به گزارش خبرنگار مهر، حسن روحانی رئیسجمهور منتخب بعدازظهر امروز در نخستین نشست خبری خود پس از انتخابات 29 اردیبهشت ماه با بیان اینکه ملت ایران بزرگترین حضور خود را به نمایش گذاشت، گفت: 42 میلیون نفر جمعیت در پای صندوقهای رأی حاضر شدند که اگر میتوانستند رأی همه آنهایی را که در صف بودند، اخذ کنند، آمار به 45 میلیون نفر میرسید.
وی ادامه داد: مردم با این حضور خواستند بگویند که در کشور ما تکثر به رسمیت شناخته شده و هیچ گروه و هیچ جناحی قابل حذف نیست؛ مردم حضور دارند و از همه باید برای ساختن ایران پرآوازه بهره بگیریم.
سند 2030 آنجا که با دین و اخلاق ما سازگار نیست، کان لم یکن است
رئیسجمهور اظهار داشت: در این انتخابات مردم در تراز بالاترین دموکراسیهای جهان حضور یافتند؛ مردمی که دارای مشکلات اقتصادی هستند و در روستاها با مشکلات مواجه هستند، اما به پول «نه» گفتند؛ مردمی که به فکر اقتصاد بزرگتر هستند، به درآمد میلیونی 2.5 برابری تخیلی «نه» گفتند.
روحانی مدعی شد: «نه» مردم به فریبکاران بزرگتر بود؛ کسانی که تلاش کردند به مردم بگویند که دین آنها در خطر است؛ میخواستند بگویند که سند 2030 علیه دین آنها است؛ سندی که نه ما بلکه هیچ کشوری امضا نکرده و فقط یک توصیه است و دولت یازدهم هم با صراحت نوشته که آنجا که با دین و اخلاق ما سازگار نیست، کان لم یکن است.
وی با ادعای اینکه این دروغها کارگر نیفتاد، ادامه داد: مردم به تخریب و سخنان غیردقیق «نه» گفتند و به وحدت، اتحاد، تعامل و تعادل «آری» گفتند.
رئیس دولت تصریح کرد: بسیار مهم بود که مردم در این انتخابات به همه نهادها و ارگانها گفتند که هر کسی در جای خود و کار خود؛ مردم به نیروهای مسلح از عمق جان عشق میورزند و به رسانهها علاقهمند هستند، اما نمیپذیرند که یک نهاد ملی یا فراملی تبدیل شود به فروملی.
اقتصاد بدون وحدت و اتحاد پیشرفت نخواهد کرد
روحانی عنوان کرد: ولایتفقیه متعلق به ملت ایران است و تعلق به گروه خاصی ندارد؛ مردم به پایین آوردن مقام رهبری و سپاه و بسیج و نیروهای مسلح نه گفتند؛ مردم خواستند اعلام کنند که ما یک ملت مستقیم هستیم و باید صدای ما شنیده شود.
وی ادامه داد: مردم ما میدانند که اقتصاد بدون وحدت و اتحاد پیشرفت نخواهد کرد و بدون رقابت معقول اقتصادی که رقابت بر مبنای کیفیت محصول باشد، نه بر مبنای قدرت سیاسی، اقتصاد پیشرفت نمیکند.
رئیسجمهور با بیان اینکه اشتغال در سایه سرمایهگذاری امکانپذیر و سرمایهگذاری نیز در سایه آزادی و تعامل سازنده با جهان امکانپذیر است، گفت: مردم میخواستند بگویند که هیچکس حق ندارد سلیقه خود را به دیگران تحمیل کند و همه باید تابع قانون باشند.
وی تصریح کرد: همه مردم ما انقلابی هستند و هیچکسی حق ندارد انقلاب را به درون خانه خود بکشد؛ همه مردم نسبت به دین و فرهنگ خود حساس هستند.
