشریفات منعقد میشود، صدای همه بلند میشود که اقدامی غیرشفاف صورت گرفته است، در حالی که تا سه سال قبل این صداها نبود و نشان میدهد که شورا کار خود را انجام میدهد، اما همه ابزار دست شورای شهر نیست.
امانی با تاکید اینکه شهردار تهران باید با جدیت بیشتری پیگیر پرونده املاک نجومی باشد، تصریح کرد: امیدواریم آقای شهردار بتواند از لحاظ حقوقی پاسخگوی شورای شهر و افکار عمومی باشد.
او در واکنش به این که مجلسیها میگویند؛ شورای شهر باید پیگیر باشد و درخواست ورود نهادهای امنیتی و اطلاعاتی به این پرونده را داشته باشند، گفت: باید از آنها پرسیده شود، چه اهرمهایی چه در مجلس نهم و چه در مجلس دهم باعث شد تا تحقیق و تفحص از املاک نجومی به نتیجه نرسد؟ چرا که قدرت مجلس از ما بیشتر است. در مجلس کمیسیون اصل 90 به عنوان مدعیالعموم میتواند وارد شود، و سوال این است، با توجه به اینکه مستندات پرونده املاک نجومی موجود بود، چرا تحقیق و تفحص از این پرونده را به سرانجام نرساندند؟ و آیا اسناد تحقیق و تفحص به هیات اجرایی و نظارت در مجلس رسید؟
او با تاکید بر اینکه شهرداری تهران پیچیدگیهای بسیار متعددی دارد، گفت: باید تکلیف باغ برره، مجتمع باملند، خیریه امام رضا(ع) و سایر موارد تخلف ریز و درشت در شهرداری به صورت شفاف ذکر شود.
امانی با بیان اینکه در مدیریت شهری پیشین فقط ظاهر قانونی در برخی قراردادها رعایت میشد که به نوعی دور زدن قوانین بود تا نشان دهند، شکل قانونی رعایت شده است و این به این دلیل است که خلاءهای قانونی بارزی وجود داشت.