ماهان شبکه ایرانیان

سه پیش‌بینی مختلف از تاثیر کرونا بر بازار نفت

همه درباره این موضوع توافق دارند که ویروس کرونا که اکنون بیماری کووید ۱۹ نام گرفته و باعث تعطیلی بخش‌های بزرگی از صنعت چین و توقف سفر در این کشور شده است، به تقاضای جهانی برای نفت به شدت آسیب خواهد زد.

سه پیش‌بینی مختلف از تاثیر کرونا بر بازار نفت

به گزارش ایسنا، اما سه آژانس بزرگ پیش بینی‌کننده اوضاع انرژی، درباره شدت تاثیر ویروس کرونا روی تقاضا برای نفت و توازن بازار نفت در سال 2020 اختلاف نظر دارند.

آژانس بین‌المللی انرژی، اداره اطلاعات انرژی آمریکا و اوپک در گزارش‌های ماهانه که به تازگی منتشر کردند، پیش بینی خود از میزان تقاضای جهانی برای نفت در نیمه اول سال 2020 را پایین بردند. برآورد این آژانس‌ها از میزان افت تقاضا برای نفت به دلیل تاثیر ویروس کرونا، منعکس کننده نقطه نظر آنها درباره شدت تاثیر این اپیدمی در فقدان شواهد قاطع از تاثیر واقعی آن است.

تعجبی ندارد آژانس بین‌المللی انرژی که نماینده بزرگترین کشورهای مصرف کننده نفت است، بزرگترین تاثیر کرونا بر تقاضا و اوپک که نماینده تولیدکنندگان نفت است، جزئی‌ترین تاثیر را پیش بینی کرده است. و اداره اطلاعات انرژی آمریکا که نماینده بزرگترین کشور مصرف کننده و تولیدکننده نفت در جهان است، بین این دو قرار دارد.

آژانس بین‌المللی انرژی که پیش بینی خود از تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه اول امسال را به میزان 1.3 میلیون بشکه در روز کاهش داد که سه برابر بازبینی صورت گرفته توسط اوپک بوده است.

طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، تقاضای جهانی برای نفت در سه ماه اول 1.3 میلیون بشکه در روز کمتر از میزانی خواهد بود که یک ماه قبل تصور می‌رفت. این کاهش بسیار بزرگتر از میزانی است که اوپک انتظار دارد و به اندازه‌ای است که جهان را برای نخستین بار در یک دهه گذشته با کاهش سالانه تقاضا روبرو خواهد کرد. اکنون پیش بینی می‌شود مصرف نفت جهان در سه ماهه اول 940 هزار بشکه در روز کمتر از پیش بینی ماه گذشته باشد. رشد تقاضا بر مبنای سالانه در سه ماهه دوم بهبود خواهد یافت اما 270 هزار بشکه در روز خواهد بود که نصف پیش بینی یک ماه پیش است.

به نظر می‌رسد اوپک نگرانی چندانی ندارد و مقایسه گزارشهای ژانویه و فوریه این گروه نشان می‌دهد ویروس کووید 19 تقاضای چین برای نفت در سه ماهه اول را تنها 160 هزار بشکه در روز نسبت به برآورد ماه گذشته کاهش می‌دهد و میزان مصرف همچنان 140 هزار بشکه در روز بالاتر از مدت مشابه در سال 2019 خواهد بود. این نقطه نظر با آماری که توسط بلومبرگ نیوانرژی فاینانس تهیه شده، تضاد دارد. مصرف سوخت جت چین 240 هزار بشکه در روز نسبت به سطح پیش از شیوع اپیدمی کاهش پیدا کرده و با وجود پایان تعطیلات طولانی سال نو، جاده های این کشور خالی مانده‌اند.

فراتر از این ویروس، الگوهای جالبی از پیش بینی‌های تقاضای جهانی برای نفت نمود پیدا کرده‌اند. برآوردهای مصرف و رشد سالانه برای سال گذشته مورد بازبینی نزولی قرار گرفته‌اند و دوباره آژانس بین‌المللی انرژی و اداره اطلاعات انرژی آمریکا موضع بدبینانه‌ای نسبت به اوپک داشته‌اند.

هر سه آژانس اکنون اعلام کرده که رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال 2019 پایین یک میلیون بشکه در روز بوده است.

دیدگاه خوش بینانه اوپک در بین این سه آژانس به معنای آن است که تنها اوپک انتظار دارد سطح ذخایر جهانی نفت امسال پایین‌تر رود البته به شرطی که تولید اوپک نسبت به سطح تولید 28.86 میلیون بشکه در روز در ژانویه، تغییر پیدا نکند.

تقریبا کل صادرات بیش از 1.1 میلیون بشکه در روز نفت لیبی از زمان محاصره پایانه‌های صادرات نفت توسط نیروهای وفادار به ژنرال خلیفه حفتر، مسدود شده و تولید این کشور را به میزان 350 هزار بشکه در روز کاهش داده است. اگر بنادر لیبی بازگشایی نشوند تقریبا 800 هزار بشکه در روز ظرفیت تولید فعلی این کشور در ماه میلادی جاری متوقف خواهد شد و مجموع تولید اوپک را به 28 میلیون بشکه در روز می‌رساند که پایین‌ترین میزان در بیش از یک دهه گذشته خواهد بود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اوپک حتی بدون کاهش بیشتر تولید لیبی انتظار دارد ذخایر جهانی نفت امسال با نرخ 440 هزار بشکه در روز کاهش پیدا کند که در تضاد با نظر آژانس بین‌المللی انرژی و اداره اطلاعات انرژی آمریکا است که انتظار دارند ذخایر به همین میزان رشد کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان