به گزارش ایسنا، دکتر سعیدرضا عاملی در جلسه چهارم ستاد هماهنگی اجرای نقشه مهندسی فرهنگی که به ریاست دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، ضمن تبریک حلول ماه رجب به تبیین مسائل اجتماعی ماههای اخیر پرداخت و اظهار کرد: مسائل پیش آمده مشخص کرد که در کشور نیاز به سیاست رسانهای هماهنگ برای بازنمایی مناسبتر از مسائل داریم.
وی افزود: رسانهها بعضا در بازنمایی یا دچار اغراق میشوند؛ یا این همانی (بازنمایی صحیح) داشته و یا در بازنمایی دچار اختلال میشوند و این مشکل موجب کاهش اعتماد عمومی یا اضطراب اجتماعی خواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با توجه به اینکه در مسائل اجتماعی، مردم ذینفع هستند باید هماهنگی مناسبتری در سیاستهای رسانهای در کشور داشت.
دکتر عاملی همچنین با اشاره به نتایج یک نظرسنجی ملی پیرامون موضوع شهادت شهید سپهبد سلیمانی، گفت: در نتایج این نظرسنجی 95 درصد مردم ابراز داشته بودند که با غم بزرگ مواجه شدهاند و بیش از 85 درصد پاسخگویان نیز اعلام نفرت نسبت به اقدام آمریکا داشتند و متعاقب آن نیز مسئله سانحه سقوط هواپیما و شهادت هموطنان به وجود آمد که اطلاعرسانی در این موضوعات نیاز به انسجام بیشتر در ساحتهای مختلف رسانهای کشور دارد.
دکتر عاملی با اشاره به کشته شدن تعداد دو هزار و 622 نفر به دلیل ویروس کرونا در جهان، اضافه کرد: دو هزار و 595 از این مرگ و میرها مربوط به کشور چین است و 27 مورد مربوط به سایر نقاط جهان است که شدت نگرانی ایجاد شده در جامعه ما همسطح مشکل در کشور ما نیست.
وی تصریح کرد: باید در کشور ضمن پیگیری سیاستهای سلامت؛ مراقبت کرد که حجم نگرانی به نحوی نباشد که مردم گرفتار "اضطراب اجتماعی" شوند و ضرورت دارد که در این زمینه و ایجاد سیاست رسانهای منسجم در کشور تدبیری اندیشیده شود.
دکتر عاملی در حاشیه این جلسه نیز اظهار کرد: در این جلسه پیرامون مباحث اجتماعی روز ایران از جمله ویروس کرونا نکاتی ارائه شد.
وی تصریح کرد: بر اساس نکات مطرح شده اجرای برنامه راهیان نور فعلا متوقف شده و برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در دانشگاههای استانها منوط به تایید و نظر وزارت بهداشت شده است.
نگرانیهای اجتماعی باید متناسب با سطح مسئله باشد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین اشاره به تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا در جهان و مقایسه تعداد آن با ایران گفت: هراس عمومی در این زمینه در جامعه ایجاد شده است که مناسب نیست و نگرانیهای اجتماعی باید متناسب با سطح مسئله باشد.
وی ضمن تاکید بر لزوم حساسیت برای رفع مشکل و رعایت نکات بهداشتی و پرهیز از برگزاری جلسات و اجتماعات غیر ضروری، گفت: در خصوص تعطیلی دانشگاهها و مراکز آموزشی نباید گذاشت نظام آموزشی- ضمن حفظ تدابیر بهداشتی- لطمه ببیند.
دکتر عاملی همچنین در خصوص دستور جلسه ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی اظهار کرد: در این جلسه چارچوب تدوین اسناد ملی حوزه فرهنگ به تصویب رسید.
وی با اشاره به لزوم تدوین 23 سند ملی در موضوع فرهنگ بر اساس سند مهندسی فرهنگی، گفت: تدوین و تصویب این اسناد باید یک فرایند مشخص را طی کند و محتوای اسناد نیز باید ناظر به نیازها و مسائل جامعه باشد تا کمک به ارتقای فرهنگی جامعه کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در فرایند تدوین اسناد توجه به ذینفعان نقش محوری دارد، گفت: کمیته تخصصی در ساختار اسناد پیشبینی شده است که مسئولیت آن با دستگاه محوری تدوینکننده سند است و سایر نهادهای مدنی نیز در آن عضویت دارند.
وی اضافه کرد: در این کمیته اساتید و صاحبنظران حوزه فرهنگ نیز حضور دارند و اجتماعی شدن سند از آن نقطه رقم خواهد خورد و ان شاءالله با اسناد با پذیرش اجتماعی بالاتر و مقبولیت دستگاهها شاهد موفقیت بهتری در اجرا باشیم.
بر اساس اعلام شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عاملی در پایان گفت: چارچوب تدوین اسناد ملی حوزه فرهنگ در این جلسه به تصویب رسید، با رویکرد مسئله محوری و تنظیم اسناد از سمت ذینفعان که امیدواریم تاثیر مثبت در تدوین و اجرای اسناد را شاهد باشیم و در جلسه بعد تقسیم کار ملی برای تدوین اسناد را در دستور کار خواهیم داشت.