ماهان شبکه ایرانیان

کشیدن "ترمز" پیشرفت سرطان با روش ابداعی دانشمندان آمریکایی

دانشمندان "مرکز سرطان راگل دانشگاه میشیگان"(University of Michigan Rogel Cancer Center) یک مکانیسم مهم "ترمز" را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند پیشرفت انواع مختلف سرطان را متوقف کند.

کشیدن "ترمز" پیشرفت سرطان با روش ابداعی دانشمندان آمریکایی

به گزارش ایسنا و به نقل از یورک الرت، کلید موفقیت دانشمندان در این مطالعه در مرکز پروتئین فسفاتاز 2(Protein phosphatase 2) یا PP2 که با نام اختصاری PP2A هم شناخته می‌شود، بود. پروتئین فسفاتاز 2 نوعی آنزیم تولید شده توسط بدن انسان است که قادر به متوقف کردن رشد تومور است.

پروتئین فسفاتاز 2 یک آنزیم است که در انسان توسط ژن "PPP2CA" کدگذاری می‌شود. این آنزیم یک پروتئین فسفاتاز هتروتریمریک است که در تمامی نقاط بدن بیان می‌شود و بخش بزرگی از فعالیت فسفاتازی را در سلول‌های یوکاریوت‌ها بر عهده دارد.

پروتئین فسفاتاز 2 نوعی آنزیم تولید شده توسط بدن انسان است که با شکستن پروتئین‌های استفاده شده توسط سرطان برای تکثیر، قادر به متوقف کردن رشد تومور است.

دانشمندان مدت‌ها بود می‌دانستند که برخی از ترکیبات به نام "اس ام ای پی‌ها"(SMAPs) که مخفف جمله "فعال کننده مولکول‌های کوچک PP2A" است قادر به افزایش فعالیت PP2A هستند و به آن در از بین بردن سلول‌های سرطانی و کاهش تومورها کمک می‌کند. با این حال، آنها درک دقیقی از مکان پروتئینی که در آنجا این ترکیبات با آن در تعامل هستند، نداشتند.

برای حل این مسئله محققان از نوع خاصی از میکروسکوپ برای تولید یک مدل سه بعدی از یک مولکول که در نقاط معینی به پروتئین PP2A متصل می‌شود، استفاده کردند و به آن اجازه دادند تا رشد تومورها را متوقف کند.

"درک تیلور"(Derek Taylor) محقق ارشد این مطالعه گفت: تصاویر سه بعدی که ما از ملکول  "دی تی-061 " (DT-061) که به PP2A متصل است، داریم به ما اجازه می‌دهد برای اولین بار ببینیم که چگونه قطعات مختلف پروتئین توسط این ترکیب جمع آوری و تثبیت شده است.

از آنجایی که PP2A در سایر بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر نیز مهار می‌شود، تیلور امیدوار است اکنون که ساختار ملکول"دی تی-061 "  شناخته شده است بتواند از آن برای توسعه ترکیباتی که می‌توانند در درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها موثر باشد، استفاده کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان