خبرگزاری تسنیم: حسین محمدصالحی منتخب مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره تبعات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی شیوع ویروس کرونا، اقدامات مجلس جدید در جهت رفع تبعات ناشی از شیوع این ویروس، رویکرد مجلس یازدهم نسبت به دولت دوازدهم و همچنین اولویتهای قوه مقننه، توضیحاتی را ارائه کرده که در ذیل میخوانید.
تسنیم: با توجه به اینکه در حدود 2 ماه است که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرده به نظر شما تبعات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی این پدیده در کشورمان چه بوده است؟
صالحی: بیکاری و مشکلات مادی کارگران، اصناف و بازاریان، ناوگان حمل و نقل و بسیاری از مشاغل دیگر با شیوع ویروس کرونا افزایش یافته و متقاضیان بیمه بیکاری به تبع آن زیاد شده است؛ تجمعات کارگری لازم برای امر کشت و کار به تعویق افتاده و برنامه کشاورزی را دچار اختلال کرده است.
شیوع این ویروس مراکز آموزشی را از حضوری به مجازی، آموزش ناعادلانه و محرومیت مناطق محروم را بیشتر کرده است و بیمارستانها و مراکز درمانی در مناطق محروم به خاطر نبود تجهیزات لازم در درمان بیماران نا توان شده و مردم در این مناطق آسیب بیشتر دیده اند؛ علاوه بر آن پیامدهای اقتصادی و مشکلات اجتماعی نظیر فقر و بیکاری و بدهی، درگیریهای قضایی را بیشتر کرده است و از نظر سیاسی دولت را دچار دردسر ساخته و به نوعی وقت زیادی از فرصت کاری دولتمردان را صرف خود کرده است.
تسنیم: به نظر شما مجلس یازدهم چگونه میتواند تبعات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ویروس کرونا را مدیریت کند؟
صالحی: مجلس یازدهم باید نظارت بیشتری در حوزه بهداشت و درمان داشته باشد و نهادهای مرتبط را به کار و تلاش بیشتر وادارد تا ضمن پیشگیری از گسترش بیماری وضعیت اشتغال و رقاه اجتماعی را بهبود بخشد؛ توجه بیشتر به صندوق بیمه بیکاری، توجه به اقشار ضعیف و کم درآمد و صرفه جویی اقتصادی در بخشهای بالا دستی از راههای کم کردن تنشها و تبعات این ویروس و دولت باید هر چه زودتر برای تجهیز درمانگاههای مناطق محروم تدابیری اتخاذ کند و بیمارستانهای مراکز شهرستانها را به تجهیزات لازم نظیر سی تی اسکن و ... مجهز سازد تا موجب تجمع بیماران در مراکز در مانی شهرهای بزرگ نشود و باعث هزینههای گزاف و رفت و آمد و سرگردانی مردم در این اوضاع اقتصادی نگردد.
تسنیم: با توجه به اینکه یک سال از عمر دولت دوازدهم باقی مانده به اعتقاد شما رویکرد مجلس یازدهم در برابر دولت چگونه خواهد بود؟
صالحی: قطعاً مجلس یازدهم در پی اهداف سیاسی نیست و قصد تقابل با دولت را ندارد، اما نمیتوان یک سال از عمر مجلس را نادیده گرفت لذا مجلس در جهت اصلاح امور کشور تلاش خواهد کرد و وزرا و دولتمردان پر تلاش و با برنامه که میتوانند خود را با اهداف و برنامههای نمایندگان هم سو سازند، به کار خود ادامه میدهند؛ در مجموع هدف مجلس به حاشیه بردن دولت نیست بلکه همراهی و توانمند سازی دولت تا پایان موعد قانونی آن استدر جهت اهداف نظام اسلامی و برای خدمت رسانی بیشتر به ملت عزیز ایران به شکلی که به حیثیت و اعتبار جمهوری اسلامی لطمهای وارد نشود.
تسنیم: اولویتهای امروز کشور چیست؟ و مجلس یازدهم چه اقداماتی میتواند در این زمینه انجام دهد؟
صالحی: مهمترین وظیفه منتخبان ملت در مجلس یازدهم تسهیل فعالیتهای اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید، اصلاح و انعطاف قوانین در جهت رونق و جهش تولید است. از دیگر سو بیشتر فعالیتهای اقتصادی در دست دولت و شرکتهای وابسته به دولت است که در مواجهه و تقابل با اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی میباشد و باید برای رهایی از اتکا به بودجه درآمدهای نفتی، بخش خصوصی و خصوصی سازی را در بدنه اقتصادی فعال کرد و با نظارت درست و دقیق و ایجاد مشوقهای لازم وضعیت اشتغال و اوضاع اقتصادی را از حالت بیمار گونه خارج ساخت و دولت باید از سهام تحت مالکیت خود به طور سالم و شفاف خارج شود به خصوص در این ایام که بازار سهام رونق خوبی دارد.