خبرآنلاین: «از یک اصلاح طلب باید توقع اصلاح کردن داشت نه براندازی »، «رفتار احمدی نژاد و رئیسی تابعی از مفهوم اصلاح طلبی شده است»، «شاید عارف تصمیم دارد برای 1400 کاندیدا شود»، «شاید بگویند شیطان پشت سر احمدی نژاد است»،«محسن رضایی قطعا برای 1400 می آید»،«وقت مذاکره با ترامپ و آمریکا نیست» و ...این بخشی از اظهارات محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز است.
این روحانیِ اصلاح طلب گرچه اشکالات به اصلاح طلبان و عملکردشان و تاثیرش بر پشت کردن مردم به صندوق رأی با بی تاثیر نمی داند اما معتقد است «گفتمان اصلاحات همچنان در بین مردم خریدار دارد.»
گفتگو با ابطحی به کاندیداهای احتمالی 1400 هم رسید، او که می گفت چندان اطلاعی از استعفای عارف ندارد از احتمال تصمیم او برای کاندیداتوری حرف زد، از اینکه محسن رضایی قطعا می آید . او البته تاکید داشت نگران تحرکات این روزهای احمدی نژاد و کاندیداتوریش نیست .
آنچه در ادامه میخوانید مشروح گفتگوی خبرآنلاین با حجت الاسلام محمدعلی ابطحی است؛
*آقای ابطحی! امروز در رسانهها خبر استعفای آقای عارف از ریاست «شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان» منتشر شد. عدهای معتقدند که برخی از مردان و زنان اصلاح طلب، از جمله شما برای روزهای سخت ساخته نشدهاید و در ایام سختی صحنه را ترک میکنید. تا چه میزان با این تعبیر موافق هستید؟
بنده این تعبیرات را نمیپذیرم. باید دید که در روزهای سخت اصلاح طلبان عرصه را ترک کردهاند یا برخی روزهای سخت را برای ما برنامهریزی میکنند؟ واقعیت این است که جریان اصلاحات هیچگاه با «رأی مردم» و «مردم» مشکلی نداشته است، حتی جریان رقیب نیز از این منش اصلاح طلبان با خبر است.
شعار «اصلاح طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» را آمدنیوز مطرح کرد
هرگاه که موضوع حضور مردم و رأی آنها مطرح بوده، اصلاح طلبان مخالفتی نشان ندادهاند. در این سالها عدهای تلاش کردهاند تا ظرفیت دعوت اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات را بگیرند. بنده حتی شعار «اصلاح طلب، اصولگرا؛ دیگه تمومه ماجرا» را که از سوی رسانه «آمدنیوز» مطرح میشد را در ادامه همین تفکر و رسالت این کانال اطلاع رسانی میدانم.
اصلاح طلبان بزرگترین خطای استراتژیک را در انتخابات 84 مرتکب شدند
*برخی معتقدند که در یکی دو سال منتهی به انتخابات سال 84، جریان اصلاحات و دولت آقای خاتمی کار را رها کرده بود و...
بنده این حرف را قبول ندارم، زیرا در همان انتخابات سال 84 اصلاح طلبان از نظر کسب آرای مردمی پیروز انتخابات شدند اما در نهایت با گل به خودی از جریان انتخابات کنار رفتند. به خاطر داشته باشیم مجموع آرای آقایان «معین، کروبی و مهرعلیزاده» از تعداد رأی های مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و آقای احمدی نژاد بیشتر بود.
در سال 84 اصلاح طلبان به خاطر کسب قدرت بزرگترین «خطای استراتژیک» خود را انجام دادند و همگی در عرصه انتخابات باقی ماندند، همین موضوع نیز باعث شکست آنها شد. حرف بنده این است که بعد از دولت اصلاحات همواره تلاشهایی برای حذف اصلاح طلبان شکل گرفته است که نمونه روشن این رفتار، کاری است که شورای نگهبان تا کنون با چهرههای این جریان کرده است.
*شاید یکی از دلایل کمتر شدن حضور مردم در پای صندوقهای رأی این است که مردم هربار به شما اعتماد میکنند و پس از مدتی به دلیل عملکردی که میبینند سرخورده میشوند و...
بله، این تحلیل هم درست است. اما توجه کنیم که از سوی یک جریان برای شرکت نکردن مردم در انتخابات برنامهریزی میشود.
شاید عارف تصمیم دارد برای 1400 کاندیدا شود
*فضای گفتگو را به سمت مسائل امروز اردوگاه اصلاح طلبان ببریم. شما استعفای آقای عارف را در ادامه قهر سیاسی اصلاحات میدانید یا ایشان به دلیل دشوار شدن فضا کنار کشیدهاند؟
بنده اصلاح طلبی را همانند مشروطه یک جریان میدانم که متصل به رهبران خود نیست. شاید در شرایط فعلی اصلاح طلبی بیش از هر زمانی دارای یک رهبر است. آقای خاتمی فردی است که اکثر اصلاح طلبان بر روی ایشان توافق دارند.
باید بگویم پیگیریهای من در خصوص صحت استعفای آقای عارف از شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان به نتیجه نرسیده است. البته شاید ایشان تصمیم دارند برای ریاست جمهوری اقدام کنند.
*سال 84 نیز شما همین مشکل امروز اصولگرایان را داشتید...
بله. در آن زمان فضای به گونهای بود که فردی در یکی از شهرستانها به این دلیل رأی آورده بود که فقط تشابه فامیلی با آقای خاتمی داشت. جامعه در آن دوران به اصلاحات بسیار امیدوار بود.
جهانگیری چهره ای شاخص برای کاندیداتوری است
*از جریان اصلاحات تنها آقای عارف عزم ورود دارد؟
خیر! در این سو افراد دیگری نیز تحرکات انتخاباتی دارند که به نظر میرسد یکی از شاخص ترین آنها آقای اسحاق جهانگیری باشد.
*شما اگر از تأیید شورای نگهبان مطمئن باشید، کاندیدا میشوید؟
خیر، زیرا این کار را بلد نیستم.
نگران کاندیداتوری احمدی نژاد نیستم
*آقای ابطحی! حرف از کاندیداها شد، شما نگرانی از بابت ورود آقای احمدی نژاد به عرصه را که ندارید؟
بنده خیر!
*یعنی فکر میکنید صلاحیت ایشان تایید نمیشود یا در صورت ورود اتفاق خاصی رخ نمیدهد؟
بافت بخشی از حاکمیت به گونهای شده که اجازه نمیدهد هرکس دلش خواست را به عرصه انتخابات راه بدهد.
*منظور شما ماجرای تأیید صلاحیت است؟
حتی در صورت تأیید صلاحیت...
احمدی نژاد دیگر خطری ندارد/شاید بگویند شیطان پشت سر اوست
*یعنی در صورت تأیید صلاحیت نیز آقای احمدی نژاد رأی نمیآورد؟
همه چیز را نمیشود از همین حالا به راحتی پیش بینی کرد. یک زمانی میگفتند که امام زمان (عج) پشت سر آقای احمدی نژاد است، شاید این بار بگویند که شیطان پشت سر اوست. اما در کل محمود احمدی نژاد را خطری برای آینده نمیبینم و اساسا فکر نمیکنم ایشان رئیس جمهور شود. البته همچنان معتقدم که حضور 8 ساله ایشان در قدرت یک خطر بزرگ برای کشور بود.