ماهان شبکه ایرانیان

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد به ایسنا اعلام کرد

استقرار مجهزترین ایکس‌ری در اروند/ ادعای قاچاق از شلمچه منتفی است

دبیر شورالی عالی مناطق آزاد و ویژه اعلام کرد که با بهره‌برداری از مجهزترین ایکس‌ری کامیونی کشور در منطقه آزاد اروند، ادعای قاچاق از مرز شلمچه منتفی خواهد بود.

استقرار مجهزترین ایکس‌ری در اروند/ ادعای قاچاق از شلمچه منتفی است

به گزارش ایسنا، امروز(دوشنبه) طی مراسمی در منطقه‌آزاد اروند از سامانه ایکس ری  کامیونی رونمایی شد که مسئولان مناطق آزاد آن را اتفاق مهمی در جریان کنترل مرز شلمچه و  پیشگیری از قاچاق می‌دانند.

در همین زمینه مرتضی بانک - دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی - به ایسنا اعلام کرد که با توجه به اهمیت تردد در مرز شلمچه که مرزی با تردد خودرویی و مسافری است، بهره‌برداری از این سامانه که مجهزترین ایکس ری کامیونی کشور است، ادعای قاچاق در این منطقه را به طور کلی منتفی خواهد کرد.

وی توضیحات بیشتری ارائه کرد و گفت که این دستگاه ایکس ری این امکان را فراهم می‌کند که در یک ساعت حداقل 120 کامیون و روزانه 1500 کامیون را اسکن و اطلاعات آنها را به اپراتورها منعکس کند که در این حالت ترافیک به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

به گفته مشاور رئیس جمهور، این دستگاه از محل اعتبارات داخلی سازمان منطقه آزاد اروند به ارزش 20 میلیارد  تومان خریداری شد که تولید داخلی است و توسط وزارت دفاع ساخته شده است.

گفتنی است که این ایکس ری پرسرعت، پلاک خوانی و کانتینر خوانی را توسط دوربین انجام می‌دهد که با نصب این تجهیزات، گمرک مرز تجاری شلمچه، مجهز به ایکس ری کامیونی پیشرفته شد و مشکلات موجود در حوزه قاچاق کالا و مواد مخدر و عبور کالا از مبادی رسمی برطرف خواهد شد.

این در حالی است که بندر خشک شلمچه بزرگترین بندر خشک تجاری کشور است که سالانه بیش از یک میلیارد دلار کالا و خدمات از این مرز به بزرگترین شریک تجاری کشورمان یعنی عراق صادر می شود.

این در حالی است که مصوبه هیات دولت در سال 1394 این الزام را ایجاد کرد که در مبادی ورودی مناطق آزاد نیز گمرک مستقر شود، در حالی که تا پیش از این مصوبه، گمرک فقط در پایانه‌های خروجی مناطق آزاد مستقر بود، چراکه طبق قانون چگونگی اداره مناطق آزاد، مبادلات بازرگانی مناطق با خارج از کشور پس از ثبت گمرکی از شمول مقررات صادرات و واردات مستثنی هستند و مقررات صدور و ورود کالا و تشریفات گمرکی در محدوده هر منطقه به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

چندی پیش میراشرفی، رئیس کل گمرک ایران درباره وضعیت استقرار گمرک در مناطق آزاد، این مهم را به دلیل گستردگی مناطق آزاد در ایران  و وجود موانع طبیعی بسیار سخت عنوان کرده و گفته بود که با این حال طبق تکلیفی که به عهده  گمرک گذاشته شده تا جایی که توانسته‌اند در اجرایی شدن آن حرکت کرده‌اند، ولی فعلا وضعیت چندان راضی‌کننده نیست.

رئیس کل گمرک، البته وضعیت منطقه آزاد اروند را مورد توجه قرار داده و تاکید داشت که منطقه اروند با دو شهر بزرگ آبادان و خرمشهر و چندین روستا بسیار وسیع هستند و باید برای کنترل ورود و خروج همه امکانات گمرکی را بسیج کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان