باشگاه خبرنگاران جوان: رضایتی کارشناس حوزه انرژی ، درباره سقوط بی سابقه قیمت جهانی نفت اظهار کرد: اخیرا شاهد بودیم که قیمت نفت تا 60 دلار کاهش داشته است، اما این کاهش مربوط به یکی از سررسیدهای ماه میبوده است و قرار دادهای بعدی بالای 20 دلار معامله شده است.
او ادامه داد: دلیل این است که در این ماه توازن عرضه و تقاضا برهم خورده و مازاد عرضه زیاد بوده، همچنین هزینه نگهداری برای آنها به صرفه نبوده است.
رضایتی افزود: قراردادهای نفتی عمدتا در منطقه ای از آمریکا است که نیاز به هزینه حمل دارد تا به دریا برسد، بنابراین ترجیح می دهند هزینه ای را پرداخت کنند تا خریداران، نفت را از انبار خارج کنند.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیر کاهش بهای نفت بر قیمت جهانی بورس و طلا، گفت: این کاهش اخیر قیمت نفت 2 تاثیر متناقض دارد، از یک طرف بر قیمت محصولات پتروشیمی و کالاهایی اقتصادی مانند فولاد و مس اثر گذاشته و بهای تمام شده و سود شرکت ها را کاهش خواهد داد.
رضایتی ادامه داد: از طرفی با فاصله زمانی، کاهش ارز ورودی و کاهش محصولات اقتصادی که عمده ارز کشور را تامین می کنند، به دنبال خواهد داشت. با کاهش ورودی ارز انتظار داریم با یک وقفه زمانی دلار نیز روند صعودی داشته باشد و کاهش قیمت نفت را در بازار سرمایه پوشش دهد. با وجود اینکه در بازار واقعی اقتصاد، کاهش بهای نفت اتفاق بدی است اما در بازار سرمایه به دلیل وجود تورم، رشد اسکناس دلار باعث کاهش نرخ آن می شود.
او افزود: به نظر می رسد تقاضای جهانی نفت کم شده و کشور ما مقدار کمی نفت و محصولات پتروشیمی و فولاد صادر می کند و همچنین با کاهش حجم صادرات تاثیر منفی مضاعفی بر بازارها خواهد داشت.
این کارشناس حوزه انرژی در پایان با اشاره به اثرگذاری کاهش قیمت نفت بر قیمت جهانی طلا عنوان کرد: در مجموع وقتی اقتصاد خام وارد رکود می شود طلا به عنوان کالای امن می تواند، تقاضای بیشتری داشته باشد و می توانیم پیشی بینی کنیم که قیمت طلا در آینده رشد داشته باشد.