شناسه : ۲۰۰۲۷۳۳ - سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۲۱:۵۷
اقتصادآنلاین گزارش میدهد؛
استقبال سرد مردم از عرضه ETF دولتی/ با گذشت ۱۰روز تنها ۱۲درصد از عرضهها جذب شده است
به گزارش اقتصادآنلاین، دولت اعلام کرد قصد دارد بخشی از داراییهایی خود را در قالب صندوقهای قابل معامله یا همان ETF به بازار سهام عرضه کند. اولین صندوق متشکل از سهام دولت در بانکهای تجارت، ملت، تجارت، بیمه البرز و بیمه اتکایی امین بود.
پذیرهنویسی برای خرید این واحدها از 14ام اردیبهشت آغاز و تا 31 اردیبهشت ادامه دارد. ارزش روز دارایی این صندوق 32هزار میلیارد تومان است که به همراه دو صندوق دیگر که بعدا عرضه خواهد شد به 50هزارمیلیارد تومان میرسد اما به دلیل تخفیف زیادی که دولت برای فروش این سهامها در نظر گرفته است پولی که از مردم دریافت میشود 17هزارمیلیاردتومان خواهد بود.
عباس معمارنژاد، معاون بانکی و بیمهای وزیر اقتصاد، صبح امروز در نشست خبری خود اعلام کرد که از 14ام اردیبهشتماه که پذیرهنویسی آغاز شد تا امروز که 23ام اردیبهشت است با گذشت 10روز به طور تقریبی حدود 2هزارمیلیارد تومان از این واحدها به فروش رفته است. با توجه به اینکه دولت مبلغ فروش این صندوقها به مردم را 17هزارمیلیارد تومان تعیین کرده است، فروش 2هزارمیلیارد تومان در 10روز تنها 12 درصد کل فروش رادربرمیگیرد که رقمی بسیار ناچیز است.
این درحالیست که در جریان عرضه شستا در 27فروردین ماه امسال تنها در 3 ساعت 10هزارمیلیارد تومان تامین مالی صورت گرفت و این نشان میدهد که در شرایط امروز و با وجود استقبال فراوان مردم از بازار سرمایه، این بازار ظرفیت بسیار بیشتری از آنچه در عرضه این صندوقها اتفاق افتاده است را داراست. علاوه بر اینکه خرید سهم این صندوقها محدود به داشتن کد بورسی نیست و افراد با کد ملی هم میتوانند در این پذیرهنویسی شرکت کنند.
به نظر میرسد استقبال زیادی از عرضه داراییهای دولت در قالب ETF صورت نگرفته است که میتوان گفت این موضوع به نقدشوندگی پایین آنها و خودداری دولت از تفویض مدیریت این سهامها به سهامداران برمیگردد.
هرچند معمارنژاد امروز اعلام کرد انتظار میرود در روزهای پایانی استقبال از خرید این سهمها توسط مردم بیشتر شود اما آنچه تجربه عرضههای پیشین نشان داده است به ما میگوید این تصمیم دولت و عرضه ETFها چندان مورد توجه نه تنها فعالین بازار بلکه مردمی که در بازار سرمایه فعالیت ندارند هم قرار نگرفته است.