روحانی اظهار داشت: انتخابات ما یک پیامی داشت که «ای همه مسئولان، مردم را باور کنید؛ مردم یعنی انقلاب اسلامی و دموکراسی». زنان و جوانانهایمان را باور کنیم، اقوام و مرزنشینان خود را باور کنیم و رأی حاشیهنشینهای کلانشهرها را ببینیم که با آنکه در فشار و زحمت هستند، برای سرنوشت خود پای صندوقهای رأی آمدند.
پیام انتخابات ما به جهان همزیستی مسالمت آمیز و تعامل سازنده است
رئیسجمهور افزود: مردم خواستند که پیشاپیش 40 سالگی انقلاب را جشن بگیرند و بگویند که برای قرن آینده یعنی سال 1400 آمادهایم.
وی در ادامه گفت: مردم خواستند به ملت های منطقه بگویند دولت دوازدهم و ملت در کنار شما هستند و تروریسم را ملت ایران ریشه کن خواهند کرد و ثبات را به منطقه بر می گردانند. ملت ما در این انتخابات به جهانیان گفتند با احترام متقابل حاضر هستیم تعامل کنیم و صلح در جهان بدون احترام و همزیستی متقابل امکانپذیر نیست؛ پیام انتخابات ما به جهان همزیستی مسالمت آمیز و تعامل سازنده است.
روحانی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه شما 4 سال پیش خود را حقوقدان نامیدید و در اولین صحبت هایتان بعد از پیروزی در انتخابات از تعبیر «وکیل ملت» استفاده کردید؛ منظور شما از این عبارت چیست و آیا می توان نماد این تعبیر را احقاق کامل حقوق مردم در قانون بدانیم، گفت: یکی از اهداف ما در گذشته و امروز احقاق حقوق مردم در همه زمینه هاست.
رئیس جمهور ادامه داد: احقاق حقوق ملت در سایه انسجام ملی و اقتدار بدست می آید. اگر در زمینه هسته ای توانستیم موفق شویم به دلیل این بود که مردم پشت سر رهبری یک انسجام ملی و اتحاد ملی ایجاد کردند و دولت با استفاده از این قدرت در صحنه ملی توانست از تحریم ها عبور کند.
روحانی افزود: برای اینکه سایر حقوق ملت را احقاق کنیم راه آن همان انسجام ملی و اجماع هم قوای داخلی کشور پشت سر رهبری است که انشاالله بتوانیم به آن دست پیدا کنیم
اجتماع در عربستان یک اجتماع نمایشی بود
روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه المنار لبنان در خصوص دیدار ترامپ و سران کشورهای اسلامی و امکان زمینه سازی برای بحران جدید در منطقه، گفت: این اجتماع در عربستان یک اجتماع نمایشی بود و ارزش سیاسی و عملی نداشت؛ از این نمایش ها قبلا هم عربستان درست کرده بود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مبارزه با تروریسم با جلسه و دادن پول ملت به ابرقدرت ها امکان پذیر نیست، اظهار داشت: آنکه در منطقه در مقابل تروریست ها ایستاده ملت عراق، سوریه و ملت لبنان است. ملت ایران هم از طریق دیپلمات ها و مستشاران نظامی اش به این ملت ها کمک کرده است.
وی ادامه داد: چه کسی باعث شد امروز داعش در شهرهای بزرگ عراق مستقر نباشد؟ جز ملت عراق، جز ملت سوریه؟ ملت ایران هم در کنار آنها بوده و خواهد بود.
روحانی تصریح کرد: چه کسی می تواند در این منطقه ادعا کند که بدون ایران ثبات منطقه حفظ خواهد شد و امنیت کامل مستقر می شود؟ چه کسانی به تروریست ها پول داده و می دهند و از آنها حمایت کردند؟ دولت هایی که از تروریست ها حمایت کرده اند نمی توانند ادعای مبارزه با تروریست ها را مطرح کنند.
دولت آمریکا هیچ وقت با تروریست ها مبارزه نکرده است
رئیس جمهور گفت: دولت آمریکا هیچ وقت با تروریست ها مبارزه نکرده، اما مردم آمریکا حتما با تروریست ها مخالف هستند و خون کشته شدگان در 11 سپتامبر با دادن پول پاک نمی شود.
وی افزود: حزب الله لبنان در مجلس و دولت لبنان با رای مردم حضور دارد و مورد اعتماد همه مردم لبنان است. باید صادقانه با تروریست مبارزه کرد.
روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم که وعده های روحانی در انتخابات را برشمرد در خصوص پایبندی به این وعده ها، گفت: من وعده هایی در انتخابات دادم و همه تلاشم عمل به وعده هاست. در دولت یازدهم تلاش کردم به همه وعده هایم عمل کنم و تا حدود زیادی موفق بودم.
رئیس جمهور ادامه داد: در آن دوره با مشکل کاهش قیمت نفت روبرو شدیم. در دولت دوازدهم حتما تلاش می کنیم که صادرات غیر نفتی ما به دو برابر برسد.
وی ایجاد 950 هزار شغل در سال را مشروط به سرمایه گذاری خواند و گفت: ما دنبال اشتغال هستیم، اما ایجاد 950 هزار شغل در سال به شرط و شروطی است که در برنامه ششم نیز ذکر شده است. برای تحقق این وعده باید 770 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری خارجی صورت گیرد.
خود را متعهد به اجرای برنامه هایم می دانم
رئیس جمهور تاکید کرد: تلاش ما این است که روابط مان با جهان به گونه ای باشد که سرمایه داخلی و خارجی را جذب کنیم. نسبت به افرادی که در فشار اقتصادی هستند تلاش داریم مستمری آنها را به سه برابر افزایش دهیم. هدف ما این است که در سال 1400 فقر مطلق را از بین ببریم. همه این وعده ها بر اساس برنامه های دقیق بود که در کتاب برنامه های دولت دوازدهم نیز ذکر کردیم.
وی تصریح کرد: خود را متعهد به اجرای برنامه هایی می دانم که اعلام کردم و از همه رقبایم تشکر می کنم و کمک می خواهم؛ اگر کسی این دولت را قبول ندارد بخاطر مردم و ملتش کمک کند.
روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار آسوشیتدپرس در خصوص اظهارات ترامپ در عربستان و همچنین احتمال گفتگوی بین ایران و امریکا گفت: ایران و امریکا در طی 40 سال گذشته مسیر پرپیچ خمی را با هم طی کردند. امریکایی ها از انواع شیوه ها علیه ملت ایران استفاده کردند و همواره شکست خوردند. از داستان طبس تا جنگ هشت ساله و فشار تحریم ها.
رئیس جمهور تصریح کرد: شاید تنها یک جا امریکایی ها توانستند موفقیت نسبی به دست آوردند آنجا هم زمانی بود که در مقابل ملت ایران سر فرود آوردند و پای میز مذاکره با ملت ایران با احترام حرف زدند که هم به نفع امریکایی ها بود و هم ایران و برد- برد بود.
امریکایی ها نسبت به منطقه ما همیشه اشتباه کردند
وی گفت: امریکا اگر راه دیگری را انتخاب کند مجددا شکست خواهد خورد.
روحانی ادامه داد: ما منتظریم دولت جدید امریکا استقرار فکری و موضع گیری پیدا کند تا ما بتوانیم قضاوت دقیق تری داشته باشیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: امریکایی ها نسبت به منطقه ما همیشه اشتباه کردند، حمله به افغانستان، عراق و تحریم ایران اشتباه بود؛ اگر یک مورد درست عمل کردند شما بفرمایید. امریکایی ها منطقه ما را نمی شناسند برخی به امریکا مشورت می دهند و با پول افرادی را در امریکا خریداری می کنند. امیدواریم دولت امریکا به فکر منافع امریکا باشد.
وی در ادامه گفت: نیاز به تست موشک داشته باشیم تست خواهیم کرد.
خبر در حال تکمیل است...