ماهان شبکه ایرانیان

به مناسبت هفتمین سالگرد درگذشت فوتبالیست خوزستانی

آن زمان که "نوری" جادو می‌کرد

ایسنا/خوزستان وقتی توپ را از این پا به آن پا می‌کرد، تکنیک و تسلط بی‌چون و چرایش به توپ و زمین باعث شد، به جادوگر فوتبال خوزستان معروف شود.

آن زمان که "نوری" جادو می‌کرد

مرحوم نوری خدایاری متولد هفتم فروردین ماه 1323 در بغداد و از پدر و مادری ایرانی الاصل بود که در 17 اسفندماه 1391 و در سن 68 سالگی در اهواز دار فانی را وداع گفت.

به گزارش ایسنا، نوری خدایاری در سن 19 سالگی به ایران مهاجرت می‌کند و تصمیم می‌گیرد در تهران به فوتبال، رشته مورد علاقه‌اش ادامه دهد. او به پرسپولیس می‌رود اما در آن جا چندان موفق نمی‌شود و برای ادامه فوتبال به اهواز می‌آید.  

خدایاری که چندماهی از فوتبال دور شده بود، در یک تیم محلی اهواز دوباره جوانه می‌زند. بازی و تکنیک نابش، باعث جذب این فوتبالیست به تیم پاس اهواز می‌شود. خدایاری کارش را زیر نظر لفته سه‌برادران آغاز می‌کند. عملکرد بسیار خوب او باعث قهرمانی تیم پاس در مسابقات باشگاه‌های اهواز می‌شود. درخشش او در این رقابت‌ها نیز باعث می‌شود که نام او و تکنیکش، زبانزد همه شود و به او لقب جادوگر را بدهند.

به ترتیب از سمت راست حسن روشن، مرحوم نوری خدایاری و پرویز مظلومی/ تیم‌ملی جوانان

نوری خدایاری هنگامی که درون زمین توپ را با پاهایش لمس می‌کرد، تسلط بی‌چون و چرایی به توپ و زمین داشت. او در حفظ توپ و انجام حرکات نمایشی با توپ، معروف بود اما چهره همیشه خندان و اخلاق خوب او نیز از دیگر شاخصه‌های مرحوم خدایاری محسوب می‌شد.

او تا جایی پله‌های ترقی را طی کرد که به عضویت تیم‌ملی جوانان ایران نیز درآمد و همراه با تیم‌ملی ایران، جام قهرمانی آسیا را هم بالای سر برد. شش دوره حضور در جام تخت جمشید و انتخاب شدن برای تیم‌ملی ب، از دیگر افتخارات ثبت شده در کارنامه مرحوم خدایاری است. او همچنین با بازیکنانی چون ناصر حجازی، مجید روشن و پرویز مظلومی، همبازی بود.

در ادامه مصاحبه ایسنا با حسن اهوازی یکی از همبازی‌های مرحوم نوری خدایاری در تیم نیرو اهواز به مناسبت 17 اسفند، هفتمین سالگرد درگذشت این فوتبالیست ارزنده را می‌خوانید.

این پیشکسوت فوتبال خوزستان، اظهارکرد: نوری خدایاری فوتبال خود را از کشور عراق آغاز کرد و بعد به ایلام و سپس به تهران رفت و در پرسپولیس شاغل شد. البته در این تیم چندان موفق نبود و راهی اهواز شد و کار خود را در تیم پاس اهواز و زیر نظر لفته سه‌برادران شروع کرد.

نوری خدایاری اولین نفر نشسته از پایین سمت راست/همراه با تیم نیرو اهواز در جام تخت جمشید

وی ادامه داد: مرحوم خدایاری سپس همراه با تیم نیرو اهواز در جام تخت جمشید شرکت کرد که من هم عضو همین تیم بودم. یک دوره نیز من کمک مربی تیم نیرو بودم و خدایاری همچنان به عنوان بازیکن در تیم نیرو مشغول به فعالیت بود. او در مجموع شش دوره در جام تخت جمشید حضور داشت که البته دوره ششم را با تیم ابومسلم بود و سپس از مشهد به تیم ابوذر اهواز پیوست.

اهوازی عنوان کرد: خدایاری بسیار با تکنیک و بازی او در حدی بود که مدافعان حریف را خسته می‌کرد. در تیم‌ملی جوانان هم بازی کرد و برای تیم‌ملی ب هم انتخاب شد. همچنین مرحوم حجازی نیز از دوستان صمیمی مرحوم خدایاری بود.

مرحوم نوری خدایاری

وی با اشاره به خصوصیات اخلاقی نوری خدایاری، گفت: او علاوه بر این که در زمین بازی از نظر فوتبال برتر بود و وقتی توپ را می‌گرفت، همه  می‌گفتند "نوری" جادو می‌کند، از نظر اخلاق هم زبانزد و بسیار خوش خنده بود. در زمانه‌ای که اخلاق در فوتبال کم رنگ شده است، به نظرم جای افراد با اخلاقی مثل مرحوم خدایاری احساس می‌شود. آن زمان همه با تمام وجود و عشق بازی می‌کردند ولی اکنون پول حرف اول را می‌زند.

این پیشکسوت فوتبال در ادامه نیز عنوان کرد: در دوره‌ای که مسعود رضاییان، مدیرعامل فولاد بود، من به همراه نوری خدایاری، لفته سه‌برادران و بَدر جابری به عنوان اعضای کمیته فنی باشگاه فولاد انتخاب شدیم. مرحوم خدایاری نیز از رضاییان به عنوان "معمار فولاد" یاد می‌کرد و معتقد بود که رضاییان اقدامات خوبی برای باشگاه فولاد داشت زیرا در زمان همین مدیرعامل نیز نفرات زیادی از فولاد به تیم‌ملی فوتبال دعوت شدند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان