ماهان شبکه ایرانیان

کرونا تجارت دریایی را متوقف کرد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، چند ماهی است که ویروس کرونا خود را در کشور ما نشان داده است و این روزها همچنان در حال پیشروی در نقاط مختلف است و گویا پایانی برای این دوران وجود ندارد.

شرایط شیوع کرونا بر زندگی مردم تأثیر زیادی گذشته است و سبک زندگی مردم را به نوعی عوض کرده و از سوی دیگر شاهد توقف بسیاری از فعالیت‌ها و در کنار آن بیکار شدن افراد زیادی هستیم.

استان بوشهر در کنار ساحل خلیج فارس به عنوان یکی از نقاط اصلی ورود و خروج کالا به کشور محسوب می‌شود که سهم بسیار بالایی در مجموع صادرات و واردات کشور را به خود اختصاص داده است.

تجارت دریایی یکی از مشاغل خاص و مهم در استان بوشهر است که از شمال تا جنوب استان افراد بسیار زیادی در این زمینه مشغول به فعالیت هستند و از این طریق امرار و معاش می‌کنند.

این روزها و به دنبال شیوع کرونا، بسیاری از این افراد بیکار شده‌اند و برای تأمین معاش و نیازهای خود با مشکلات فراوانی روبرو هستند و امیدوارند که به زودی گشایشی ایجاد شود و فعالیت آنها از سر گرفته شود.

توقف فعالیت لنج‌ها که با ممنوعیت خروج از بنادر استان و همچنین ممنوعیت ورود به بنادر کشورهای حاشیه خلیج فارس و خصوصاً امارات روبرو بوده است، فعالیت‌های تجارت دریایی را متوقف کرده است.

این روزها با شرایط خاصی زمینه تجارت با بنادر کشور امارات فراهم شده است که البته شرایط و دستورالعمل‌های خاص و هزینه‌بری را در پی داشته است.

بسیاری از ملوانان استان بوشهر طی این مدت بیکار هستند و در سخت‌ترین شرایط از نظر معیشتی به سر می‌برند که انتظار می‌رود بیش از پیش مورد توجه و حمایت قرار گیرند.

چند ماه است که بیکاریم / حمایت نمی‌شویم

یکی از ملوانان استان بوشهر  گفت: طی چند ماه اخیر به دنبال شیوع بیماری کرونا ما هم بیکار شده‌ایم و از هیچ حمایت و حتی بیمه هم برخوردار نیستیم و زندگی ما سخت می‌گذرد.

محمد که سال‌ها است از طریق تجارت دریایی و با شغل ملوانی زندگی می‌گذراند ادامه داد: انتظار داریم برای ما هم مانند سایر کارگران در مشاغل دیگر حقوق پایه‌ای تعیین کنند تا بتوانیم از مزایای آن استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه حقوق ملوانی بسیار ناچیز است و کفاف زندگی ما را نمی‌دهد افزود: ما ملوانان از هیچ جایی حمایت نمی‌شویم و انتظار داریم بهتر و بیشتر و از قبل به ما توجه شود.

از مزایای بیمه بیکاری بی‌بهره‌ایم

عبدالرضا ملوان دیگری است که طی ماه‌های اخیر بیکار بوده و هیچ درآمدی از طریق ملوانی نداشته است. او می‌گوید: با شیوع ویروس کرونا چندین ماه است که ما بیکار هستیم و حمایتی یا بیمه بیکاری هم نداریم.

وی با اشاره به اینکه از مزایای کارگران در خشکی برخوردار نیستیم، گفت: برای ما بیمه کامل واریز نمی‌شود و به همین دلیل از مزایای بیمه بیکاری هم نمی‌توانیم استفاده کنیم.

دریانوردی کساد شد

ملوان دیگری که او نیز این روزها از بیکاری در عذاب است گفت: دریانوردی و فعالیت‌های مربوطه طی ایام کرونایی تعطیل شده است و شرایط زندگی برای ما بسیار سخت شده است.

وی به دستمزد پایین فعالیت ملوانی و بی‌بهره بودن از خدمات بیمه اشاره کرد و ادامه داد: در تأمین معیشت خود با سختی‌های بسیار زیادی روبرو هستیم و انتظار داریم مسئولان نگاه بهتری به ما داشته باشند.

بیکاری 20 هزار ملوان

رئیس اتاق بازرگانی استان بوشهر اظهار داشت: تجارت دریایی یکی از مشاغل مهم در استان بوشهر است و مردم این استان فعالیت‌های گسترده‌ای در این حوزه دارند.

خورشید گزدرازی با اشاره به تأثیرات کرونا در زندگی مردم و خصوصاً ملوانان اشاره کرد و ادامه داد: با شیوع بیماری کرونا، فعالیت‌های دریانوردان در استان بوشهرم توقف شده است و بسیاری از آنها بیکار شده‌اند.

دو هزار و 500 لنج تجاری در 11 بندر استان بوشهر متوقف شده است که 20 هزار نفر در این لنج‌ها فعالیت داشتند وی با اشاره به اینکه ملوانان استان بوشهر سه ماه است که بیکار شده‌اند افزود: 2 هزار و 500 لنج تجاری در 11 بندر استان بوشهر متوقف شده است که 20 هزار نفر در این لنج‌ها فعالیت داشتند.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با اشاره به اینکه ملوانان و خدمه‌های لنج‌های تجاری از مزایای بیمه بیکاری نیز بی‌بهره هستند، اضافه کرد: ملوانان و خدمه این شناورها از سه ماه گذشته با شیوع کرونا و اعمال محدودیت‌ها بیکار شده‌اند.

وی از بحران‌های معیشتی و مالی در بین ملوانان و کارگران لنج‌ها خبر داد و بیان کرد: این افراد منتظر اتخاذ تصمیمات مناسب از سوی متولیان هستند تا با آغاز مجدد فعالیت خود به رونق بنادر و بازارهای کشور کمک کنند.

لزوم توجه به ملوانان

گزدرازی با اشاره به آمادگی اتاق بازرگانی برای شناسایی نیازمندی‌های بازار مصرفی استان و صنایع تولیدی در داخل استان و استان‌های پیرامون گفت: تردد لنج‌های تجاری از بنادر استان بوشهر به بنادر امارات با سختی‌ها فراوان از سر گرفته شده است.

وی به شرایط خاص ورود لنج‌های تجاری ایرانی به بنادر امارات به خاطر کرونا اشاره کرد و افزود: با تغییر رویه‌های معمول از سوی دولت، کالای همراه ملوان با دستورالعمل‌های پیشین اجازه ورود نخواهد یافت.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای مهم برای تأمین نیازهای داخل کشور، استفاده از فرصت ته‌لنجی است که دولت باید نیازهای خود را اعلام کند تا این کالاها بدون ثبت سفارش وارد شوند.

وی با اشاره به اینکه تجدید نظر دولت در محدودیت‌های اعمال شده کمک خوبی خواهد بود، تصریح کرد: کالای ته‌لنجی فرصتی مناسب برای تأمین کالاهای مصرفی و صنایع تولیدی کشور است.

اگر چه تلاش‌هایی برای کمک به ملوانان و کمک به معیشت آنها از طریق اهدا کارت‌های هدیه بنیاد مستضعفان صورت گرفت اما این تلاش‌های اندک نیز نتوانست کمک چندانی به آنها کند.

لازم است که مسئولان در شرایطی که اکثر خانواده‌های این منطقه از طریق این شغل زندگی خود را می‌گذرانند و در شرایط فعلی در تنگنا و سختی قرار گرفته‌اند، برای برون رفت از تنگناهای اقتصادی و معیشتی ملوانان و ناخدایان و سایر مشاغل مرتبط با آن در این شهرستان به یاری این افراد همت و در رفع مشکلات آنها کمک کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان