خبرگزاری ایسنا: جمال عرف در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره روند برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میاندورهای مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: 16 هزار و 33 نفر در انتخابات ثبت نام که از این تعداد 7هزار و 157 پس از نظر شورای نگهبان و هیاتهای اجرایی تایید صلاحیت شدند.
وی در مورد آمار تحصیلات داوطلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: 1021 نفر تحصیلات دکتری، 5308 نفر کارشناسی ارشد و 422 نفر حوزوی هستند.
عرف در مورد تعداد شعبات رای افزود: 54 هزار و 611 شعبه اخذ رای داریم که از این تعداد،40210 شعبه ثابت و 14401 شعبه سیار است و برای مناطق صعب العبور تمهیداتی در نظر گرفتهایم.
رییس ستاد انتخابات کشور درباره میزان مشارکت در انتخابات مجلس نیز گفت: در دوره دهم 63 درصد، در دوره نهم و هشتم 55 درصد، در دوره هفتم51 درصد، دوره ششم 67 و دوره پنجم 71 درصد بوده است. در دوره قبلی مشارکت در تهران 51 درصد اما در برخی از استانها 78 درصد نیز بوده است.
عرف در مورد تعداد واجدین شرایط در انتخابات تصریح کرد: 57 میلیون 918 هزار نفر واجدین هستند که از این تعداد 29 میلیون آقا و 28 میلیون 800 هزار نفر خانم هستند.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون تخلف بزرگی به ما گزارش نشده است، بیان داشت عمده تخلف گزارش شده درباره تشکیل کارناوال و اندازه پوسترها بوده که قرار شد فرمانداریها تذکر دهند.
رییس ستاد انتخابات کشور درباره روند تحویل صندوقهای اخذ رای به شعب تصریح کرد: چهارشنبه در فرمانداریها با حضور فرماندار و ناظرین، آخرین چک صورت میگیرد و صندوقها پلمپ میشود و روز جمعه دستگاههای احراز هویت و صندوقهای رای در حضور نماینده فرماندار، ناظرین و مسئولین شعب باز خواهد شد.
عرف گفت: از 208 حوزه انتخابیه، 5 حوزه اقلیتهای دینی پس از شمارش آرا به سرعت نتیجه آرا مشخص میشود اما از 203 حوزه انتخابیه ملی، 174 حوزه تک نماینده هستند که آنها هم با
اتمام رایگیری، شمارش آرا میشود.
وی افزود: نتایج تهران و چند حوزه کلانشهر احتمالا تا یکشنبه اعلام خواهد شد. اگر در فرمانداری تهران و کلانشهرها شمارش آرا و تجمیع رایها طول بکشد، احتمال تعطیلی برخی مدارس وجود دارد.
عرف اظهار داشت: بیش از یک میلیون نفر در پروسه انتخابات همکاری میکنند که عمدتاً خود مردم هستند. قرار شد در شعبی که انتخابات مجلس و خبرگان همزمان انجام می شود پس از اتمام رایگیری ابتدا آرای مجلس شمارش شود.
رییس ستاد انتخابات کشور گفت: انتخابات از ساعت 8 صبح روز جمعه آغاز میشود و تا ساعت 18 ادامه دارد و شعبی که نیاز به تمدید دارند به وزارت کشور اعلام خواهد شد و حداکثر تا ساعت 24 روز جمعه امکان تمدید وجود دارد و پس از آن رایگیری تمام میشود.
وی اظهار داشت: این دوره به دلیل دیر اعلام شدن قانون شفافیت انتخابات نتوانستیم برای آن سقف تعیین کنیم.
وی در مورد پیش بینی حضور مردم در انتخابات گفت: برآورد ما 50 درصد حضور است اما امیدواریم این عدد بیشتر شود و به میانگین ده دوره گذشته یعنی 60 درصد نزدیک شود.
عرف با اشاره به اینکه در این دوره ترکیبی از انتخابات الکترونیکی و دستی برگزار میشود، افزود: به شکل استاندارد بخصوص در جاهایی که تشابه اسمی وجود دارد، کد انتخاباتی و اسم فرد نوشته شود اما عموما مردم نمینویسند. اگر تنها به نوشتن اسامی بسنده شود در صورت تشابه اسمی، آرا تقسیم میشود.